Arabiska tvillingbröder friades från brutalt mord – får mer skadestånd än begärt

BROTTSLIGHET. Trots dna-spår på en patron friades tvillingbröderna från Ronneby från avrättningsmordet på en man utanför Halmstad i januari 2018, då deras dna inte gått att särskilja. Nu får de 265 000 kronor var i statligt skadestånd, trots att de bara begärt 170.000 kronor var. 

Åklagaren hade i ett remissyttrande till justitiekanslern (JK) argumenterat för att bröderna inte borde få en krona, men får alltså inget gehör. Åklagaren pekade på det faktum att enäggstvillingarna varit tysta och inte lämnat några uppgifter alls – inte ens om ”uppenbara förhållanden”, enligt yttrandet. Därigenom bidrog de i hög grad själva till frihetsberövandet och häktningsperioden, ansåg han.

JK poängterar dock i beslutet, att männens tystnad inte ska ligga dem till last. Enligt JK kan det inte krävas av en misstänkt ”att han eller hon ska vara positivt verksam för att underlätta en utredning”.

I ansökningarna till JK skrev brödernas advokater att deras klienter känt sig så utsatta efter mordåtalet att de tvingats flytta från sin tidigare hemstad. Bägge två hade begärt 170.000 kronor i skadestånd. De slutgiltiga beloppen motiveras med att de sökandes låga ålder och att det handlat om så allvarliga brottsmisstankar.

Även brödernas pappa åtalades för mord, liksom en 25-åring från Göteborg. Samtliga friades från mordanklagelserna i bägge instanser. Alla fyra friade samt mordoffret var araber.

Det var i januari 2018 som en arabisk man i 30-årsåldern hittades avrättat med tre skott i ett skogsparti i Marbäck utanför Halmstad.

-Pettersson säger som Trump: Look what happens i Sweden. Tvillingarna och en till har enligt åklagaren varit på brottsplatsen, de anklagande svarar inte på frågor. Alla tre borde dömas för medhjälp till mord. De tyckte själva att 170.000 i skadestånd räckte för fem månader i häkte, häktningstiden blev lång på grunda av att de inte svarade på frågor utan satt knäpptysta  och sedan får de 265.000, alltså 95.000 mer än de själva hade begärt.

Vad händer i Sverige?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

21 thoughts on “Arabiska tvillingbröder friades från brutalt mord – får mer skadestånd än begärt

  1. Det kan inte vara sant. Hur kan det inte ligga någon till last att inte hjälpa till i utredningen? Om man är oskyldig är man väl inte tyst om man vill få rätsida på ett mord där man är felaktigt misstänkt. Det går att döma flera för samma mord om de har haft samma uppsåt och hjälpt varandra. Det här känns inte heller, som normal svensk rättvisa, det är något annat och nytt. Jag tänker på den make, som hjälpte sin svårt sjuka fru att ta självmord men blev inte ens friad. Mycket har förmodligen gått sönder på allvar i det här landet. Det krävs en grundlig upprustning av mer än rättsväsendet och är bråttom innan alla skattepengar runnit ut i sanden.

  2. Känns bra att ha röstat på AFS 2018 och i senaste EU-valet och även i valet 2022 och därmed inte bidrar till något landsförräderi !!!!
    Tror och hoppas att AFS får många röster i valet 2022 vilket partiet bör få om samma raka och uppriktiga politik fortsätter att föras.
    Utgår även ifrån att SD får hög % i valet 2022 och därmed kommer att kunna få mer politiskt inflytande och kan påverka mer i verkligheten.
    Den som lever får se !!!!!!

  3. Skönt att veta vart och till vem våra skattepengar går till !!!!!!!!
    Dagens Islamistiska Sverige är helt förlorat.

  4. Är någon verkligen förvånad?

    Ett kontrakt betyder att parterna lovat något!

    Kontraktet, som socialdemokraterna,
    våra stora LANDSFÖRRÄDARE, skrev med
    Muslimska Brödraskapet 1999 är alltjämt gällande!

    Enligt kontraktet ska socialdemokraterna bidra till att
    islam införs i Sverige!
    Bl.a. ska S se till att muslimer får positioner i alla viktiga
    styrelser i Sverige, inklusive regeringen! (och de finns där!)

    Läs gärna om kontraktet på
    www//”socialdemokraterna kontrakt 1999”
    Du kommer troligen att bli lika, både rädd och förbannad
    som jag är.

    => om detta kan spridas till hela svenska folket kommer
    S att försvinna ur regeringen.
    Då blir det bara muslimer som röstar på S!
    Gör vad du kan för att sprida uppgiften – om du känner så.

    = vi Sverigevänner måste göra vad vi kan för att rädda
    Vårt Fosterland från den muslimska invasionen!

    • Inte måste vara, dagens vänsterextrema mångkulturälskande och Islamistiska Sverige ÄR DE KRIMINELLA S PARADIS OCH INGET ANNAT !

  5. Ansvarigt statsråd är chefen för justitiedepartementet Morgan Johansson och Mikael Damberg beskrivs som ett annat statsråd vid departementet.
    JK själv är Mari Hedenborg och hennes 25 anställda.

  6. Läget i Sverige förvärras snabbt!
    Dubbla måttstockarna inom det sjukt korrupta Rättsväsendet blir värre och värre!
    Människor som får sina barns liv förstörda och gärningsmännen behandlade som ”Hedersmedborgare” eller ”Herrefolk” kommer att offra precis allt för att döda PK-cancerns Makthavare. Även sina egna liv!
    S+Mp+Vp+C+L+nya Muslimpartiet + Det gamla vanliga omfattande valfusket kommer att sänka landet ännu mer!

  7. Suck – man blir knappt förvånad längre. Finns det någon mer källa till uppgifterna att tillgå?

  8. Suck!!!!
    finns det en enda anhörig till en mördad som får ett sådant skadestånd.
    finns det en enda våldtagen av kvinnligt kön som fått en sådan summa
    vad är det som händet i dårskapens land
    ofattbart.
    är det här som är Rättvisa
    fy f…för PK eliten

  9. Pettersson, hoppas att du blir inbjuden till ett möte med Trump! Det är du värd! Din blogg är fantastiskt bra!

    • Tro mej den kommer !!
      Just nu i USA så är stora avslöjanden på G, av all korruption och penningtvätt !

  10. Det är alltid lätt att vara jultomte med andras pengar. Dra skadeståndet från berörda domares lön. Avsked på grått papper direkt.

  11. Jag ska skynda mig till apoteket och fösöka få tag på något som motar hjärtinfarkten som detta framkallar.

  12. Att brott inte lönar sig har man ju matats med sen barnsben, men hoppsan, det verkar inte gälla alla; hur tänkte dom efterblivna neandertalarna i domstolen här?

Kommentera