Riksrätten mot Trump och de svenska medierna


MEDIER. Dag efter dag fylls SVT, TV4 och Sveriges Radio av beskedet att snart kommer USA:s president Donald Trump att tvingas avgå efter det demokratiska partiets försök att fälla honom. Risken för demokraterna och de svenska medierna är att detta kommer att sluta i ett enorm fiasko för dem.

Donald Trump Foto Gerd Altman, Pixabay

Allt bottnar troligen i att demokraterna som är vänster i USA inte vill möta Donald Trump i ett val, därför håller de på att trixa med juridiken.

Stödet för riksrätt mot Trump har minskat i opinionen. Folk har inte flockats kring kongressförhören, utan mer ryckt på axlarna: ”har demokraterna inte mer att komma med?”

Efter fem dagars förhör har fortfarande inga bevis presenterats som visar att Donald Trump skulle erbjudit muta eller en olaglig gentjänst. De som förhörs har inte hört Trump uttala någon sådan vilja, utan ägnar sig åt att spekulera om varför utbetalning av militärt bistånd till Ukraina dröjde 54 dagar. Det räcker inte med att tro, anta eller spekulera när man är politisk motståndare till Trump. Det mesta är redan offentliggjort av Trumps samtal med Ukrainas president.

Washington Post skriver Marc Thiessen i kolumnen The Democrats’ impeachment bombshells aren’t exploding att det nu är uppenbart att ”kongressens riksrättsförberedelser lider ett massivt misslyckande. Deras politiska bomb exploderar inte.”

Republikanerna verkar snarare tro att riksrättsfrågan kommer att hjälpa dem i presidentvalet, skriver Marc Thiessen.

Republikanernas ursprungliga plan, att i senaten snabbt skulle avhandla frågan, har ändrats. Nu funderar de på att dra ut på processen så att den hålls igång längre och på så sätt engagera republikanska väljare mot vänsterns försök att åsidosätta demokratin.

-Pettersson som inte varit i USA men märker dock att frågan är betydligt större hos SVT och TV4 än hos den amerikanska allmänheten. 2-3 miljoner tittare på de direktsända förhören är väldigt blygsamt i ett land med 320 miljoner invånare.

För att avsätta USA:s president behövs 2/3 majoritet i senaten (överhuset), där finns 100 senatorer, 53 av dem är republikaner (Trumps parti), 45 demokrater och 2 oberoende.

Vi får se när luften går ur svensk medias försök att avsätta en amerikansk president.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


31 responses to “Riksrätten mot Trump och de svenska medierna

 • Riksrätten mot Trump och de svenska medierna – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: MEDIER. Dag efter dag fylls SVT, TV4 och Sveriges Radio av beskedet att snart kommer USA:s […]

  Gilla

 • Göran

  Överallt såg jag folk med bilder på Trump på T-shirts och kepsar i USA!
  Då pratar jag om vanligt folk som arbetar, inte den Svenska typen av ”Klasskampshjältar” som levt på bidrag hela livet…
  Trump lär vinna igen!
  Skulle vara om den Svenska PK-cancern ”utbildade” Demokraterna i den Svenska Modellen för omfattande Valfusk!
  PK-cancerns ”journalister” förstår inte att människor kan Engelska o kan ta reda på fakta själva!
  Varje gång någon gör det, så tappar de ännu en läsare, lyssnare eller tittare!
  Exakt som när månniskor i Östeuropa före 1989 steg för steg förstod att sluta tro på deras PK-cancer.
  Desto mer Trump-kritik från det förljugna korrupta Skräckexemplet Sverige mot Trump, desto fler Amerikaner kommer att rösta på honom!

  Gilla

  • Tommy Nordström

   Okay du tycker han är bra men, varför ljuger han, är dåligt informerad och så vidare. Skall inte en amerikansk president tala och skriva sanningar. Menar du att New York Times ljuger om Trumps osanningar?

   Gilla

 • NALLEN

  Inser dom inte hur patetiska dom själva framstår som i sina försök att avsätta en president som gjort mer för det amerikanska folket och landet än någon annan president genom alla tider, och nu försöker vänsterns folk avsätta den absolut bästa presidenten som styrt landet någonsin. Det kan bara sluta på ett sätt och det är en stor kollaps av av hela den vänstra kanten.

  Gilla

  • Tommy Nordström

   Du menar den absolut sämste presidenten!

   Gilla

   • Svenskarna Först

    Du är inte bara ovetande, dum och blind, du är rentav analfabet; om Nallen skriver ”den absolut bästa presidenten” menar han/hon också ”den absolut bästa presidenten”.

    Gilla

  • grunehetgrot

   All denna diskussion om Trumps vara eller inte vara är ett bra tecken på att politiker i världen inte har något att göra, utan nödgas att hålla på och leka i sina plenisalar.
   Amerikanarna har hittat på ett sätt att lura hela världen med en löjlig historia om ett telefonsamtal. LÖJLIGT OCH HELT MAKALÖST att resten av världen går på sådana historier.

   Gilla

 • Thomas

  Carina Bergfeldt blir våt i trosan av upphetsning. Tänk om det blir riksrätt? Nix.
  Till ingen nytta. Trump ,vår hjälte. Det blir 4 år till. Och Carina Bergfeldt blir våt av andra orsaker.

  Gilla

 • Riksrätten mot Trump och de svenska medierna — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Riksrätten mot Trump och de svenska medierna — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Svenskarna Först

  Aftonlögnen, Sexpressen, Svt, Sr, Svenskan etc är miljösossejuntans propagandafabriker.

  Gilla

  • Tommy Nordström

   Du yrar, när blev Svenska Dagbladet rött? Förklara för ovetande mig hur Svenska Dagbladet blivit socialdemokratisk

   Gilla

   • Svenskarna Först

    Blaskan är en del av main stream media. Men det är svårt för dig att fatta, eftersom det är du som yrar!

    Gilla

   • grunehetgrot

    Den blev det när du började prenumerera på den.

    Gilla

 • turrim

  Det räcker med endast den oseriösa rapporteringen om Trump och riksrätt för att halvera skattebidraget till SVT/SR. De är helt enkelt inte mogna sitt uppdrag.

  Gillad av 1 person

  • grunehetgrot

   Det är så i Sverige att vi får reda på 4 ggr. så mycket om USA än vi får om Sverige i nyheterna från SVT och TV-4.

   Gilla

 • volse

  Rapport och Aktuellt ger ungefär hälften av sin tid att följa den löjliga häxprocessen mot Trump, där senaten såklart kommer att fria honom.. Den andra halvan täcks av Hong Kong upproret.
  Från Sverige hörs knappt nåt, lugnt och fint, några små sprängningar eller skjutningar får kanske en liten notis. Senaste dygnets våldtäkter, överfall och bilbränder mm. ids man inte längre rapportera.

  Gillad av 2 personer

 • ossie

  Minns dagen när Trump vann det var rena likvakan hela dagen TV kanalerna jag njöt i fulla drag att se och höra alla ledsna och chockade PK idioter, Ser fram emot nästa dagen efter valet om ett år som Trump kommer att vinna.

  Gillad av 1 person

 • Mike E

  Skulle aldrig få för mig att få information om detta, eller annat för den delen, från svenska journalister inom MSM. Dels är de lågutbildade och okunniga, dels så saknar de totalt objektivitet och är helt öppet vänsteraktivister.
  Inte heller tramsiga, ytliga och oseriösa CNN och MSNBC och deras korkade talking heads är värda ett dyft. De är dessutom rena språkrör för Demokraterna.
  Den enda vettiga nyhetskanalen, och som är nummer 1 i USA, är Fox News där en stor del av journalisterna dessutom är jurister, dvs. de har en seriös akademisk utbildning.

  Gillad av 1 person

 • Cirkus Sverige.

  Här kan Sveriges sk. ledare vara ansvarig så att Sveriges hederliga befolkning, misshandlas, våldtas, rånas och förnedras i oändlighet….men han får fortsätta.

  Sverige är delvis helt sinnessjukt…och sjuka människor röstar för detta.

  Gilla

 • Kungen

  Det vore bättre att fokusera på att avsätta löfven som till skillnad mot Trump som är både populär och sätter sitt eget folk främst

  Gillad av 1 person

 • putte

  I USA pågår rena inbördeskriget mellan Demokraterna och Republikanerna Republikanerna har ännu inte efter tre år kommit över förlusten då Trump vann över fru Clinton , utan griper efter varje halmstrå i försöken att avsätta honom .
  Sedan kan man konstatera att Trump nog inte behöver vara så orolig över utgången av nästa års presidentval , för ser man vilka som Demokraterna har som sina kandidater så finns det nog ingen som kan matcha honom . Den enda som i mitt tycke framstår som mest vettig på den Demokratiska sidan är Tulsi Gabbard som själv anser att den politik som dom nu för måste rättas till vilket retar dom andra kandidaterna .
  Sedan har vi ju förstås Crocky Hillary som man inte vet vad man har , men hon verkar ju inte att vara så populär inom dom egna leden , men man vet aldrig .Att sedan Trump gör ett bra jobb till Svenska mediers stora förtret är ju något som man bara kan glädjas åt eftersom dom aldrig har något positivt att säga om den mannen .
  Trump gör något som vår tuffsing till statsminister aldrig skulle våga sig på nämligen ta tag i den utbredda misskötseln inom statsförvaltningarna och helt enkelt sparka väck alla oduglingar som sitter med sina feta löner och överhuvud taget ingenting gör .

  Gilla

  • Tommy Nordström

   Du tycker han är bra, då behöver han väl inte ljuga så förbannat. Det vore bra om han höll sig till sanningen eller vad tycker du?

   Gilla

 • Tony

  Dom så kallade Demokraterna i USA är samma sorts skitstövlar som Sossarna är i Sverige, dom kan inte fördra att dom blev slagna Av Donald Trump i valet, därför håller dom på att trixa och jävlas på alla sätt o vis,
  bara att hoppas på att det blir en spark i baken på dem själva.
  Att Svensk Media ägnar detta spektakel så stora proportioner är för att dom själva är maktens hantlangare!

  Sossarna i Sverige fungerar likadant , efter att i minst 10 år baktalat och slängt skit på SD, så är dom i upplösningstillstånd nu när SD sprungit förbi dem och kan inte begripa varför skitkastningen inte hjälper?

  Gillad av 2 personer

  • Tommy Nordström

   Konstigt att Socialdemokraterna kunnat i väl efter väl haft snudd på 50 procent av väljarna. Varför har de haft så stora framgångar? Förklara varför så jag begriper att detta dåliga parti kunnat regera i så många år, varför?

   Gilla

  • grunehetgrot

   Efter vad jag förstår så blev Trump vald i demokratiskt val av folket.
   Sossarna i Sverige däremot blev valda av otroligt stort VALFUSK av Muhammedanerna i Sverige.
   Dessa ljugande muhammedaner med Stefan Lövén i spetsen vill dessutom påstå att S är större än SD vilket är helt fel eftersom dom väntat på att se vilket opinionsinstitut som har placerat dom högre än SD, och sedan hävda att det finns bara ett opinionsinstitut i Sverige.
   Detta fick jag till svar från SVT.

   Gilla

 • Bakåtlutat ägg

  Gucci-ponken blir slaktad på Samhällsnytt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: