Danmark har tagit tillbaka det första passet – nu är IS-terroristen ”SK” inte längre dansk

TERRORISM. Danmarks nödlag – som innebär att invånare som misstänks ha anslutit sig till terrororganisationer kan förlora sitt medborgarskap – har tillämpats för första gången. En IS-terrorist som kallas ”SK” är nu inte längre dansk.

Det är tidningen Berlingske som rapporterar att regeringen har dragit tillbaka den 25-åriga ”SK”:s medborgarskap, vilket innebär att hans pass nu inte längre är giltigt. SK har fram tills nu varit en dansk medborgare som i sin frånvaro dömts för terrorbrott efter att ha anslutit till terrorsekten Islamiska staten, IS. 25-åringen ska bland annat ha setts i propagandafilmer från terrorsekten IS 2016.

Mannens advokat Mette Girth bekräftar att ”SK”, vars namn inte får publiceras enligt ett danskt domstolsbeslut, har förlorat sitt medborgarskap.

Lagen ger i korthet utlännings- och integrationsministern Mattias Tesfaye (S) befogenhet att återkalla medborgarskap för en individ som har agerat på ett sätt som ”allvarligt kan skada landets vitala intressen” – utan rättegång.

-Pettersson säger att I Sverige har regeringen tillsatt en utredning om medborgarskap där utredaren uttryckligen stoppas från att lämna förslag om att återkalla det svenska medborgarskapet för terrordömda. Det är djupt insiktslöst och oansvarigt.

Danmark har även tagit medborgarskapet från Said Mansour, som skickades hem och fängslades i Marocko. När danska regeringen fick frågor om detta så svarar de att de inte har några synpunkter på hur andra länders medborgare.

Danmark har flera gånger tagit pass och medborgarskap från terrorister men detta var första gången i terroristens frånvaro.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Danmark har tagit tillbaka det första passet – nu är IS-terroristen ”SK” inte längre dansk

  1. Tänk om Sveriges hycklande, ljugande, feministiska, fjolliga knähundar till regerande politiker, kunde ha 1 % ryggrad, av vad Danmarks styrande har !
    Då hade Sverige varit 100 gånger bättre än vad det är idag, där kriminella lovordas medans brottsoffren spottas på.

    Danmarks regering 🇩🇰
    ☀️☀️☀️☀️☀️

    Sveriges regering 🇸🇪
    🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧

  2. He, man minns de gamla militära förkortningarna, mest bara konsonanter, SK? kan det möjligen tolkas som SvensK?

  3. Via nätet DK tv2, se dokumentärer visar att oavsett ”lindriga” upprepade brott har utlänningar bosatta i Danmark fråntagits sina pass och utvisats.

    På DK tv2 går att ta del av dokumentärer innehållande.
    Om en invandrare i Danmark med tillfälligt uppehållstillstånd grips fösta gången för fortkörning blir det böter och klipp i körkortet

    Vid nästa fortkörningar har fortköraren närmaste år svårt att få permanent uppehålls tillstånd och vid tredje fortkörning får fortköraren inte permanent uppehållstillstånd.

    Danmark har flera gånger under år 2019 dragit in pass för dömda brottslingar och om ständigt återkommande brottsling är faktum, har till och med deras familjer har utvisats.

    Att Danmark ”dragit in det första passet från IS-terrorist” är således inte märkligt för de är inte välkomna tillbaka till Danmark. Clarence.

  4. I Danmark har PK inte samma inflytande som i Sverige.
    Vi er röde vi er vhide, vi sender muslimer till den blågule side.

  5. ”S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd”

    Det är bara att bryta detta löfte, brutna löften är ju S mästare på !!!

  6. Han skulle kunna söka Asyl i Sverige i Malmö t.ex. som anhöriginvandrare. Han kan ju ta bilen till sina släktingar i Danmark då och vi har väl egentligen inga formella krav som nazisterna på andra sidan har?

    Jag ska ge honom det rådet, någon som vet hur jag kan kontakta honom eller hans advokat? Det är inte OK att låta honom nu bo i Afrika.

      • Velmer.
        På sätt och vis kanske du har rätt, men nu röstar ju även gubbar på s och v.
        😊

      • Inte i lika stor utsträckning som kvinnor, vid valet 2014 var miljöpartiet största parti för kvinnor mellan 18-35år.
        Förstår du varför kvinnlig rösträtt är direkt destruktivt?

Kommentera