19 thoughts on “Stockholmskrog bjuder hemlösa på julbord

  1. När alla pengarna går till det nya frälset så behövs sådana här initiativ mer än någonsin. PK-packet borde få prova att vara hemlös några månader på vintern. Men istället har de idioterna insamlingsgalor för mindre belevade på andra sidan jordklotet.

  2. Bravo. Det är dom verkligen värda. Egentligen skulle Stefan Löfven betala kalaset då han är ytterst ansvarig för läget i landet. Det är dom hemlösa som ska ha företräde till bostäder. Inte dom som kommer hit objudna och oönskade från medeltiden

  3. Hittar inte företaget i Alla Bolag, Eniro eller Hitta.se.
    Ville bara kolla om allting stämmer.
    Diana A som är kontaktperson har inga engagemang i något bolag eller förening.

    • Det finns tio företag registrerade på Skånegatan 88, flera sysslar med restaurangverksamhet.

      El Clasico heter krogen, företaget bakom troligen något helt annat.

      Bra att kolla.

  4. Fin gest, många hemlösa och fattiga behöver se att det fortfarande finns människor med hjärtan.
    Hoppas bara att det inte kommer utländska tiggare som ska roffa åt sig allt, har hänt tidigare när någon bjudit på mat och kläder.

  5. Hur som helst, mycket fint gjort. Tänkte just på om de kanske tar emot hela rena kläder, som tips till alla här. Ett stort behov av just stövlar och varma kläder samt herrhandskar finns.

  6. En eloge till sådana initiativ! Men dom kan aldrig jämföras med samhällets stöd som i det närmsta riktar sig främst till icke svenskar. Köprioriteringar i tex boende/kommunala bostadsköer är vikta åt nyanlända framför svenskar. Men även vikta åt barnfamiljer; vilket också utesluter många svenskar, vi har inte för vana att yngla av oss en masse.

  7. Gud så fint! Hoppas det inte bara dyker upp romer i grupp utan även ”vanliga” svenska hemlösa.

  8. Det har även jag gjort men inte vill jag göra reklam av det.
    Varje jul skänker jag till kyrkan julmat och dagen innan julafton säljer jag Det som är kvar till väldigt reducerat pris.

  9. Då både ”jul” och ”julbord” och ”julklappar” och ”julafton” är inställt i PK sverige i år så går det bra att vara generös…..

    Finns ju bara vinterfest nu ju…..

Kommentera