Klimat-clownerna och verkligheten

KlimatClownerna 

Klimat clownerna på SVT drar till med 3 meters höjning av vattenståndet i Karlskronaområdet om 80 år. Då vatten har en viss benägenhet att jämna ut sig! Torde väl hela Östersjön och nord atlanten vara utsatta för liknande höjning av vattenståndet? Eller tänker sig klimatclownerna på SVT att det bara är Karlskrona som drabbas av denna höjning av vattenståndet?

 

Verkligheten

Tittar man HÄR     så kommer diagrammet nedan  upp, det visar att vid Kungsholmsfort som ligger i inloppet till Karlskrona, så har sedan 1886,då mätningarna började, fram till i år , vattenståndet stigit cirka  två hundradels millimeter per år.  Någon tendens till att vattenståndet ökar mer än 0,02 mm per år senaste åren kan är inget som med någon som helst säkerhet kar urskiljas i diagrammet.

Fortsätter havsnivån vid Karlskrona att stiga i samma takt, 0,02 mm per år så tar det etthundrafemtiotusen år för att det skall bli 3 meter:

SMHI mätdata från Kungsholmsfort kan ni ladda ned HÄR

 

14 thoughts on “Klimat-clownerna och verkligheten

  1. Finns inte mycket hjärna i desssa individer som påstår detta!
    Har dom varit inlåsta länge och kommit ut nu?

  2. För länge sedan skrämde man barnen med sotaren.
    När Järnvägen kom skulle det springa en löpare med röd flagga framför loket, för det var farligt att färdas fortare än 30 km/tim.
    Nu skrämmer man barnen med klimatet.

  3. Har ni någonsin stött på en ”klimatforskare” som är kritisk mot sina egna slutsatser? Det är det som gör att man inte bör använda tillägget ”-forskare” i sammanhang som berör klimat.

    En riktig forskare är den som är den mest kritiske mot de slutsatser denne drar. Detta grundläggande förhållningssätt saknas i den sk ”klimatforskningen”..

  4. Jag hörde på 80-talet att det skulle hända redan år 2000, så ”det har redan hänt” och blev inte värre än det vi sett…

  5. Beträffande eventuella höjningar av vattenståndet i Östersjön och Nord Atlanten måste man ta hänsyn till följande naturfenomen:

    Postglacial LANDHÖJNING

    I Sverige har den totala LANDHÖJNINGEN haft sitt maximum i Ångermanland (Höga kusten), där landet har HÖJT sig 800 meter sedan landet trycktes ned som mest under istiden.

    För närvarande är LANDHÖJNINGEN i Sverige mellan 0,5 mm/år och 9,2 mm/år. Den största LANDHÖJNINGEN äger rum i Furuögrund i norra Västerbottens kustland. Det minsta värdet gäller för sydligaste Skåne. I Mälardalen är HÖJNINGEN cirka 4 mm/år och kring Höga kusten cirka 8 mm/år.

    Läs gärna mer på Wikipedia:

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Postglacial_landh%C3%B6jning

    Man kan således inte stirra sig blind enbart på höjningar av vattenståndet i förhållande till landmassan, eftersom landmassan de facto också stiger olika mycket beroende på var någonstans man mäter.

  6. Ja klimatclownerna bevisar dagligen att dom är just Clowner!
    Det är bara att lyssna till Isabella Lövin, när hon påstår att 99,9 % av alla forskare är eniga om klimathotet, men ändå vill hon inte medverka till att
    0,1 % får komma till tals i debatten, bara dem med rätt tro?

Kommentera