Civil Rights Defender, ännu en antidemokratisk skattefinansierad vänsterorganisation

DEMOKRATI OCH YTTRANDEFRIHET. Civil Rights Defenders är en människorättsorganisation som kämpar för vissa godkända människor rättigheter. Sverigedemokrater och andra invandringskritiker ska tystas liksom dem som inte gillar islam. 

-Pettersson säger att detta är ännu en skattefinansierad vänsterorganisation som det  går tretton av på ett dussin.

Läs gärna Joakim Lamottes Facebook inlägg nedan:

Just nu pågår en kampanj i sociala medier där folk uppmanas att skicka pengar för att stötta kampen för yttrandefrihet, men gäller det all yttrandefrihet? Läs detta innan ni donerar så att ni vet vilka pengarna går till!

Organisationen bakom kampanjen är Civil Rights Defenders, som finansieras av våra skattepengar. Nu vill man uppenbarligen ha ännu mer pengar och försöker därför samla in en miljon kronor från privatpersoner. I skrivande stund är summan uppe i tvåhundratjugotusen.

Eftersom yttrandefrihet ligger mig varmt om hjärtat och organisationen säger sig vara politiskt oberoende blir jag intresserad och bestämmer mig för att ta reda på mer om Civil Rights Defenders.

Det visar sig att deras viktigaste fråga i Sverige just nu är att hejda utvisningarna av vuxna män till Afghanistan och att opinionsbilda för att stoppa åldersbedömningar av asylsökande.

Organisationen driver även en rättslig process mot Vellinge för att tvinga kommunen att riva upp beslutet om tiggeriförbud.

Eftersom Civil Rights Defenders säger sig vara politiskt oberoende bestämmer jag mig för att granska vilka som jobbar i organisationen.

Den första som dyker upp är deras chefsjurist John Stauffer. Hans hjärtefråga är att tuffa till lagstiftningen som rör hets mot folkgrupp i Sverige. Exempelvis anser han att vissa nordiska runor skall förbjudas. Han har även visat sitt stöd för islamisten Mehmet Kaplan.

Vad gäller organisationens presschef, Maria Granefelt, så har hon på Facebook uppmanat till bojkott av Sverigedemokraterna och delat texter om att förbjuda SD att sätta upp valaffischer. Hur hänger det ihop med kampen för yttrandefrihet, undrar jag?

En annan anställd på huvudkontoret i Stockholm heter Aida Samani och skriver att ”de senaste decenniernas allt hårdare migrationspolitik skapar ytterligare lidande för skyddssökande som kommer till Sverige på flykt.”

Jag undrar om Aida Samani kan berätta för mig om det finns något land i världen som haft en generösare migrationspolitik än Sverige de senaste decennierna?

Sedan har vi Tilda Pontén som i sociala medier hyllar Miljöpartiet, Vänsterpartiet och asylaktivisten Elin Ersson, samtidigt som hon tar ställning mot Sverigedemokraterna.

Eller juristen Siri Hedmalm som nu jobbar för Civil Rights Defenders men har bakgrund i Miljöpartiet.

En kommunikatör på huvudkontoret heter Catrin Söderberg. Hon har skrivit på Twitter att hon hatar Alliansen och SD. Samtidigt hyllar hon Vänsterpartiet och Fi.

Organisationens digitala strateg, Emmy Blad Jokinen, har jobbat på Sveriges Radio P3 och deltagit i demonstrationer mot Sverigedemokraterna på Sergels torg i Stockholm.

När jag undersöker vidare vilka som jobbar inom Civil Rights Defenders fortsätter det i samma riktning.

Självklart får folk ha vilka politiska åsikter de vill, men blir det inte märkligt att säga sig vara politiskt oberoende samtidigt som majoriteten av medarbetarna har en tydlig slagsida åt vänster?

Och är det verkligen en kamp för yttrandefrihet att vilja förbjuda vissa partier att föra fram sitt politiska budskap? Eller för den delen att jobba för att förbjuda vissa nordiska runor? Givetvis får man tycka att vissa partier eller åsikter ska förbjudas, men ska man då verkligen jobba för en organisation som säger sig kämpa för yttrandefrihet?

Sedan undrar jag varför Civil Rights Defenders inte har kontaktat mig och andra i Sverige som blivit av med våra uppdrag och lever under dagliga hot bara för att vi använt vår lagstadgade yttrandefrihet? Står vi för fel sorts yttrandefrihet kanske?

Jag skrev den här texten för att upplysa vad pengarna går till om man väljer att stötta deras kampanj, vilket vi i praktiken redan gör via skattsedeln.

Dela gärna så att detta når ut!

Joakim Lamotte

11 thoughts on “Civil Rights Defender, ännu en antidemokratisk skattefinansierad vänsterorganisation

  1. Apropå om att stoppa den fria debatten och stänga igen delar av den demokratiska friheten i Sverige…….

    ”Farligt att utesluta oliktänkande från universitetsvärlden”

    ”Om forskning och utbildning ska blomstra vid universiteten måste uppfattningar och argument få framföras och granskas även om någon finner dem anstötliga. Undertecknarna av uppropet mot ett seminarium om sverigedemokratisk mediestrategi har missförstått vad akademisk verksamhet går ut på, skriver bland andra Jens Allwood, professor vid Göteborgs universitet.”

    https://www.gp.se/debatt/farligt-att-utesluta-oliktänkande-från-universitetsvärlden-1.21057330?fbclid=IwAR3dOUnRrzfigeanFtwlyH1w0mUc9OqtPgU9gtfYOLDNR2vPHPpCgLgrGOM

  2. Oblyga vänsterkrämare, allt åt alla, mest åt mig
    ta bort alla(h) bidrag till liknande odemokratiska facistoida organisationer med dold ondhetsagenda som lurar naiva godhetspersoner skänka pengar
    SKÄNK PENGARNA TILL VID DIN SIDA SOM HAR EN SUND IDE, SE FRÅGA DOKTORN DÄR JEANETTE FICK EN UPPMUNTRAN
    JAG GER MITT JULBIDRAG TILL RÄTT STÄLLE!

    • Väl talat.

      Ifall du har pengar över, så kan du exempelvis köpa lotter av lokala idrottsföreningar.

      Vad känns bäst? Att dina pengar bidrar till träningsläger för ortens fotbollslag? Eller att dina pengar bidrar till fler kampanjer som skuldbelägger ursprungsbefolkning för den eviga arvssynden ”rasism”?

  3. Det var många personer som räknades upp i den listan, står dom på en lönelista så blir det många skattekronor som går dit.
    Stefan Löfven varken ser eller hör var skattepengarna går till han skriker pengarna räcker inte vi måste höja skatten.

    • Han såg inget! Såga karln o ge honom litet avgångsvederlag för att han förstört landet på rekordtid, fack u!

  4. Dessa Vänster-kriminella organisationer som fattiga skötsamma skattebetalare ska tvingas finansiera hör hemma i Sovjetunion, Nazityskland eller vilken efterbliven kriminell bananrepublik som helst!
    Den enda ”Humanitet” de erkänner är att importkriminella bidragslevande rasistapor ska kunna bidragsfuska och begå grova brott utan minsta konsekvens!
    Alla dessa importkriminella har mer i bidrag för en av identiteterna än vad ett helt liv av hårt arbete ger i pension i Sverige !
    Dessa statligt avlönade Vänster-kriminella har lika lite rätt att tilltvinga sig pengar som Iraks fuskande (fd??) Försvarsminister!
    En slags cancer för landet och folket i Sverige!

Kommentera