Problem i skolan vi inte ens kunde drömma om

SKOLAN. Moderaternas friskolereform har skapat problem i den svenska skolan som inte ens de värsta kritikerna kunde drömma om. Det skriver S-ministrarna Anna Ekström och Mikael Damberg på Expressen Debatt.

”Vad sägs om friskolor som marknadsför sig mot föräldrar med löfte om att barnen får rätt religiös uppfostran eller som mellan raderna lovar att flickor och pojkar inte ska undervisas tillsammans?” skriver Ekström och Damberg.

Ministrarna presenterar tre åtgärder. Den som driver en skola ska från årsskiftet inte kunna vara kriminellt belastad, nya religiösa friskolor ska stoppas och det ska blir lättare att stänga skolor med stora brister – nödvändiga åtgärder för att skolan inte ska bli ”en frizon för extremism och radikalisering”.

-Pettersson säger att man måste skilja på friskolor och friskolor, jag har inte hört att det är några problem med kristna och judiska friskolor, bara med muslimska. Problemet med skolorna är inte formen de drivs med utan ordning och reda, börja där. Sedan utan muslimsk massinvandring hade vi sluppit många problem, inte bara i skolan.

Friskolereformen som S skyller på genomfördes i Sverige 1992 av regeringen Bildt. Sedan dess har de borgerliga styrt tio år och de rödgröna i 17 år. Det är ynkligt att skylla på moderaterna då.

När det gäller de vanliga skolorna så minns jag att 47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala därför vill regeringen förbjuda de privata. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Problem i skolan vi inte ens kunde drömma om

  1. Min insikt i friskolornas funktion är obefintlig.

    Men ler åt rubriken ”47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala, därför vill regeringen förbjuda de privata.”
    Sannolikt ett av otaliga exempel på vår ”regerings” kompetensnivå.

    Vet däremot något mer om tillståndet i kommunala skolor. Där man kan förmoda att Skolverket bär högsta ansvar. Samt givetvis ”regeringen”.

    Två nära släktingar med hela sina yrkesliv i dessa förmedlar insikter inifrån.
    Liksom vänner med samma profession.

    I fria medier sipprar dessutom då och då ut desperata och förtvivlade vittnesbörd från lärare. Yrkesverksamma som en gång gick till jobbet med glädje och inspiration. Numer med fruktan, oro och stark längtan efter dagens slut eller efter pension.

    Beskrivning är överflödig. Den är oss alla välkänd. Att kalla det skola, undervisning, utbildning etc är så fjärran från verkligheten som tänkas kan!

    Normlöshet är obevekligen insteget i anarki. Här som i alla övriga delar av vårt samhälle. Bort med alla normer, rättesnören och råmärken!

    Trafikregler med rött och grönt ljus är nog de enda som hittills förblivit orörda. Men även detta är nog en tidsfråga!

  2. Man får aldrig heller glömma att det var Sosseäcklet/Satanisten ”Olof Palme” som tog bort tjänstemanna-ansvaret. Detta är mycket vitalt för Frankfurtskolans Kultur-maxister och deres sinnessjuka idiologier. Med detta öppnades i prencip alla dörra upp för full späta för galenskap.

  3. Vilka skolor är det som delar på pojkar och flickor?
    Att pketablissemanget blir mer och mer desperata för var dag som går är uppenbart.
    Att det finns två huvudproblem som man inte kan ta i sin mun utan i stället vecklar in sig i konstiga resonemang som ingen förstår.
    Det värsta exemplet är Stefan Löfvens katastrofala framträdande i Agenda i söndags.

  4. en skola helt utan disiplin, te råga på ungjävlar som
    inte snackar Svenska å kräver komunistlärarnas all
    tid, skapar en helt borttappad generation…bådar inte
    gott för morgondagen, stackars dagens 50-åringar


    • 50-åringar som idag försörjer förfallet…allså
      av de 50% som knegar får en tung börda å
      bära…allt å mycke till har gått över styr, kon-
      statera Jungman Jansson då han gick på
      grund…inte så underligt att omkostnader den
      andra halvan tar till flaskan då drönaradeln
      uttag i deg ligger idag snäppet högre än
      knegarhelans halva uttag…snart går limp-
      tajjet i kvav å sjunker ner 470 meters djup
      nedanför Nynäs…där hör vi hemma idag!

  5. Nu fanns det bl.a. Montessoriskolor och Waldorfskolor redan innan friskolereformen.
    Det hände att vanliga skollärare skickade sina egna telningar dit, medan de själva arbetade i den sorts skola, som deras egna barn skulle förskonas från.

  6. Klart sossarna vill förbjuda det som fungerar bra, för att kunna fortsätta försöka göra sken av att den sinnessjuka massinvandringen är hel ok eller t o m bra.

  7. Religiösa friskolor är ett jävla skit, men helt vanliga friskolor är mycket bra och ofta en fristad ifrån alla blattar och andra missanpassade dårar.

Kommentera