Har domstolarna sina egna agendor?

INSÄNDARE. Det verkar knepigt med domstolsärendet rörande Petterssons blogg.

Nyköpings tingsrätt och Svea hovrätt har i tidigare domar sagt att Petterssons blogg är att jämställa med journalistisk verksamhet.

Svea Hovrätt Foto: Wikipedia

Patent- och marknadsdomstolen prövade inte ens om bloggen var eller inte var journalistisk verksamhet! Varför så inte gjordes är för krångligt för en juridisk novis att begripa sig på.

Enligt domen i Skyttedal-ärendet fick DN publicera bilderna av två anledningar: 1. Skyttedal hade själv gjort bilderna tillgängliga för ett stor antal personer 2. DN är en nyhetsförmedlare.

Vad avser målet med Petterssons blogg är punkt 1 otvivelaktigt uppfylld. Damen ifråga har själv gjort bilden tillgänglig för ett stor antal personer. Beträffande punkt 2 har såväl tingsrätt som hovrätt bedömt Pettersson blogg som journalistisk verksamhet.

Det är onekligen en anmärkningsvärd omständighet att patent- och marknadsdomstolen då ansett punkt 2 vara icke relevant i Petterssons fall. Bloggen kan ju juridiskt knappast vara både journalistisk verksamhet och inte journalistisk verksamhet!

Det är bara att hoppas att HD ger prövningstillstånd och reder ut underliggande domstolars totalt motsatta besked och domar.

Ego lego

14 thoughts on “Har domstolarna sina egna agendor?

  1. Beträffande frågan om Petterssons blogg är att jämställa med journalistisk verksamhet.

    Jag minns ett tidigare inlägg på bloggen då journalisten Christian Ploog, Nyheter24 ställde 18 frågor till Pettersson om bloggen för att använda svaren i ett reportage på webb-tidningen Nyheter24.

    Jag letade upp Petterssons inlägg daterat 15 december, 2016:

    Nyheter24 intervjuar Pettersson – Finns på länken nedan:

    https://petterssonsblogg.se/2016/12/15/nyheter24-intervjuar-pettersson-del-2/

    Efter att ha läst igenom alla frågorna och Petterssons svar borde det knappast råda någon tveksamhet längre om att Pettersson med sin blogg bedriver journalistisk verksamhet, d v s så som såväl tingsrätt som hovrätt redan gjort sina bedömningar av bloggen.

    Att Patent- och marknadsdomstolen inte ens prövade om bloggen var eller inte var journalistisk verksamhet borde därför anses vara en mycket allvarlig brist.

    HD borde därför ge prövningstillstånd och reda ut underliggande domstolars totalt motsatta besked och domar.

  2. Värdegrunden får ju inte undermineras men när den hamnar under luppen springer regeringschefen ut bakdörren . Hadde han suttit på restaurang hadde han åtminstonde fått diska . Men värdegrundsproppagandan gäller ju bara oss som får ta hand om disken . Löfven är märkbart obekväm och han har ju redan tidigare utnyttjat frasen ” VI .. HAR VARIT NAIVA …” Hmm han åker till ett hotell av bästa sort och häller upp en pava chabli av bästa sort . Sätter på lite musik från femtiotalet när han var en arbetande svetsare ——-**¥₩€;*^%$#
    Wtf . Nej han har alldrig jobbat . Han gnuggar sig i pannan och kommer på att allt är ju faktiskt SD s fel . Nu jävlar klunkar gubben med uppsläppt slipps och dricker ur pavan …

  3. Sossarna har varit framgångsrika på en sak, att placera ut rättrogna figurer på alla ledande platser i samhället, på alla departement, bland polischefer, domstolar advokatsamfund och så vidare,
    Kunskaper är mindre viktigt än att inneha partibok.

    Det är ju bara att kolla vem som styr på Advokatsamfundet, eller
    Dan Eliasson på MSB för att konstatera vilka typer som hamnar på
    fel platser!

  4. De flesta av Sveriges så kallade ”Domstolar” är politiserade och rasifierade så som i ett ockuperat land!
    De har inte ens en ambition att följa Svensk lag utan att gå runt den!
    Ibland uppfinns rena svepskäl för att låta överbevisade yrkeskriminella efter riktigt grova brott gå näst intill helt fria.
    Ibland uppfinns rena svepskäl för att fängsla eller bötfälla skötsamma människor!
    Allt handlar om ”rätt” eller ”fel” hudfärg, religion eller partibok!
    En sjuk och kriminell slags ockupationsjuridik!
    1945 hade dessa mycket korrupta Åklagare, Domare och nämndemän släpats ut på gatan och slagits ihjäl!
    Utan deras bredvilliga medverkan skulle människoliv kunnat sparas!
    Tusentals oskyldiga har fått sina liv söndertrasade som brottsoffer medans den enda ”Humanitet” de ser är att hjälpa importkriminella mördare och våldtäktsmän att undkomma påföljd! ”Straff är rena medeltiden…”
    De har givit fattiga Svenskar skötsamma ett ansikte för riktigt grov korruption!

      • Svensk ”Feminism” består av feta giriga korrupta tanter som ser en ”nytta” i att hänvisande till Massvåldtäkter kunna kräva gräddfil till jobb och arvoden de ofta inte är kvalificerade för!
        Deras bakslughet, rena feghet och lismande lögner i underkastelse för importkriminella våldtäktsmän, Islam’s medeltida kvinnosyn och PK-cancern har skapat ett rent helvete för unga Svenska kvinnor!
        Dessa kvinnor är baksluga förrädare med en affärsidé att de ska tjäna pengar på andra kvinnors olycka via inkvotering och höga löner i diverse organisationer.
        Den allra värsta 1800-tals Direktör skulle ha större Empati för kvinnor än dessa baksluga Svenska Feminister”!
        De skulle aldrig lyfta ett finger när våldtäktsmän går till verket!
        Det skulle däremot deras hatobjekt heterosexuella vita män som kallas ”Nazister” göra!
        Istället för att ta tag i verkliga fall försöker de ljuga på oskyldiga män i syfte att uppnå skadestånd och hämnas för helt andra (inbillade?) saker!
        Andra kvinnor motiverar att det är ”helt rätt” att sätta åt oskyldiga män därför att ”andra skyldiga kommer undan”…
        Vet inte vad det nya namnet på människor för kvinnors rättigheter ska heta?
        ”Svensk Feminism” kommer för alltid stå för så mycket bakslughet, falskhet, förräderi och lismande lögn så ingen kommer vilja ha med det att göra!
        Baksluga Quislingar som totalt skiter i andra kvinnor!
        Fler och fler känner bara äckel för dessa egoistiska giriga kändis-tanter utan den minsta moral!

      • Kan bara kort upplysa dig om att det skett en positiv särbehandling på juristprogrammet sen 1980/90 talet, genom olika måttstockar på tentorna. En del av resultatet är det du/vi andra ser nu i domstolar och annorstädes.

  5. Av vilken anledning lägger rättsväsendet tid och pengar på detta när riktiga brott skapar otrygghet bland vanligt folk?

  6. Hoppas någon grävande journalist börjar kolla upp de domar som kan anses vara politiska. Svenska folket ska dömas efter Sveriges rikes lag och inget annat.

  7. Pettersson detta handlar inte om juridik utan är ett sätt för den delen av ett politiskt aktivistiskt nätverk av juridiska personer med makt att komma åt dig.
    Säkert sanktionerat av högsta ledningen.
    Efter Stefan Löfvens magplask i Agenda så är desperationen säkert total bland nomeklaturan.
    Var skulle alla stolpskott från SSU få en anställning utan för den politiska fåran.
    Vi är väl uppe i fjärde generationen ätteläggar från den socialdemokratiska nomeklaturan som ska beredas plats inom det skattefinansierade Konglomeratet.

Kommentera