Svensk polis har fått en uppenbarelse, det hjälper med bilder och signalement på efterlysta

BROTTSLIGHET. Efter att polisen kört fast i flera undersökningar och utredningarna har stått still har polisen på sin hemsida släppt bilder och filmer från övervakningskameror på efterlysta personer, rapporterar SVT

SVT skyddade mannen.

Och som genom ett under har flera gärningsmän under hösten identifierats av allmänheten. – Vi vill använda allmänhetens hjälp för det ger bra resultat, säger Carina Skagerlind, Stockholmspolisens presstalesperson.

Ett exempel är när två personer som startat ett bråk vid Solna station i Stockholm. Utredningen skulle egentligen lagts ner, men så fort polisen publicerade bilder på männen, kunde de tas fast. Inom 24 timmar hade polisen fått in avgörande tips från allmänheten. Polisen medger för SVT att brottet troligen inte kunnat lösas annars.

– Det är ett otroligt bra verktyg i det brottsutredande arbetet. Det skulle kunna användas mycket mer än vad vi gör idag, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson i Stockholm.

Arbetssättet med publicerade bilder kommer därför troligen bli allt vanligare framför, uppger SVT.

-Pettersson säger att fria alternativa medier länge tjatat om bilder och signalement på brottslingar medan polisen och övriga medier varit tveksamma och publicerat pixelhuvud.

Ett annat exempel är när polisen gått ut med bild på misstänkt gärningsman är händelsen då en man sparkade en kvinna vid tunnelbanestationen i Gamla stan 2016. SVT pixlade i januari 2016, se bild ovan.

Fria Tider, Pettersson med flera visade bilder och mannen greps, han var tidigare känd för att ha attackerat en polis med kniv.

Sedan måste polisen naturligtvis vara säkra på att personen på bilderna verkligen är gärningsmannen och att allmänhetens hjälp behövs att identifiera honom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

9 thoughts on “Svensk polis har fått en uppenbarelse, det hjälper med bilder och signalement på efterlysta

  1. Polien går från klarhet till klarhet, tidigare var det kränkande med övervakningskameror nu är det en nödvändighet.
    Likadant med bilder, dessa pixlade dumheter, för att skydda brottslingarna.

  2. Är man vänsterbliven tycker man synd om brottslingen. Står man till höger tycker man synd om brottsoffret. Det är väl detta som genomsyrat polisledningen. Vill man inte komma i onåd bland vänstertyckarna så publicerar man inga bilder på ”stackars” brottslingar. Att man verkar svänga om nu, beror väl på det ändrade samtalsklimatet. Det som tidigare tystades ner, har nu kommit upp till ytan (läs invandrarkriminalitet).

  3. Detta har varit solklart i åratal. Efterlyst i TV3 har ju i flera år visat bilder på brottslingar trots att de mestadels varit invandrare med gott resultat.

  4. – men hur ska det gå till?

    Socialdemokraternas, LANDSFÖRRÄDARNAS kontrakt
    med Muslimska Brödraskapet från 1999 säger ju att de ska
    bidraga till att islam införs i Sverige.

    D.v.s. poliser får då inte jaga muslimer.
    En stor del av invasionstrupperna är väl muslimer?

    – men muslimer gör kanske inget brottsligt?

    Har du googlat på ”kontraktet”?
    www// ”socialdemokraterna kontrakt 1999”

    => du kommer att bli lika rädd och arg som jag är.
    Allt du äger och levt för står på spel!

  5. Har fungerat i resten av världen senaste 20åren, men nu har Svensk polis vaknat i Europas farligaste land.
    Ja farligast för den ursprungliga befolkningen.

  6. I hyfsat fungerande länder ha man aldrig pixlat då man förstått att det är meningslöst.

    Det är nästan bara apor idag som begår brott. Dessa svin skall vi bemöta med förakt.

Kommentera