Kriminelle David Hoffman körde in i sporthall i Märsta

BROTTSLIGHET. I Vikingahallen i Märsta pågick en match i ungdoms-SM i handboll i lördags kväll när en bil kraschade in i lokalen. Enligt de första uppgifterna skulle det röra sig om en rattfylla.

David Hoffman. Foto: Privat

Mannen som körde heter David Hoffman och har rötter i Liberia. Han dömdes 2014 till 8 år i fängelse för mordförsök efter att ha skjutit en man i huvudet men släpptes tidigare trots att han inte uppför sig i fängelset. Hoffman är också dömd för våldtäkt. Hans syster har dömts för att vara en medbrottsling i ett gängmord.

29-åringen beskrivs som en känd våldsbrottsling och efter lördagens ramning har säkerhetspolisen kopplats in på ärendet. Ärendet klassas som en så kallad särskild händelse, vilket frigör resurser, och han är nu skäligen misstänkt för mordförsök.

Nu framkommer dock uppgifter om att det hela kan ha rört sig om ett misslyckat terrordåd. David Hoffman bar på ett brev där afrikanen skrivit att ”folk ska dö” och den döde terrorledaren Usama bin Ladin ska ha nämnts. Förutom brevet shade Hoffman även ha riggat gaspedalen med bilbatteri och kablar.

UPPDATERAT: Herr Hoffman är släppt och det finns inga misstankar om terrordåd enligt ett pressmeddelande från åklagaren. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Kriminelle David Hoffman körde in i sporthall i Märsta

  1. Denna blogg verkar vara väldigt intressant att följa för dom vänsterblivna.Den ena dummare kommentaren efter den andra.Och sedan tror man i sin egen enfald att detta provocerar ! Nu ska jag ge ett tips till dessa pubertala fnissande märlor.Sök er någon annanstans.Vi som ger kommentarer på Petterssons blogg är inga tonåringar.,Vi har levt en liten stund längre en er och vi har lite mer i bagaget än vad ni någonsin kommer att kunna uppnå.Så lägg ner era fjantiga inlägg dom är bara så pinsamma.

    • Maya, det är inte så många vänsterblivna. De kommentarer du nämner är oftast från samma mupp som använder olika signaturer och flera kön, ibland även annat språk eller dålig svenska. Det är helt enkelt muppens hobby.

  2. Intressant att se folkets reaktion! Hur långt det faktiskt har gått i Sverigeistan!

    Alla springer direkt, livrädda för att det är ett terrordåd!

    Förr på den gamla tråkiga tiden, innan ockupanterna berikade oss barbarer med sin finkultur, så hade alla trott att bilisten hade tagit fel på gas och broms och sprungit dit och tittat!

  3. ”Det finns ingen misstanke om terroristbrott i ärendet där en person är anhållen skäligen misstänkt för försök till mord genom att ha kört in sin bil i en idrottsanläggning i Märsta”, skriver Åklagarmyndigheten på sin hemsida.”

    Man undrar 🤔

  4. Vilken slump att nästan 100% av alla liknande gärningar begås av invandrade muslimer.
    Media framställer dom alltid som toleranta eller utsatta för förtryck, vilket medför att de nästan tvingas bete så så.

    • Varför blanda in islam då David är ett kristet namn och 85% av invånarna i Liberia är kristna?

      • Du har en liten poäng Ettan, men bara liten, risken är rätt stor att David är en konvertit eller född muslim när han kör omkring med texter av Usama bin laden på sig…

      • Det återfanns väl lite texter om Osama bin Ladin i bilen som rammade sporthallen.
        Han var en symbol för islamistiskt hat mot väst.

  5. Du vänstertroll som kallar dig kasto varför inte kalla dig för castro istället.Om din utbildningsgrad är sådan så du har en aning om vem jag skriver om.Ni brukar ju inte ha allför stor allmänbildning.

  6. Varför skyddar inte samhället oss hederliga skattebetalande svenskar från dessa individer?
    Han har våldtäkt o mord på sitt samvete. Var finns hans existensberättigande? Hur mycket har han kostat samhället?
    Det ska sparas på åldringsvård, sjukhus. Sjuka svenskar blir utförsäkrade efter att ha arbetat o betalat skatt i 30-40 år. Jag blir så trött…

  7. – Nä allt är bara slumpen.

    -Först då måste jag ha svimmat.

    – Bredvid mig hade jag ett nytt bilbatteri som måste ha landat på pedalen när jag svimmade och råkade köra in i sporthallen.

    – Brevet är bara satir till en gangsta hiphop låt.

    (mummel tissel tassel bland nämndemännen)

    – okej. Vi tror dig.

    – Har du tagit patent på låt texten ? Så ingen kommer tjäna pengar på dig nu så du förlorar massa pengar pga av olyckan?

  8. Missade en körlektion?

    ”Och om det dyker upp en vägg framför dig när du kör, måste du stanna bilen. Förstår du?”

  9. En skam att han får bära ett svenskt namn, då detta vilseleder svenska folket.Vi har nog med att ta hand om våra egna avarter.😩

  10. Vadå hänga ut?? ,tänk om dina barn hade blivit skadade i händelsen.Han har tydligen en diger historik som visar att han har inte samma värdegrund som din älskade svetsarn.Folk skall dö är det okey .???Han skall tilbaka till afrika där han hör hemma.

  11. Denna person dömdes alltså till åtta års fängelse 2014 och kan 2019 begår nya grova brott i Sverige, detta faktum medför några frågor
    Vad gör denna figur ute i samhället redan efter fem år?
    Varför ingen utvisning efter mordförsök med skott i huvudet på offret?
    Vad anser Lill-Morgan och Löfven, är detta” inte okey ”eller är det oacceptabelt ?
    Är detta fall också ett resultat av segregation och bortsett från socioekonomiska faktorer så har det aldrig hänt?

  12. Dömd till 8 åtta års fängelse 2014,och redan 2019 (efter knappa 5 år) åter ute och genomför terrordåd !! Ger inte detta brott en klar bild av tillståndet i landet ?
    En kriminell afrikansk nigger med svenska namn kör avsiktligt rakt in i en Idrottshall,där ungdomar just idrottar. Inte märkligt att PK-organen var sparsamma,med information i ärendet.

Kommentera