”Svensk skola fortsätter återtåget”

SKOLAN. En glädjens dag för lärare, elever och svensk skola. Det skriver utbildningsminister Anna Ekström (S) på Twitter om att Pisa-mätningen visar förbättrade resultat för svenska 15-åringar inom alla tre ämnen som mäts. ”Svensk skola fortsätter återtåget till kunskapsresultat i topp!”

Miljöpartiets språkrör Per Bolund skriver att Sverige ska vara stolt över att skolresultaten vänts i positiv riktning. ”Det visar att när vi i politiken satsar på lärarna och skolan ger det resultat. Stort tack till alla lärare och annan skolpersonal för ert hårda arbete!”

Den tidigare L-ledaren Jan Björklund är kritisk till att Ekström i sin tweet jämför de svenska resultaten med läget i skolan 2006, då Alliansen tog makten. ”Märkligt valt årtal, 2006? Sverige började sjunka i Pisa från 2000, då vi deltog för första gången”, skriver han.

-Pettersson säger att det är bra om det går bättre för skolan, men jag skulle gärna vilja se verkligheten…

11 thoughts on “”Svensk skola fortsätter återtåget”

  1. Fick tyvärr rätt ”Samtidigt är Sverige det land i undersökningen där störst andel 15-åringar uteslutits från att genomföra Pisa-testet, 11 procent, på grund av att de varit nyanlända”. Antagligen är väl också Malmö uteslutet, ngn som vet?

  2. Måste vara Sosse och miljöparti propaganda.Man undrar vad dessa kommer med för ljug härnäst? Är just nu desperata för att dölja och mörka deras stora misstag .

    • Eftersom propagandan kommer från S/MP så är den med största sannolikhet ren ”Fake News”. Snart kommer avslöjandena om en massa svenska oegentligheter.

  3. Märkligt bara om nu resultatet visat förbättringar,att detta skall behöva redovisas i (för allmänheten) svårbegripliga omskrivningar ! 😉
    Läste just det tyska resultatet,och det var nästan likvärdigt.Där förklarades dock,att de sämre resultaten hade med förståelsen av språket att göra !!!
    Stenbock misstänker därför att siffrorna i Abzurdien förskönats,eller rent av som vid vårt senaste val….förvanskats.

  4. Är matte, fysik o kemi med? Tvivlar verkligen på om denna Pisa mätning har ngt värde alls, tyvärr. Är ngn skola i Malmö med i mätningen?

  5. Det här resultatet tror inte jag på, inte ens de själva gör det, gissar jag

    Ingenting Regeringen saknar just nu än ett nedslående katastrofalt Pisa-resultat vilket skulle visa att Sverige är på väg i förfall.
    Därför ”vi, de goda krafterna” gör allt för att snygga till detta.
    Det är vad jag tror.

Kommentera