Timbuktu möter SD i rätten


UPPHOVSRÄTT. Jason ”Timbuktu” Diakité kräver Sverigedemokraterna på stora belopp, sammanlagt 1,3 miljoner kronor för brott mot upphovsrättslagen. I onsdags skulle Stockholms tingsrätt ta ställning till artistens och partiets respektive rättigheter i frågan.

Jason Diakité gav ut så väl en låt som ett album med titeln ”Alla vill till himlen men ingen vill dö” år 2005. Sverigedemokraterna i Stockholms stad skrev frasen ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön” på sina affischer under valkampanjen 2018.

-Pettersson är säger att normalt borde Timbuktu betala skadestånd till de artister som sjungit texten före honom men detta är inte normalt, återigen har vi ett politiskt åtal och i rätten kan det sitta aktivister.

I stämningsansökan som lämnades in till Patent- och marknadsdomstolen för ett år sedan yrkar skivbolaget och artisten på att Sverigedemokraterna ska betala ersättning på 250 000 kronor till Universal, och 50 000 kronor till Jason Diakité.

Om Timbuktu på bloggen…

TIDIGARE 2018-11-30. Släng dig i väggen Timbuktu, du är en texttjuv…

BEDRÄGERI. Enligt sin egen logik borde Timbuktu betala 1 miljon kr till 70-tals artisten Ewa Roos som gjorde denna låt flera decennier innan Timbuktu gjorde sig känd genom att göra en låt med samma titel och refräng. Se så! Hosta upp slantarna eller ta med dig din stämningsansökan mot SD och gå och dra nåt gammalt över dig Jason.

Ewa Roos – ”Alla vill till himlen (men ingen vill ju dö)”

Timbuktus egen fakestory: – Vi snackade med en snubbe som sa ”In Ghana it’s like everybody wants to go to heaven but nobody wants to die.” Vi tyckte att det var ett vackert uttryck, sen började vi tänka ”vilken låttitel, vilken albumtitel, så måste plattan heta”.

Grabben är so full of shit, skriver Carina-Fina på sin blogg…

-Pettersson säger att Ewa Roos lever och har hälsan, 69 år gammal, så hon tar tacksamt emot miljonen plus ränta herr  Jason ”Timbuktu” Diakité. Har hon inte skrivit texten kan hon säkert förmedla pengarna…

Men nu är det så att Ewa Roos inte var först. Lorreta Lynn sjöng låten 1965, tio år innan artisten Timbuktu föddes.

Det finns flera exempel.

Artisten Timbuktu ingick tidigare miljöpartiets arbetsgrupp mot rasism och nu har det visat sig att han plagierar texter från gamla låtar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


25 responses to “Timbuktu möter SD i rätten

  • ruben

    Att slippa dö i vårdkön borde förstås respekteras högre än att hävda sin äganderätt på stulna sångfraser. Loretta Lynn står faktiskt redan 1965, som författare.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hymns_(Loretta_Lynn_album) Sidan ett, första låten. Bra att det aningen tragiska spektaklet avslöjades. Nu bör de lägga ned det grundlösa åtalet.

    Gilla

  • Maja

    Jag träffade på honom en gång , sprang till andra sidan gatan! Blev skiträdd….

    Gilla

  • ossie

    Den där stendumme negern som själv har snott det han stämmer andra för. Men med tanke på svenskt rättsväsendes kvalite så är det risk att han får rätt.

    Gilla

  • Tony

    Vem fan tror han att han är Jason Timbukto Diare?
    Denna uppblåsta nolla stjäl själv en text , och använder,
    och anmäler sen andra för plagiat, med andra ord, han tros
    tror sig själv ha rätten att sno vilken text han vill och
    göra om den till sin egen,typiskt tänk för dom nya invånarna
    dom lever i tron att dom bara har rättigheter, men att
    andra har skyldigheter.
    Lägg av!

    Gilla

  • Mr Jordan

    EXTRA! Timbuktu anklagar sin far för rasism! Nä, detta var fake news, jag erkänner.

    Gilla

  • Ingen särskild

    Han sjunger inte ens ”Ingen vill till himlen men ingen vill dö” utan ”Ingen vill till himlen men få vill ju dö” vilket ändrar hela innebörden och låter inte logiskt heller.. eller var han noga med att inte kränka självmordskandidater??

    Gilla

  • Hajo

    Eftersom hela svenska rättssystemet bygger på Alla människors lika värde.., precis som Bussbolag.., online skobutiker.. skola, kyrka, departementen, mm mm mm så kommer såklart Timbuktu att vinna.

    Timbuktu står upp för Alla människors lika värde.

    Gilla

    • Olof.p

      Vad har allas lika värde med rättegången att göra? Vinner han har en neger större rättigheter?

      Gilla

    • grunehetgrot

      Det verkar ju vara så att denna text stämmer mycket bra på regeringen och svensk dagspress. Där är det ju så att alla vill ju både till himlen och dö.

      Gilla

  • blabaris

    Hoppas han själv åker dit för låtstöld:

    Loretta Lynn’s ”Everybody wants to go to heaven but nobody wants to die.” Som släpptes år 1965.

    Ewa Roos – Alla vill till himlen (men ingen vill ju dö) 1976

    Albert King — Everybody Wants to go to Heaven, But Nobody Wants to Die 1971

    Gilla

  • blabaris

    Har man en pappa som uppfunnit ordet afrofobi så…………öppnas alla dörrar……

    Uppträdde på polarpriset och nu två gånger på tv programmet ” så mycket bättre”

    Timbuktus framgångar enligt wiki:

    Diskografi
    Som soloartist
    Album
    2000 – T2: Kontrakultur
    2002 – Wått’s dö madderfakking diil?
    2003 – The Botten Is Nådd
    2004 – Live! med Damn!
    2005 – Alla vill till himmelen men ingen vill dö
    2007 – Oberoendeframkallande
    2008 – Live i Grunerlökka med Damn!
    2008 – En high 5 & 1 falafel
    2011 – Sagolandet
    2011 – Pusselbitar (samlingsskiva, endast digital utgåva)
    2012 – Pusselbitar (samlingsskiva, utökad version)
    2012 – Full Ära med Damn! (samlingsskiva med nyinspelade versioner)
    2014 – För livet till döden
    Singlar och EP
    1996 – Lifestress m/ Falcon & Sleepy
    1999 – The Conspiracy
    2000 – Catch Me (Med Antiloop)
    2000 – Independent Moves
    2000 – Naked Lunch m/ Promoe
    2000 – MVH
    2001 – Pendelparanoia
    2001 – Northface EP
    2001 – Alla Vet
    2002 – Gott Folk
    2002 – Jag Drar
    2002 – Ljudet Av..
    2002 – The Bad Sleep Well EP m/ Promoe
    2003 – Vertigo m/ Promoe
    2003 – Ett Brev
    2003 – The Botten Is Nådd
    2003 – Dynamit! m/ Peps Persson
    2005 – Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö
    2005 – Det Löser Sej m/ Chords & Supreme
    2005 – Stirra Ner
    2007 – Karmakontot
    2007 – Lika Barn Avvika Bäst Del 2
    2007 – Fantasi
    2008 – Tack För Kaffet m/ Dregen
    2008 – NAP (Nån Annans Problem)
    2009 – Välj Mej m/ Svante Lodén
    2011 – Dödsdansen
    2011 – Resten Av Ditt Liv
    2011 – Allt Grönt
    2012 – Fallskärm
    2014 – Spring
    2014 – Den Svenska Skammen
    2014 – Annie Leibovitz
    2014 – Misstänkt m/ Beldina och Seinabo Sey
    2019 – Dansez
    Med gruppen Helt Off
    Album
    2004 – Helt Off
    2006 – I Huset
    2010 – Marknadens Soldat
    Med gruppen Excel
    Album
    1999 – Bright Lights, Big City
    Singlar
    1998 – ”Pump”
    1999 – ”All Nite Long”
    1999 – ”You Move Me”
    Filmografi
    2004 – Babylonsjukan
    2005 – Funken Styr Våra Steg
    2011 – Kronjuvelerna
    Bibliografi
    2016 – En droppe midnatt
    Certifieringar
    2006 – IFPI Sverige Guld certifikat ”Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö” (Album)
    2006 – IFPI Norge Guldcertifikat ”Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö” (Album)
    2007 – IFPI Sverige Guldcertifikat ”OberoendeFramkallande” (Album)
    Utmärkelser
    Grammis[34]
    2002 – Grammis – Årets Hip-Hop / Soul
    2003 – Grammis – Årets Textförfattare
    2003 – Grammis – Årets Hip-Hop / Soul
    2005 – Grammis – Årets Textförfattare
    2005 – Grammis – Årets Hip-Hop / Soul
    2011 – Grammis – Årets Hip-Hop / Soul
    2012 – Grammis – Årets Hip-Hop / Soul
    P3 Guld
    2004 – P3 Guld – Årets Hip-Hop / Soul
    2004 – P3 Guld – Årets Låt
    2006 – P3 Guld – Årets Manliga Artist
    2006 – P3 Guld – Årets Låt
    2015 – P3 Guld – Årets Artist
    Kingsizegalan
    2012 – Kingsizegalan – Årets Låt ”Resten Av Ditt Liv”
    2012 – Kingsizegalan – Årets Soloartist
    2012 – Kingsizegalan – Årets Live
    2013 – Kingsizegalan – Årets bäst klädda
    2014 – Kingsizegalan – Årets Live
    2014 – Kingsizegalan – Kingsize Magazine artistpris
    2015 – Kingsizegalan – Årets Album ”För Livet Till Döden”
    2015 – Kingsizegalan – Årets Soloartist
    Övriga priser
    2010 – Martin Luther King-priset
    2012 – Årets svenska lyckofrämjare
    2012 – Stora Retorikpriset
    2012 – Nordens Språkpris
    2012 – Telenor International Culture Prize 2012
    2013 – Karl Gerhard-stipendiet
    2013 – 5i12-priset[35]
    2014 – Teskedsordens stipendium
    2017 – Sydsvenska Dagbladets kulturpris [36]

    Gilla

  • Billy Boy

    Rebecca Weidmo Uvell gjorde 2015 en grundlig genomgång av ekonomin samt bolag mm för Jason Diakité med artistnamnet Timbuktu.

    Delcitat

    Andra ska bidra (Publicerades 30 juli 2015)

    En i raden av kändisar och artister som när politiska drömmar och levererar stora ord om andras skattemoral är hiphop-artisten Timbuktu.

    Han var årets invigningstalare på Stockholm Pride Festival som inleddes igår och talet ägnade han åt politik. Festivalen handlar om HBTQ men det fick inte riktigt plats i Jasons tal, som istället passade på att leverera sin vanliga repertoar av vänsterpolitisk vurm.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xRV9Wp/timbuktu-rasar-mot-politiken-satt-folkets-intresse-forst

    Framför allt är allt näringslivets fel. De undviker att betala skatt och bidra till att göra samhället bättre.

    Slut delcitat

    Läs gärna hela den intressanta och avslöjande redogörelsen av Jason Diakités ekonomiska förehavanden. Länk nedan:

    https://uvell.se/2015/07/30/andra-ska-bidra/

    Gilla

    • grunehetgrot

      Att hålla tal på HBTQ är ingen bedrift eftersom det inte är någon av de större saker som händer i Sverige. HBTQ tror jag betyder Hutlöst Bestialiska Tokiga Qvinnor.

      Gilla

  • Ahmed Efendi

    Svarta eller bruna är värsta rasister.70 talet bodde jag i New york , har paserat genom harlem många gånger.Man hör nigger nigger hela tiden dom kallar varandra så .Men om du som vit skulle säga n ordet då vet de fan om man komm ut levande därifrån.Är det förbjudet då skall dom inte heller använda det.Jason viftade med svenska passet några årsen men han är inte svensk.Han kan vifta med någon afrikans pass eller US pass.Jag älskar vita rasen ingenting jag skäms för.

    Gilla

    • Argus

      Det svenska passet tillhörde dessutom den dåvarande flickvännen då han tydligen inte kunnat hålla rätt på det egna.

      Mali ringde förresten och ville ha tillbaka namnet.

      Gilla

  • blabaris

    Jason ”Timbuktu” Diakités självbiografiska bok ”En droppe midnatt” berättar om sin släkt där bla pappan och farmor och farfar var aktiv i medborgarrättsrörelsen och Black Panther Party. Jason pappa startade afrorörelse i sverige när han flyttade hit på 70 talet och drivit frågor om hur rasistiskt sverige är sedan dess. Märkligt att pappan ville stanna kvar i sverige och studera – jobba och skaffa barn i sverige då sverige är världens värsta rasse land….Pappan gjorde en dokumentärfilm med malcom X och svarta pantrarna när han bodde i usa. Pappan har bytt från ett amerikansk namn till ett afrikanskt namn.

    läs gärna artikeln med Jasons pappa: ”Har Lund – Min 40-åriga kamp mot rasism från Harlem till Lund” av Timbaktus pappa

    Alla i sverige är rasister: Från artikeln:

    Passionen att bekämpa rasdiskriminering kom från min mor, en
    stark pan-Africanist med rötter i teorier.

    Vi gick i skolan tillsammans med Dr. Nnamdi Azikiwes barn innan han blev
    Nigerias första president. Politiska ledare besökte ofta vårt hus för
    vår styvfar var en ledande journalist i landet vid den tidpunkten.
    Strategier för hans antikoloniala och antirasistiska kamp var en del
    av middagskonversationerna

    I min ungdom i New York arbetade jag inom en medborgarrättsförening som hette Haryou Act. Under tiden där träffade jag Malcolm X, som var vän till min mor, och jag bevistade föreläsningar av Martin Luther King, Stokely Carmichael och några medlemmar av Svarta Pantrarna i stadsdelen Harlem, där jag bodde.

    Efter en examen i juridik blev jag helt övertygad om att jag ville jobba mot rasism genom att göra dokumentärfilmer. Jag deltog i flera demonstrationer i New York under den tiden och samarbetade med flera Svarta Pantrar i New York.

    När han flyttade till Sverige:Tillsammans bildade vi en stark kärngrupp
    bland utländska studenter på Lunds universitet. Vi läste, lyssnade och blev väl förtrogna med skrifterna och uttalandena
    från panafrikanska ideologer och teoretiker som Fredrick Douglas,
    W.E.B. Du Bois, Booker T. Washington, Marcus Garvey, Kwame
    Nkrumah, Malcolm X, Stokely Carmichael, Martin Luther King,
    och Walter Rodney.

    Vi kämpade mot rasismen inom
    universitetet och studentlivet, bland annat genom att trycka vår
    egen tidskrift, och vi demonstrerade för rättvisa och mänskliga
    rättigheter.

    Väl tillbaka i Sverige deltog jag i att starta det antirasistiska center
    i Stockholm som sedermera blev Centrum Mot Rasism, där jag
    under två år suttit i styrelsen. Organisationen hade för avsikt att
    introducera effektiva åtgärder för att bekämpa rasdiskriminering
    i svensk lagstiftning.

    läs gärna hans artikel……ALLA är rasister. Jason s pappa namnger ”rasister” i denna artikeln utan att de ens blivit dömda eller varit i rättegång.

    Antagligen kommer du få radera detta inlägget pga av hot för när jag skrivit om detta innan så har mina inlägg försvunnit illa kvickt.

    Men ”jag” redovisar bara det de själva skrivit om. Hur kan det vara sååååå jävla hemligt??

    Källa: Har Lund – Min 40-åriga kamp mot rasism från Harlem till Lund 43 m. arthur robinson diakité

    http://www.antirasistiskaakademin.se/wp-content/uploads/2017/06/Vardagens-antirasism-2015.pdf

    Gilla

  • Mr Jordan

    Kollade in den digra turnélistan Timbuktu ska försöka mäkta med. 19-11-09, imorgon alltså, konsert i Vara Konserthus. Sedan är det bokslut för 2019 och tid för återhämtning. 2020-08-22 så är det på´t igen, denna gång utomlands, Den Festivalen I Vangen, Norge. Däremellan skulle en mille passa som hand i handsken. Kämpa!

    Gilla

  • Anna

    Är trött på att höra ordet antirasism, när antirasism har fött så mycket rasism som det har gjort.
    När antrasisterna talar om raser blir jag spyfärdig av avsky till dessa vänsterknäppisar, de vill bara dela upp, splittra, klassifisera, rasifisera oss alla

    Gilla

  • Mm

    Historia är det som skall tas bort. Korkade PK artister tror att historien började med dem. Så skicka miljonen till Ewa Roos samt ersättning för allt annat som du kanske snott av musiker kollegor, det verkar vara något som ni har gemensamt i FI, MP, kommunisterna, Sossarna. Att stjäla då ni inte klarar att tillverka något själva

    Gilla

    • grunehetgrot

      Du menar väl att denna idiot liknar 7-klövern i de fall att dom har ju inte kommit på någonting själva utan STULIT hela sin nuvarande politik av SD och kallar den sin egen.

      Gilla

  • Olof.p

    Spännande att se hur åtalet slutar. Antar att vänsterfeministerna även sitter i rättssalen och sprider sin skit.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: