Sverige är fantastiskt. Malmös farligaste man var med i polisens projekt ”Sluta skjut”

BROTTSLIGHET. Den 23-åring som misstänks ha skjutit ihjäl Sammi Alzuriey i området Hermodsdal i Malmö under måndagskvällen var med i polisens projekt ”Sluta skjut” som syftar till att få bort gängvåldet från gatorna, skriver Sydsvenskan (betalvägg). Han ska enligt tidningens uppgifter räknas som en av de allra farligaste kriminella i staden.

”Sluta skjut” är ett samarbete mellan Polisen, Malmö stad, Kriminalvården och engagerade medborgare.

Polisen förbereder sig nu på eventuella hämndaktioner. – Om polisen får indikationer på hämnd kommer vi att ta det på stort allvar, säger Claes-Arne Hermansson, chef för sektionen för grova brott, till tidningen.

-Pettersson säger att projektet lyckades delvis, Sammi Alzuriey, misshandlar eller skjuter inga fler.

I mars 2009 skrev Sveriges Radio att Rosengårdsborna fått nog av våldet. Då representerade Imad Alzuriey, Sammis storebror, organisationen ”Ett våldsfritt Sverige” och de demonstrerade för att stoppa oroligheterna i stadsdelen Rosengård i Malmö.

Mitt förslag att dessa pojkar ska skickas tillbaka till ”Palestina” eller låsas in. Imad sitter på livstid för mord.

Alzurieys i Malmö

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Sverige är fantastiskt. Malmös farligaste man var med i polisens projekt ”Sluta skjut”

  1. Sluta skjut? Ja det är väl bättre med idiotiska ord än att göra husrannsakan hos skumma individer och ta vapnen ifrån dem?

  2. Jag har hört talas om Gris Mekky (mitt pronomen). Det äcklet lär vara 10 gånger bättre död än levande.

    • Tänkte först skriva att det inte är polisens fel utan att det är deras verktygsväska som inte är anpassad för jobbet.
      Men problemet är nog snarare att polisen inte utnyttjar de lagar som redan finns på ett mer proaktivt sätt. Man får lätt intrycket att man är allt för restriktiv med att utnyttja möjligheterna. Och där ligger nog det stora problemet i en beslutsvånda som grundar sig i att det kostar för mycket för den polis som råkar göra fel.

Kommentera