Under radarn


Hur många vet att Ulf Kristersson inte bara samtalat med Jimmie Åkesson, utan också med Jonas Sjöstedt?

Jodå, det skedde i fredags, men visst känns det som att detta samtal passerat under mediernas radar?

När media skrev spaltmeter om Kristerssons möte med Åkesson följdes detta upp en debatt där intresseorganisationer, vänsterrörelser och förintelseöverlevare fick nå fram med sitt budskap i olika forum.

Statsministern var en av de som närmast äcklades av detta samtal två vuxna partiledare hade och på sin Facebooksida gjorde han indirekt en koppling till de tyska nazisternas övergrepp och SD:s framfart. Allt detta i sann Löfvensk anda.

Vilka löften Ulf Kristersson gett till svenska folket och de borgerliga partierna om att aldrig någonsin samarbeta med Vänsterpartiet vet jag inte, men ett samtal om det eventuella misstroendehot som ligger på socialdemokraten Eva Nordmark hölls i alla fall i fredags tillsammans med Jonas Sjöstedt.

Vad alla som flydde undan kommunismen i Östeuropa anser om detta möte återstår att se, men kanske också de ges chansen att framträda med sina vittnesmål i svensk media. Som alla känner till är kommunismen kanske den -ism som dödat allra flest människor genom historien.


21 responses to “Under radarn

 • ruben

  Statsministern vill hellre knäcka SD än att ge sig på det utländska parallellsamhället med kriminalitet. SD har stort stöd bl.a. för att de vill förebygga kriminalitet med färre ljugande bidragsturister och bättre id- och gränskontroller. Jag har aldrig uppfattat att SD är antisemiter, tvärtom. Jag ser snarare att deras politik försvarar svenskars mänskliga rättigheter. Det här verkar mest skumt, som att regeringen vill straffa ut sig själv. Har de gett upp tanken att rätta till vad de ställt till med, så gärna för mej, de tycks ändå aldrig hitta rätt.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Går naturligtvis aldrig att lita på Moderaterna eller på något annat parti från den landsförädiska familjen 7 och U.K är ju bara en Ulv i fårakläder !
  Märkligt om J.Å litar på M och eventuellt KD som SD pratar pm att bilda ett konservativt block med.

  Gilla

 • Olof.p

  Men är du konitvivt funktionshindrad Stefan? Det var ju ditt parti socialdemokraterna som samarbetade med nazisterna.
  Det är bra att lära av historien, med det går också bra att rulla upp rullgardinen och titta ut på hur samhället ser ut idag. Misstaget att låta socialdemokraterna regera får inte upprepas.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Det folkslaget som räddades från arbetslägren är inte tacksamma för något från oss goijer . Kritikkulturen av Kevin Mc Donald bör alla läsa . Finns en kortare variant som heter : Att förstå det judiska inflytandet . Läs och begrunda . Mvh Sjöström

  Gilla

 • sva990

  Detta ständiga gnäll och krav på särbehandling från de allt färre (dementa) ”överlevarna” står mig upp i halsen. Ännu osmakligare är att obildade, okunniga, oförskämda socialistiska statsministrar cyniskt och hejdlöst utnyttjar dessa gamlingar i propagandasyfte.

  Gilla

 • rune

  Eventuell rasism och antisemitism har vi herrar Reinfeldt och Löfven att tacka för. Den kommer till största del utifrån.

  Gilla

 • Argus

  Greve Folke Bernadotte, kusin till Gustaf VI Adolf, fick regeringens uppdrag att försöka flytta skandinaver i nazityska läger närmare Skandinavien då Nazitysklands fall verkade vara nära förestående. Han lyckades övertala Reichsführer-SS Heinrich Himmler släppa de skandinaviska fångarna men även, i strid mot sina instruktioner, att släppa nära tiotusen kvinnor och barn av judisk härstamning eller tro. ”Under senare år har aktionen med de vita bussarna kritiserats av Ingrid Lomfors, svensk historiker, och redan i mitten av 1900-talet av den brittiske Hugh Trevor-Roper. Kritiker hävdar bland annat att skandinaver fick företräde framför judiska fångar, att fångar dog i bussarna och att Röda korsets uppdrag är att prioritera dem som bäst behöver hjälp.” (Wikipedia)

  Som tack för att han räddade tiotusentals kvinnor och barn blev han kallblodigt avrättad av zionistiska extremister, den så kallade Stern-ligan, då han försökte medla fred i ”Palestina”. HKM Konungen och kungafamiljen brukar sällan eller aldrig ge sig hän åt politiska manifestationer. Det brukar vara mer subtilt som när arvprinsessan döps till Estelle som Folke Bernadottes änka eller att HKM Konungen aldrig varit på officiellt statsbesök i Israel.

  Jag tycker att det är övermaga av en som räddades av konungariket Sverige att sätta sig till doms när svenska folket försöker rädda sitt hävdvunna land. Tacksamhet är något som vissa människor inte kan uppbåda, de anser väl det naturligt att andra riskerar liv och lem för dem utan att ens få ett tack. De kan väl i alla fall då hålla munnen stängd.

  Gilla

 • Olle Enström

  Det gamla ordspråket: ”Man ska aldrig säga aldrig” är något man tänker på när man läser om hur ledande politiker börjar att prata SD trots tidigare sturska uttalanden som innehållit ordet ”aldrig”.
  Det är faktiskt lite löjligt att höra ”krumbukterna” till förklaring.
  Elon

  Gilla

 • turrim

  Det är inte trevligt att behöva skämmas över sin statsminister.

  Gilla

 • Bajen666

  Jag i min tur äcklas av PK-Stefan…vilket stolpskott denna ”man” är.

  Gilla

 • Tony

  I kvällsposten finns en av dom mest dumdryga ledarskribenter jag sett, och gudarna ska veta att där är konkurransen stenhård,
  den jag syftar på ärTtjabo Perlenberg en rabiat SD hatare som
  tror sig veta allt bättre än alla dom hundratusentals individer
  som tröttnat på det ljugande Sossepartietoch gått över till SD,
  detta kan inte den uppblåste så kallade ledarskribent
  acceptera utan kräker dagligen sina spyor över dels SD
  och dels Att M börjat att återfå sitt förstånd efter Reinfeldtstiden., uppenbart stör det denne lotsa Hells Angelsfigur så mycket
  att han bara har ett ämne att kräka över nämligen SD

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det öppna samtalet mellan alla demokratiska partiledare, är inget för vår statsminister. Det säger mycket om hans brist på värdighet.

  De historier han upprepande, försöker tuta i alla svenska medborgare. Börjar bli oerhört pinsamma, vid detta laget.

  Vi vet att den socialdemokratiska rörelsen är långt ifrån den rörelse, för den genuina arbetarklassen, den än gång var. Det har historien visat oss, Stefan Löfven.

  Vi som då fortfarande kan kalla oss arbetarklass. Vet vad ni har gjort med pensionernas värdeförsämring och de nya höjningar av pensionsålder som har införts. Mitt framför näsan på alla som har slitit i ett långt arbetsliv och helt plötsligt får försämrade villkor och måste arbeta längre. När de i alla år har jobbat hårt och planerat för sin pensionering.

  Trots att socialdemokratin och du lovade helt andra villkor en gång i tiden. Det är verkligen respektlöst och i högsta grad att svika sina löften, som socialdemokratisk företrädare under alla dessa år.

  Det sveket har gjort många människor illa.

  Gilla

 • blabaris

  Jag ÄLSKAR denna videon.

  En pappa visar sin son pengar och lägger dem i en av 3 koppar som han sedan blandar framför pojkens ögon.

  Pojken väljer den koppen pappan lägger pengarna i för förlorar på det sättet 1000 dollar.

  Säger något om svensk politik idag.

  Ni MÅSTE se pojkens min när pappan visar vad som finns i de andra kopparna. Fullknöckat med 100 dollars sedlar. HAHAHA

  Greedy kid gets fooled by his dad and loses 1000$

  Gilla

 • ossie

  Oj Oj Oj tala med en kommunist det var det jävligaste…

  Gillad av 1 person

 • blabaris

  Efter nazismen i tyskland 1945 så har INGET land i hela världen blivit nazister eller haft ett nazistiskt ledarskap i världens 180 olika länder.

  Så jag tror vi kan slappna av.

  Bara för löfven själv har släktingar som var nazister så betyder det inte att vi alla blivit skolade till detta.

  Stefan Löfven: Min morfar var nazist
  https://www.google.com/search?q=l%C3%B6fven+morfar+nazist&oq=l%C3%B6fven+morfar+nazist&aqs=chrome..69i57.6791j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  MIN morfar var sjöman och gick till sjöss vid 14 års ålder och reste runt i hela vida världen och träffade människor från olika kulturer och länder. MIN morfar gifte sig med en finsk krigsflykting från karelen.

  MIN morfar stod INTE och tryckte nazze tidningar som din morfar Löfven.

  Gilla

 • Ettan

  Då Åkesson var SDs ungdomsförbundsordförande såg jag honom i TV. Marit Paulsen kom fram och prata om förintelsen och tyckte synd om Åkesson som inte visste bättre. Åkesson, som var skärpt redan på den tiden försökte fråga vad han hade med det att göra, men något svar kom aldrig från Paulsen, bara ett malande om hur synd det var om honom som inte visste bättre.
  Löfven är lika illa, han verkar bara vilja plocka poäng på samma skitsnack. Jag önskar han kunde berätta vad SD har med förintelsen att göra.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Det vet han inte. Det enda han vet är att nazismen var något mycket farligt, och därför kopplar han ihop SD med nazisterna.
   SD fanns inte ens då dessa nazister var sammankopplade med sossarna i ett fast och omöjlig sammanhållning sedan dom bildades.

   Gilla

 • Erling

  Jo, jo, ”bottenlöst omoraliskt” och ”historiens dom kommer att bli hård” – en mer precis illustration av stenkastning från glashus lär knappast vara möjlig!!!

  Summan av fadäser växer lavinartat.

  Gillad av 1 person

 • Maurice

  Svetsaren din jävla hycklare! Du ska ställas till svars! Avgå f-f

  Gillad av 1 person

  • Ahmed Efendi

   INSTÄMMER ,SVETSARN DIN LÖGNARE ,OCH HYCKLARE.AVGÅ FORT SOM FAN OCH ÅK TILL PALESTINA ELLER MECKA OCH BLI HAJJI.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: