Varför har svenska journalister inte tagit journalistiskt ansvar för läget i landet?

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I oktober 2012 skrev bloggen om en salig röra av asylsökande som ägnar sig åt illegal verksamhet, bidragsfusk, nyanlända som får etableringsstöd och samtidigt tjänar pengar genom denna svarta verksamhet, personer som inte finns, personer som säger sig ha rest tillbaks till sitt hemland men som ändå köper och säljer bilar i Sverige, personer som inte bor där de säger sig bo, personer som inte vill svara på reportrarnas frågor, personer som jobbar med affärerna men som inte har en aning om vad de egentligen gör och så förstås dessa naiva myndigheter.

Grunden för denna svarta affärsverksamhet som genererar miljontals kronor i ren förtjänst, finns de samordningsnummer som ges till personer som tänker vistas en kort stund i landet. Problemet är att detta nummer är beständigt och gäller även när personen i fråga har lämnat landet, t.o.m. när personen i fråga har avlidit. SVT Uppdrag Granskning sände i oktober 2012 ett program som visade att flera personer använt sig av samma nummer när de skrivit på de nya ägarbevisen för bilar och de numren visar sig ofta leda ingenstans. Ali Hassan heter en person som visat sig vara ägare till 1.400 bilar. Hassan kom till Sverige som asylsökande för några år sedan och fick ett av dessa samordningsnummer som egentligen är ett tillfälligt personnummer för personer som inte är folkbokförda i landet. Efter två år återvände Hassan till hemlandet Libanon, men återkom snart till Sverige, denna gång gift med en svenska vilket då gav honom ett direkt uppehållstillstånd. Ni kunde då höra honom i programmet som numer inte finns kvar på SVT:s hemsida.

Nu skriver Dagens Nyheter, bakom betalvägg, att drygt 870.000 personer som inte är folkbokförda i Sverige har fått ett samordningsnummer för att kunna leva och verka här. I flera år har polisen och Skatteverket slagit larm om att runt 45 procent av dem inte har styrkt sin identitet. Det är 400.000 personer som vi inte vet vilka det är, sedan tillkommer ensamkommande och andra asylsökande som har ”tappat” sin id-handlingar men aldrig tappar sina mobiler.

-Pettersson och Merit Wager undrar varför har svenska journalister inte tagit journalistiskt ansvar och för länge sedan uppmärksammat det som fria medier larmat om i åratal?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Varför har svenska journalister inte tagit journalistiskt ansvar för läget i landet?

  1. ”thorax99

    29 11 2019 at 10:44
    Lupp ska det väl vara? Är du J* som försöker briljera med nåt hottentot-språk?”

    Oj oj. jag har blivit smittad av hottentotterna.

  2. Socialdemokratin är synnerligen generös mot aliens med uppsåt att luras. Dvs köp av röster.

  3. Det säger sig självt. PK-journalistiken ska inte granska makthavarna och de politiska beslutens konsekvenser. De ska istället torgföra den politisk korrekta agendan och de önskvärda effekterna. Om resultaten uteblir, så sätts propagandaapparaten in med full styrka.

    Känns följande ideliga floskler och upprepningar igen?:
    Vi har bekämpat gängkriminaliteten, fattigdomen och klyftorna i samhället ”från dag ett”.
    Vi står inför ”stora utmaningar”.
    Nu tillför vi ”ytterligare redskap, verktyg och satsningar”.
    Nu har vi satt ytterligare100 000 i arbete.
    Nu kan vi se att brottsligheten minskar.
    Nu satsar vi på att utbilda ytterligare 10 000 än undersköterskor eller poliser.
    Och för att sammanfatta hela skiten:
    ”Sverige har aldrig varit tryggare”

    Fyfan, fyfan och fyfan.

  4. Det ligger inte i sossarnas intresse att skydda oss svenskar från kriminella invandrare. Det handlar om att fiska röster. Få in valboskap. Det är skamligt hur Sverige styrs. Sossarna gör vad som helst för att få sitta kvar i makten. Tredje statsmakten är lierad med sossarna.

  5. Detta handhavande med samordningsnummer är ju en stor parodi.

    På hur man så lättvindigt och naivt, släpper all kontroll på vad som sker i landet. Man måste väl för tusan, se till så att personer identifierar sig på plats hos polis eller annan myndighet. För att överhuvudtaget kunna få ett personligt samordningsnummer. Även en tidsgräns måste väl kopplas till numret.

    Rebecca Weidmo Uvell har även granskat detta tidigare och nu. Bra att det äntligen uppmärksammas ordentligt.

    https://uvell.se/2019/11/28/fusken-i-systemet/

  6. Kan man verkligen förvänta sig något ansvar av en svensk vänsterextrem och mångkulturälskande journalistkår ?
    Naturligtvis inte.

  7. Kan verkligen förvänta sig något ansvar av en svensk vänsterextrem och mångkulturälskande journalistkår ?

  8. Av den enkla anledningen att det inte finns några journalister idag. Sveriges sista journalist var Ulf Nilsson på Expressen. Journalistkåren begravdes samtidigt med Ulf. RIP.

  9. Därför att Svenska Journalister är en samling fega krakar
    Som spelar allvetande, och betraktar läsarna som en skock får,
    som inget begriper. Inget kan vara mer felaktigt, och det är det som branschen får betala för när tidningarna går i konkurs och journalister blir avskedade, men styva i korken som dom är så kommer dom aldrig att erkänna att dom haft fel!

  10. Det är faktiskt obegripligt att journalister som så gott som alltid frossar i negativa nyheter inte rapporterar vad deras älsklingar åstadkommer.

  11. Dom talar inte om det som är obehagligt. Dom hänger ut dom som är obehagliga. Agendajournalister (99%??) är medlöpare till etnisk rensning av oss Svenskar. 👿

  12. Dessa fakenews media lär ju gå i konkurs vad det lider. Ingen vill snart läsa deras slätstrukna smörja och vänsteraktivist krönikor. Folk efterfrågar granskande journalistik fritt ifrån vänsterideal. Swebbtv är ett utmärkt exempel på vad folk efterfrågar.

  13. Det enkla svaret på frågan är: 98 % av landets s.k. journalister är vänstervridna, enfaldiga och trångsynta precis som hela regeringen. Att ta ansvar finns inte i deras ordlista. Så enkelt är det

  14. Läser just på Expressen att Sveriges mest misslyckade journalist David Baas uttalar sig om Peter Lundgren. David Baas har i 10 års tid försökt att sänka SD som bara växt och växt. Man kan nästan kalla honom för SDs bästa valarbetare.

    • Lundgren är under lopp. Varför kan han inte uppföra sig med tanke på sin position?
      Konstigt att SD inte sparkar ut honom, när så många oskyldiga har fått lämna partiet.Unga som hade kunnat tillföra partiet gott. Tänker på Kasselstrand, Anton Stigermark med flera duktiga .

    • Är väl enda anledningen att man skulle ta och gilla fanskapet, men nej David Baas kan åka med på nästa Frontex flyg till Långbortistan och sen …. stanna där.

Kommentera