Afghanerna från Sverige


På temat märkliga rubriker tar denna plats på topplistan.

Det är TT som rapporterar från Frankrike där polisen nu river ett flertal migrantläger i huvudstaden Paris. Bland dessa lär det finnas hundratals afghaner som lämnat Sverige efter att utvisningsbeslut eller avslag på asylansökan.

Hela artikeln är ett snyftreportage om afghanska ungdomar som hellre väljer råttor och droger i Paris än att återvända till landet de kom från. ”Vi skulle inte lämna vår familj, våra nära och kära annars”, säger en av de vuxna afghanerna som lever i ett av lägren dit han valde att fly. Varför just denne 21-åring lämnade hemlandet och lät de nära och kära vara kvar framgår inte, men två orsaker kan man ana bakom detta. Att den unga mannen var utsänd av sina nära och kära för att agera ankare till dem, eller att han på något vis haft bråttom att lämna hemlandet bakom sig (fängelsestraff, hot från kriminella o.dyl.).

Åter till den märkliga rubriken. Den borde väl ha texten ”Afghaner lever i misär i franska läger” eller möjligen ”Afghaner som kom till Sverige från Iran lever nu i misär i franska läger”.

TT

Angående Afghanistan, det land dit 21-åringen och hans jämngamla kamrater inte vill återvända till. Den 20:e april publicerade Expressen en artikel av Magda Gad i vilken hon berättade om en skola för flickor där målet för den unga eleverna är att förbättra landet sås att ingen ska behöva resa därifrån. Redan 2005, under brinnande krig, publicerade tidningen Forskning & Framsteg ett reportage i samma ämne och studiesajten Masterstudies har en hel sida där man berättar allt du behöver veta om du vill studera i Afghanistan.

Magda Gad berättade också i en publicerad artikel från i maj, hur unga studenter tillbringar sina skoldagar i lummiga parker, fina skolor och allt för att de vill förändra landet till det bättre. Alltså det land dit alla ensamkommande inte vill återvända till.

Visst är Afghanistan ett fattigare land än Sverige, visst har Afghanistan talibaner som spränger bomber och visst är Afghanistan ett sämre samhälle än Sverige, men det finns också en annan bild…här visat på två bilder som hämtats från gratissajten Pixabay

Till sist en rubrik från dagens Sverige, det Sverige många från 3:e världen längtar till.


8 responses to “Afghanerna från Sverige

 • David

  Hör får ni veta allt om ”svenska” Afghaner:
  http://www.facebook.com/afghanskabrottslingar

  Gilla

 • Kungen

  Afganer kommer från afganistan och det är där dom hör hemma såklart

  Gilla

 • Rubriken

  ”Afghaner som misslyckades med att få livslång försörjning i form av bidrag av Sverige försöker nu i Frankrike istället. Frankrike har slut på gratislägenheter i fina områden, så asyl/lyckosökarna får nöja sig med en lägre standard än vad dom hade räknat med. Rasistkortet tycks inte heller ha samma inverkan i Frankrike som i Sverige, vilket också bidrar till misären avsevärt.”

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Är de från landskapet Afghanmanland?

  Kan väl säga att det finns en TT som smakar bättre, än den som media förmedlar ut, titt som tätt.

  Själv har jag en amerikansk handkikare från Kina som jag använder i Sverige, för att spana in sydafrikanska globetrotters med.

  Gilla

 • Andersson

  Afghaner kommer väl från Afghanistan, inte från sverige

  Gilla

 • Maja

  De får leva som de vill för mig. ”Svenska” afghaner finns inte, bara afghaner.
  Vi har inte önskat dem hit för knarkförsäljning och våldtäkter.

  Gillad av 1 person

 • Kent

  TT ska väl rapportera nyheter rakt av och inte vinkla dem.
  Så om man reser till Sverige från Afghanistan och sedan till Frankrike då blir man Afgan från Sverige.
  Mycket märklig logik!
  Men i flyktingaktivisternas värld är logik bara ett problem.

  Gillad av 1 person

 • Ahmed Efendi

  Sverige är okså farligt .Det sprängs här varje dag .Skjutningar förekommer varja dag.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: