Vänstern hotar att avsätta Eva Nordmark för ”kaosprivatisering” av Arbetsförmedlingen

INRIKES. Vänsterpartiet hotar att väcka en misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) om regeringen inte inom två veckor gör något åt ”kaosprivatiseringen” av arbetsförmedlingen. Det meddelar partiet på en pressträff.

Eva Nordmark, S, arbetsmarkknadsminiister

– Vi har sannolikt en majoritet i riksdagen som tycker att det här inte fungerar, säger V-ledaren Jonas Sjöstedt, som säger att han är redo att ta kontakt med Moderaterna om saken.

Sjöstedt menar att många är oroliga över nedmonteringen av myndigheten, som har drivits på av Centerpartiet och dess arbetsmarknadspolitiske talesperson Martin Ådahl. – Det finns i princip ingen förutom Martin Ådahl som tror att det här kommer att funka.

Pressträff med Jonas Sjöstedt

-Pettersson tycker det vore bättre om Jonas satsade på att avsätta hela regeringen, men detta får väl duga även om jag inte tror att Sjöstedt går vidare…

Arbetsförmedlingen borde ha gjorts om för länge sedan. AF kostar 80 miljarder om året och är dubbelt så stor som fär drygt tio år sedan. Fullständigt orimligt.

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Vänstern hotar att avsätta Eva Nordmark för ”kaosprivatisering” av Arbetsförmedlingen

  1. Dom kan gärna lägga ner AF eftersom de som arbetar där inte har någon lust att hjälpa dom som söker arbete, utan det får man ordna själv genom att titta i datorn på samma bilder som man har hemma.

  2. äh Lömskstedt törs ju inte mer än pipa lite högre än annars
    så han får lite rubriker o en ny pappservett för kålroten
    sen e han nöjd o tyst igen

  3. Jag minns när AF startade i den kommun jag är uppvuxen. Den minst arbetsbenägne Socialdemokraten blev chef och började dela ut bidrag och platser till vidareutbildning. Den som därefter var minst arbetsvillig gick 15 kurser i olika utbildningar innan han fick förtidspension.
    Vid ett tillfälle då jag kom hem efter en lång utlandstjänstgöring hörde jag genom Radion om ett jobb i min yrkeskategori och gick till AF. När jag kom dit möttes jag av beskedet alla är upptagna så jag frågade om ett rum och telefon och ringde arbetsgivaren och vi kom överens om att träffas. Efter detta tog jag jobbet, då vaknade AF till liv och ville ha reda på detaljer så de kunde föra in i statistikpärmen. När allt var klart ville AF chefen träffa mig, han bjöd på kaffe och berättade att länsdirektören skulle sluta och sa också ”att det var så synd han skulle sluta” Jag tänkte han hade säkert gjort länet många goda tjänster och frågade, ”varför det var så, speciellt med denne direktör” Svaret var ”han var så trevlig.” Det var AF i ett nötskal och förmodar är så än!

    • Ungefär 4% av de lediga jobben i Sverige har AF förmedlat på 40 år. Resten har de arbetssökande fått klara själva.

  4. Stäng skiten då det är bara bidragsjobb de förmedlar till nyadeln.
    De provade på privatisering för några år sedan och inga jobbtillfällen skapades. Minns hur de delade lappar utanför Af för att komma till deras resp.företag . Vad hände sedan?
    I Södertälje Satsade de 500 000 och skapade 12 praktikplatser. Dyrt…

    Hela landet är på undantag. Små affärer går på knäna och folket blir allt fattigare.
    Svensken får skylla sig själv. Jag bara väntar på att landet blir en krigsplats.

  5. Historiskt har AF aktivt bidragit till omfattande fusk med siffror för att gynna korrupta makthavare i Sverige !
    En period sattes i system att ”Arbetshandikappa” fullt arbetsföra! Dessa avregistrerades som arbetslösa vilket visade på ”framgångar” i kampen mot arbetslöshet..
    En vän som var civilingenjör med toppbetyg vägrade!
    Straffet blev omedelbar utförsäkring, vilket också innebar att en mindre registrerades som arbetslös.
    Sista åren har man uppfunnit ett nytt begrepp: ”Icke Matchningsbar”.
    Dessa blir då per automatik utförsäkrade samtidigt som siffrorna ser bättre ut!
    De ”ej matchningsbara” tas ut 100% godtyckligt!
    Även folk med bra utbildning och fullt arbetsföra!
    Mer en slags personlig vendetta mot de som aktuell AF Tjänsteman inte tycker om? Exvis de med initiativ?
    AF borde gått i graven när Sovjetunion upphörde!
    Precis samma fusk, teater och lögn!

  6. AF är numer bara en koloss på lerfötter, AF är bara en avfallsplats för misslyckade/inkompetenta akademiker, rena rama Samhalls kvalitén på dom flesta handläggarna. Har aldrig fått jobb genom det dagiset. Privatisera hela AF inkl dom enheterna som jobbar med handikappade, dom ska också ha rätt till privata aktörer.

  7. De arbetslösa som berättat om sin erfarenheter av Arbetsförmedlingen ger ungefär likartade beskrivningar!
    Ett stort ”Självändamål” där tjänstemän med enda fokus på egna löner och förmåner spelar en ren teater att ”hjälpa arbetslösa till jobb”.
    Fabricerade påhittade ”framgångar” varvas med gruvligt straff mot den som vågar ett enda ord av ifrågasättande eller initiativ!
    Ett rent ”Sovjet” i teater och ren lögn!
    Min kompis ”fick” ”en IT-Utbildning”. När han anländer till företaget visar det sig att han under ca en månad enbart är inplanerad som flytthjälp då flyttade hela företaget ca 30 km. Vid kontakt med AF instruerades han att följa de instruktioner han fick! Han anlitades för de tyngsta lyften och berättade att han där knappt kunnat sitta ens en kvart.
    Väl tillbaks på AF berättade han att den väldigt höga summa som AF betalt för ”utbildningen” inte varit rimlig.
    Det slutade med att han ”inte varit tacksam” och blev utförsäkrad.
    En annan fick avverka skog runt om i kommunen, göra ihopbundna vedtravar och köra hem till alla tjänstemännens trädgårdar.
    En annan renovera ett hus med en förman som var en av kommunens kända A-lagare. Han hade gjort ”karriär” som arbetslös och hade egen tjänstebil.
    Vid de fåtal tillfällen han visade sig var han så full att han knappt kunde stå!
    Jag sa: Varför ringde ni inte polisen?
    Han sa att alla sagt att om de gjorde det skulle AF hämnas på dem…
    En gång underkastades en kille ”Helt unika nya metoder för att få arbetslösa i arbete…”
    Det visade sig vara en fd. Fanjunkare. Han började med berätta att han satt i system att bara ta uppdrag mer än 70 km hemifrån så han fick traktamente.
    Det ”unika” bestod av Fanjunkaren satt och skrek svordomar med sina lungors fulla kraft.
    Min kompis krävde då ”behandling” via mail, vilket avslogs. Resultat: Utförsäkring pga ”vägran att samarbeta”…
    De som gjort stordåd via AF vid praktik på företag som alla andra där prisar, blir ändå ersatta av ständigt nya som AF betalar 100% för.
    År efter år missbrukas dessa bidrag utan att en enda människa på AF lyfter ett finger!
    En rakt igenom korrupt och sjuk verksamhet som gjort betydligt mer skada än nytta utom för de ständigt fikande feta tanterna där!

  8. Vad ska vi med arbetsförmedlingen till? Känner många, både arbetare och tjänstemän, och har aldrig hört talas om någon som fått sitt jobb via arbetsförmedlingen.

    • Anders, du har fel. På 60- och 70-talet fått många sitt första arbete genom Arbetsförmedlingen. Själv fick jag tre olika erbjudanden om arbetet 1969 – det var tider då. Nu är det annorlunda.

  9. Själv skulle jag ifall det hade gått väcka misstroende mot
    hela hycklarpartiet V P, men tyvärr finns det människor ännu
    som tror på deras sagor om att kommunism är lösningen,på
    några problem, har det aldrig varit någonstans i världen,
    kommunism vara skapar problem.

    • Kunde man som människa ( icke politiker ) väcka misstroendevotum så skulle jag göra detta mot den så kallade regeringen som vi har här i landet. Jag tro att Sverige ALDRIG har haft någon regering.

Kommentera