Syltryggarna stänger Vetenskapsskolan efter nyår

SKOLAN. Den omstridda friskolan Safirskolan, tidigare Vetenskapsskolan, i Göteborg har mist sitt tillstånd. Skolan har under en längre tid kritiserats av Skolinspektionen för bland annat religiöst präglad undervisning och utebliven sex- och samlevnadsundervisning. Skolans tidigare rektor, Abdel Nasser El Nadi, har också pekats ut som ett hot mot rikets säkerhet av Säpo och har fått ett utvisningsbeslut.

Dagens beslut från Skolinspektionen om att stänga skolan kommer efter en granskning av skolans ledningskrets. Skolans 450 elever kommer efter årsskiftet att tvingas byta skola.

-Pettersson säger att denna skola har år efter år kritiserats ändå har skolinspektörer skrivit under på att skolan ska hållas öppen. Skolinspektörerna och Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson borde få sparken från och med i morgon.

TIDIGARE 2019-11-24. Vetenskapsskolan: Judehat, censur och bönetvång

ISLAM & SKOLAN. Censurerade läroböcker, judehat och en nuvarande rektor som pressat barn att be med orden ”Allah ser dig”. Göteborgs-Posten har talat med ett stort antal tidigare anställda på den hårt kritiserade Vetenskapsskolan. – Det största problemet med skolan är att den fortfarande står kvar, säger en av dem.

Den islamska Vetenskapsskolan som nu har ändrat namn till Safirskolan är oförenlig med  svensk skollag. Det handlar exempelvis om könssegregering, censur av läroböcker och bönetvång.

– Skolan är destruktiv för barnen. Eleverna, framför allt pojkar, riskerar att hamna i helt fel miljöer, säger en person.

– De utnyttjar systemet och skattepengar men kämpar absolut inte för att de här barnen ska komma in i samhället, säger en annan.

Skolans tidigare huvudman Abdel Nasser El Nadi, som fortfarande får 250.000 kronor per månad av skolan, ses av svenska myndigheter bedöms utgöra ett hot mot rikets säkerhet

TIDIGARE 2019-11-20. Varför stänger syltryggarna inte den muslimska Safirskolan?

ISLAM & SKOLAN. Resultaten bland eleverna på Safirskolan i Göteborg, som tidigare hette Vetenskapsskolan, ifrågasätts av andra skolledare, skriver GP. Enligt skolans egna uppgifter går 91,7 procent av eleverna ut med fullständiga betyg. På andra skolor i liknande områden är siffran mellan 20 och 30 procent.

Bild från Safirskolans hemsida.

– Man behöver inte jobba i förorten eller vara någon Einstein för att förstå att det här är orimligt, det är ganska uppenbart, säger Linnea Lindquist, rektor för Hammarkulleskolan, som anmält Safirskolan till Skolinspektionen.

Safirskolans chef och rektor Sven-Erik Berg säger sig emellertid vara säker på att betygen motsvarar deras kunskapsnivå. Skolan har även i fler andra sammanhang fått återkommande kritik.

Safirskolan, som tidigare hette Vetenskapsskolan har i åratal fått kritik för bristande undervisning, otillåtna religiösa inslag och kopplingar till extremistisk islamism. Ledaren var tidigare islamist-rektorn, Abdel Nasser El Nadi, som anklagas av Säpo för att vara ett hot mot rikets säkerhet och som fört ut många miljoner i skattepengar till utlandet. Skolan använder även återvändande IS-terrorister i undervisningen.

-Pettersson säger att det verkar som islamisterna går före barnen i syltryggarnas land.

Om eländet den muslimska Vetenskapsskolan på bloggen...

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Syltryggarna stänger Vetenskapsskolan efter nyår

  1. Tyvärr är våra vanliga svenska skolor inte så värst mycket bättre. Kunskap, svensk historia, svensk kultur och svenska traditioner för en tynande tillvaro, till förmån för den mer globalistiska varianten med illa dolda islamistiska inslag. Huvudtemat handlar istället om att fostra barnen till indoktrinerade, lydiga, genusmanipulerade kommunister. Och denna otäcka galenskap börjar redan i förskolan.
    Propagandan finns överallt omkring oss. I affären där vi handlar. På mjölkpaketen. I reklamen. I radio och TV. På många hemsidor. I tidningar. På våra arbetsplatser. På gator och torg. På idrottsarenor….osv…..

  2. Folkhemmet är som alla vettiga infödda etniska äkta svenskar vet, helt förlorat till Mussarna !

  3. Steffannie Lööfven och diagnosbarnet Greta ska starta koncentrationsläger där Allah mindervärdiga människor som inte tror på kommunism och global uppvärmning ska dödas av koldioxid.

  4. Vetenskapsskolan är en Islamist skola som bara ägare försökte att vara smarta och försökte frikoppla islamism till att bli vetenskap, Steffannie Lööfven ljublar och lovar att de är en slump att vetenskapsskolan anställde IS soldater

Kommentera