Vänsterpartiet går vidare med misstroendehotet

INRIKES. Vänsterpartiet kommer att begära en misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, uppger partiledaren Jonas Sjöstedt. Bakgrunden är reformerna av Arbetsförmedlingen. V kräver bland annat att myndigheten ska finnas i hela landet och att stödet till funktionsnedsatta säkras. Partiet är också kritiskt till ”kaosprivatiseringen”, enligt ett pressmeddelande.

Enligt Sjöstedt är svaren som man hittills har fått från regeringen otillräckliga. – Vi går därför vidare och vänder oss till Moderaterna. Regeringen måste dra i nödbromsen och lösa situationen för de arbetslösa, i stället för att förvärra den med ogenomtänkta privatiseringar. Vi är redo att förhandla.

En misstroendeförklaring skulle kunna gå igenom riksdagen med stöd av M, KD och SD – alla tre partier meddelade senare att de ställer sig bakom misstroendehotet.

Statsminister Stefan Löfven (S) har kallat hotet från V för ”hårresande”.

-Pettersson hoppas att det är början till ett nyval  och att regeringen inser att det är dags att avgå.

Om sossarna tror att nedanstående hjälper så tror de nog fel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Vänsterpartiet går vidare med misstroendehotet

  1. Hade han haft det minsta förstånd, så hade hela hans
    regering avgått, det borde vara lätt att tyda folkets signaler.

  2. Den som är så dum så att han tror att någon Svensk politiker vågar lämna in ett misstroendevotum mot den kriminella regeringen kommer att bli besviken.

  3. Fascinerande att V driver på. Har aldrig killat kommunister, men i frågan om att låta privata företag sköta ”matchning” av arbetssökande har de helt rätt. Med kännedom om rekryteringsbranschen och hur det går till kan jag säga att de privata företagen är precis lika usla som Arbetsförmedlingen i denna disciplin. Däremot kommer de Privata företagen att vara väldigt uppfinningsrika med både ursäkter och fakturering.

    • Helt korrekt. Branschen är knökfull av obskyra företag som vill skinna skattebetalarna. Ofta menaiter som bygger upp smärre koncerner kring sin smutsiga verksamhet.

    • Vilken chans att starta en arbetsförmedling privat och tjäna stora pengar ,om det här går igenom.

  4. Fantastiskt att en dörrmatta kan få liv, för vem trodde att kommunisterna skulle yttra sig mot socialdemokraterna? Men som sagt vad sista ordet är inte sagt än.

  5. äh Lömskstedt får en ny servett så är saken ur världen
    men ingen skulle bli gladare än jag om det visar sig att kommunisten vågar hela vägen

Kommentera