Enligt S var Sverige fullt 1989 och 2015 men fortfarande är gränserna vidöppna


INVANDRING. För 30 år sedan, 1989 stängde den socialdemokratiska regeringen med Ingvar Carlsson (S) i ledning gränsen för alla asylinvandrare utom något tusental av FN:s kvotflyktingar. Moderaterna stödde beslutet som kallades Luciabeslutet. Då, 1989, kom 30.000 migranter och gränsen var nått. 

1991 vann borgarna valet och statsminister Carl Bildt var så sugen på makten att han öppnade den gräns vilken han varit med att stänga två år tidigare, detta efter krav från dåvarande Folkpartiet, nuvarande Liberalerna, där partiledaren Bengt Westerberg hade gjort en ”generös flyktingpolitik” till sin stora profilfråga och hotade spräcka regeringen om han inte fick som han vill.

Bengt Westerberg var då socialminister och den som i praktiken utformade den invandringspolitik som sedan dess har gjort Sverige till världens mest attraktiva bidragsmagnet för asylsökande från tredje världen.

Regeringen, alltså Westerberg, införde permanenta uppehållstillstånd istället för tillfälliga, gav invandrare samma tillgång till välfärden som svenska medborgare och inrättade en särskild rättighet för invandrare att ta hit arbetslösa släktingar från hemlandet för att låta dem leva på svenska skattebetalare.

Bengt Westerberg, gjorde allt för icke-svenskar, han lockade hit invandrare med utvecklingsstörningar eller andra handikapp i släkten genom ett världsunikt system med assistensersättningar där enorma belopp tillföll familjer som påstod sig ta hand om anhöriga i hemmet.

Nåväl, i oktober 2015, var det socialdemokrater vid makten igen och S signalerade att Sverige är fullt.

Göteborgs-Posten den 23 oktober 2015

-Pettersson säger att trots detta helt riktiga konstaterande fortsätter gränsen att vara vidöppen och mängder med människor som får avslag blir ändå kvar i landet. Politiker och journalister säger att det går inte att låsa in folk för detta. Varför då säger jag, i samma sekund de säger att de vill lämna Sverige blir de släppta och satta på ett plan till valfri destination.

I år kommer det att delas ut c:a 120.000 uppehållstillstånd, det är det femte värsta året någonsin, trots att Sverige är fullt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Enligt S var Sverige fullt 1989 och 2015 men fortfarande är gränserna vidöppna

 • Billy Boy

  Den store ledaren och hans JÖK-junta som vanstyr landet i form av den ”Humanitära stormakten” bjuder generöst in välståndstörstande migranter som saknar asylskäl att kravlöst leva bekymmersfritt på skatteslavarnas bekostnad i ”Bidragsparadiset Sverige” …

  Jeanders bildblogg

  Gilla

 • Tore E

  Bara en tidsfråga innan satanisterna och globalisterna är besegrade.

  Gilla

 • centurion

  Hur löser regeringen problemen med den överdimensionerade massinvandringen. Jo, man bjuder in Ännu fler invandrare !!!
  Alltså ; om jag har brutit benet och bekymrar mig om det, så ser jag även till att bryta armen – för att få något annat att bekymra mig över !!! Vad är det för en figur som gömmer huvudet i sanden när det börjar dra ihop sig ?
  Svar : Steffe. OBS ! Sanden representeras av kompisarna på Media.

  Gilla

 • Bhoman

  Du som fortfarande är medlem i facket är en stor del av den Islamistiska och Socialdemokratiska Diktaturen som vill att Sverige förvandlas till ett Irak eller ett Syrien .
  För allt i världen , gå ur facket .
  Rök ut Fascisterna ekonomiskt .

  Gilla

 • Rolf

  Trots alla problem med skenande brottslighet och neddragningar överallt inom vårt välfärdssystem, fortsätter regeringen att öka på problemen.
  När samhället inte kan hantera dagens s k utanförskap och bostadsbrist, blir det än värre i framtiden.
  Vem får betala priset?

  Gilla

 • ruben

  Sverige ska stänga gränserna för alltid när det gäller bidragsturister. Det får inte fortsätta med den sanslösa urvattningen av den välfärd, som svenska invånare betalt lojalt till i hela sina yrkesliv.

  Gilla

 • centurion

  Per-Albin Hansson : ”Sverige åt svenskarna”.
  Tage Erlander : ”Svenskarna ska vara tacksamma för att vi lever i ett så homogent land, fritt från inflytande av ovälkomna kulturer”.
  Ingvar Carlsson : ”Sverige är fullt”.
  Göran Persson : ”Vi kan ju inte ha ett Sverige som öppnar famnen för bidrags-turism”.
  Men de´va´ då de´.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: