Irakier döms till 8 års fängelse för synnerligen rå misshandel av flickvän s av sin partner

BROTTSLIGHET. När bilderna av Josefins sönderslagna kropp skulle visas i domstol väcktes frågan om de skulle sekretessbeläggas – för Josefins skull. Hon sa nej. Åklagaren sa nej. Målsägarbiträdet sa nej, rapporterar Dagens Nyheter. Tyvärr bakom betalvägg. 

Dagens Nyheter. Foto: Polisen

De var överens: Det här måste alla se. Det är så här det ser ut – våldet, kvinnohatet. I tisdags dömdes ex-pojkvännen till åtta års fängelse för synnerligen grov misshandel. Domen är unik. – Finns det bara något litet, litet jag kan göra för andra offer för män som slår, så måste jag göra det, säger Josefin.

På Dagens Nyheters Instagram kan ni läsa mer och se andra bilder…

-Pettersson vill  berätta att i detta fall är gärningsmannen irakier med svenskt medborgarskap och en riktig tuffing. Josefin är 150 cm lång och väger 44 kilo.

Jag vill påminna om en norska artikel som är några år gammal. Där står att 70 % av familjevåldet sker i familjer där man inte dricker sprit och inte firar jul. 

INVANDRARVÅLD. Så här i jultider brukar våra hatmedier komma med artiklar om att det ökande brännvinsdrickandet över helgerna ställer till med en massa elände och det finns säkert människor som inte inser sina begränsningar.  För några år sedan skulle tidningen Nettavisen i Norge skriva en artikel om julefrid, julbord, julöl, julbrännvin och julbråk i norska hem. 

Teorin var att det var mer våld i hemmen under julen när man har mer fritid och det förtärs mer alkohol. I Oslo stämmer inte detta.  Stein Erik Olsen i Oslo säger att julvåldet är en myt på samma sätt som att det begås fler inbrott på semestern. – 70 procent av fallen med våld inom familjen rör familjer med icke norsk bakgrund. Det är kulturer som använder lite alkohol och inte firar jul säger  Stein Erik Olsen till Nettavisen. Olsen säger att en av utmaningarna med andra kulturer är att de har sina egna lagar och en annan för kvinnor än vad som är accepterat i det norska samhället. –

– Pettersson säger att tur vi inte har sådana kulturer i Sverige – här beror allt våld fortfarande på brännvinet enligt myndigheter och media… Läs mer på Nettavisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Irakier döms till 8 års fängelse för synnerligen rå misshandel av flickvän s av sin partner

  1. Jag minns att det redan 1989-90 i svensk press skrevs om en invandrare, eventuellt irakier, som dömdes för misshandel av sin sambo / flickvän, men som fick straffet sänkt eftersom han inte visste bättre – i hans ”kultur” plägade man helt enkelt tillrättavisa bångstyriga fruntimmer på ett lite annat vis än i Sverige. För den som velat få en inblick i MENA-folkens sedvänjor har det redan i årtionden funnits exempel att begrunda.

  2. Ja och det konstiga är att det ökande användandet av knark heller inte har något med ökat våld att göra,heller inte konstiga kulturer bara supandet! Men vem fan bryr sig om vad som står i Gammelmedia idag,man vet ju på förhand att det mesta är lögner och omskrivningar av verkligheten!

  3. En dyrköpt läxa…kanske hon nu tänker sig för om nästa partner och att det inte blir en brun sådan.

  4. Det kan inte stämma ! Enligt Frida Boisen aftonblaskan är det svenska män som slår och misshandlar kvinnor ??? Hur djävla korkad är hon ?????

  5. Norska polisen har en egenskap som de svenska tycks sakna fullständigt.
    Förmågan och modet att våga berätta sanningen, hur politiskt inkorrekt och gynnande av invandringskritiska partier den än må vara. Därför tittar jag nästan uteslutande på NRK1 nyheter.

  6. Alla manniskor gör sina egna val…
    Och här har hon gjort fel men det säger inte att man är naiv…alla kan göra det om man är svag person…och tror på individen.
    Men den mannen som gör så mot en kvinna ska
    förpassas till Helvetet !
    Han har inte på jorden att göra !

  7. Hon har personligen fått skörda en av mångkulturens ljuva frukter; och hon har väl själv valt att dejta sin ”drömprins”?

    • Jajamensan hon visste mycket väl om faran och hon var inte lurad av media eller samhället att ta en sk pojkvän från en kvinnohatande kultur.
      För det finns nämligen troligtvis inte en enda person som blivit (lurad) i sitt val av partner.

Kommentera