Yttrandefriheten gäller bara vissa

DEMOKRATI OCH YTTRANDEFRIHET. Det har nu gått nästan tre år sedan författaren och debattören Katerina Janouch satt i tjeckisk tv och berättade vad hon tyckte om utvecklingen i Sverige. Exakt vad Janouch sa vet jag inte, men hon pratade om att 75 procent av 30.000 nyanlända var män som utgav sig för att vara barn, att det fanns 55 no-go zoner i Sverige och att Sverige på grund av immigrationen inte har råd att ge pensionärer mat och att folk dör i sjukhusens cancerköer. I stort sett riktiga uppgifter. 

Svenska medier med Dagens Nyheter och SVT i spetsen gick igång med ett fruktansvärt drev för att åsamka Janouch personligt och ekonomiskt skada, medan Svenska PEN och Sveriges Författarförbund som säger sig försvara det fria ordet var tysta som möss. Yttrandefriheten gällde inte när invandringen kritiserades.

Fortfarande gäller yttrandefriheten bara vissa människor med ”rätt” åsikter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Yttrandefriheten gäller bara vissa

  1. Det kan eventuellt finnas någon hårfin men viktig skillnad mellan yttrandefrihet och åsiktsfrihet . Är du kunnig så skriv gärna någon rad.

  2. Polischeferna är betydligt mer intresserade av att inhåva de olika belöningarna från korrupta och kriminella makthavare än att bry sig om tusentals Svenska kvinnor som fått livet söndetrasat i våldtäkter.
    Vägran att lämna ut signalement trots tydliga sådana ger importkriminella en känsla av ”Herrefolk” (Som till och med den genomfega Svenska Polisledningen inte ”vågar” gå emot…)
    När mitt kusinbarn kom ut efter veckor på sjukhuset så hade polisen redan lagt ner fallet!
    Om det varit 1945, så skulle dessa sjukligt korrupta Åklagare, Polischefer o deras omgullade importkriminella rasistapor ”barn” med all rätt släpats ut på gatan och slagits ihjäl!
    Idag leder deras lismande vågval till en stadig ökning av våldtagna med ”fel” Svenska rastillhörighet!
    Säger de överbevisade utländska småfeta medelålders männen att de är ”barn”, ”så går det ju inte att göra någonting”!

  3. När någon gjort en ”prominent” Vänster-person svarslös i brist på fakta, så tar Vänster-kriminella Åklagare vid!
    Sen ”uppfinns” raskt någonting som kan anses vara ”olagligt” ”Hets Mot Folkgrupp”. Som i det flesta fall ingen levande människa kan förstå vad ”hetsen” består av?
    Precis vad som helst!
    Är det bara en fattig Svensk pensionär som redan lever på marginalen och av empati med brottsoffer valt att prata sanning, så utdöms friskt fängelsestraff eller böter.
    Likhet inför lagen innebär att ungefär en miljon skötsamma människor med ”fel” Svenska rastillhörighet, religion eller partibok skulle kunna fängslas…
    Det är ingen inom Rättsväsendet som tror det minsta på att det kan vara ”olagligt” att prata sanning eller använda en forntida symbol.
    Precis som krigsårens Landsförrädare vet det att samarbete med korrupta & kriminella makthavare är lönsamt!
    De arbetar precis som när kriminella hotar vittnen!
    Ingen ska våga vittna om läget i det kollapsade Sverige!
    De Vänster-kriminella Åklagarna och Domstolarna ger importkriminella en känsla av att vara ”Herrefolk”! Något som sporrar till grövre och fler brott mot fattiga Svenskar som tvingas bo nära de importkriminella rasistaporna!
    Alla människor har rätt att försvara sig mot de Vänster-kriminella maktmissbrukande samarbetsmännen så som befolkningen tvingades göra under 2:a världskriget!
    Deras ”jobb” kostar förstörda människoliv med ”fel” Svenska rastillhörighet varje dag!

  4. Det är märkligt vad dessa feminister på vänsterkanten tycker det är häftigt att vara grova i munnen.Varför har ni detta behov ? Och detta ständiga behov av att spy ur sig något.Komma med någon konstruktiv lösning på saker finns inte.Huvudsaken är att man får vara emot något med så högt tonläge och alltid får man in något som har med könsdelar att göra.Tröttsamt och uttjatat.Jag hoppas trollet som kallas Anniqa läser detta.

  5. Visst har vi åsikts och yttrandefrihet fast bara om vi har de riktiga av myndigheterna korrektagodkända åsikterna. Om man är dum nog att skriva felaktiga åsikter t ex på facebook då rycker åsiktspolisen ut med blåljus.

  6. Hela den styrande regeringen består bara av Hycklare, och den största av dem alla heter Isabella Lövin, här hycklar hon om att Yttrandefrihet är själva grunden i demokrati? Är det därför som ni har avlyssning på gamla människor som yttrar sig om hur illa Sverige.sköts?

    Samma figur har infört det nya ordet flygskam, som hon tycker att Svensken ska känna när han/hon reser på semester, sen
    är hon den som flyger allra mest av alla regeringsmedlemmar, och alltid i Business class , men är man storhycklare så är man!

  7. Jag tyckte då att det var ovärdigt en statsminister att kritisera en författare för vad hon sagt i en TV soffa i Tjeckien. Det tycker jag fortfarande.

  8. Det är inte bara inom yttrandefriheten som dubbelmoralen
    lyser igenom i sitt esse bland det fina Södermalmsfolket –
    dubbelmoralen lyser igenom bland en hel andra områden
    också.

Kommentera