Godner beklagar sig

Sverige har en okontrollerad invandring, säger Bodil Godner (S) i en en intervju med Expressen.

Godner pekar på de stora problem som Södertälje brottades med när hon tog över kommunledningen. Våld, skottlossningar, hög arbetslöshet, en ekonomi i kris m.m. Nu vill hon skjuta över ansvaret på andra kommuner och låta dem gå samma öde till mötes som hennes egen hemkommun.

Det är Bodil Godners eget parti som skapat den nya bosättningslag som tvingar Sveriges kommuner att ta emot ett fördelat antal nyanlända, oavsett kommunernas resurser och förutsättningar att hantera situationen. Filipstad, Bengtsfors, Norberg, Ronneby, Kristianstad är bara några kommuner som fått smaka på vad det kostar.

Godner vill riva upp EBO-lagen och utöka kraven på de nyanlända att bosätta sig där de blir anvisade och inte där de själva vill. Indragna dagsersättningar och minskade bidrag ska göra det mindre attraktivt för nyanlända att bosätta sig i områden som redan brottas med problem. Bodil Godners egen kommun finns med bland de 32 som regeringen valt ut och som framöver ska minska på trycket av nyanlända som vill bosätta sig där.

Två saker i intervjun med Godner kan man peka på. Hon säger att man kan hitta kommuner som inte tagit emot en enda invandrare, men som ändå har en ekonomi i kris. Godner menar förstås nyanlända och inte arbetskraft från andra länder, men det låter nog inte lika bra i allmänhetens öron. Sant dock, för 2019 har 61 av Sveriges kommuner inte tilldelats några nyanlända. En av dessa är Valdemarsvik, men det beror inte på oviljan hos de nyanlända, utan p.g.a. att kommunfördelningen tar hänsyn till tidigare mottagning, befolkning och arbetsmarknad. Bl.a. kunde man 2018 läsa att andelen arbetslösa invandrare var störst i hela Östergötland, att var 10:e invånare i kommunen var utrikesfödd år 2016 och att det råder bostadsbrist i kommunen.

Bodners kommun Södertälje är en av de fem största bidragstagarna i det kommunala utjämningssystemet med cirka 1,3 miljarder varje år.

”Det är en helt okontrollerad invandring. Man visar bara upp en adress och så drar man i väg. Vi har tagit emot 6 procent av Sveriges flyktingar vissa år och emot 25 procent av alla flyktingar som kommit till Stockholms län. Det är helt absurt”

Det är den andra saken man kan peka på. Södertäljes problem är inte nytt. 2008 reste Godners företrädare, Anders Lago, till Washington där han i kongressen talade om de stora problem Sverige och inte minst Södertälje hade med det stora antalet flyktingar (då från Irak). Då satt förvisso en viss Reinfeldt vid makten och styrde Sverige efter personliga intressen, men åren 1994-2006 satt socialdemokrater i form av Ingvar Carlsson och Göran Persson vid makten och såg på när vårt land sakta förändrades. Minns Aftonbladets intervju med Suat Cicek 2004 (alltså under den period när Socialdemokraterna styrde landet) i vilken han påtalade problemen som redan då fanns och hur han ville att invandringspolitiken skulle förändras radikalt.

De problem som Bodil Godner påtalar är alltså inte nya, men nu vill hon lösa sin kommuns problem genom att skapa problem i andra kommuner. Återvandring Bodil, varför tar du inte upp återvandring som en lösning på alla problem?

Expressen

Så här många nyanlända är fördelade till din kommun i år

14 thoughts on “Godner beklagar sig

  1. Skulle vara bra att redovisa hur många av afghaner har klarat skolgången. Sverige blivande pensionsräddare.
    Vi lever i en stor lögn.

  2. Precis som varje Sosse vill hon att alla Svenskar skall få ett helvete, med sprängningar, rån, våldtäkter, bilbränder, mm, mm. Allt för ”allas lika värde”, berätta gärna hur Ni sossar tänker.

  3. Hörde på tv i morse hur Annies afghanska gymnasiepojkar har blivit en stor tillgång för Sverige.
    De har bildat maffiaklaner och hotar familjer i de andra klaner, typ Gottsunda, där de går rakt på sak och antingen hotar familjen eller tar över verksamheten av andra kriminella maffior. Troligen gällande knarkförsäljning med mera.

  4. När kommunen – staten betalar mat och husrum och bidrag för folk som utgör nationellt hot

    Trolöshet vid förhandling med främmande makt är ett brott enligt svensk lag.

    I 19 kap 3 § brottsbalken står:

    ”Om den, som fått i uppdrag att för riket förhandla med främmande makt eller annars bevaka rikets angelägenheter hos någon som företräder främmande makts intresse, missbrukar behörighet att företräda riket eller annars sin förtroendeställning och därigenom orsakar riket avsevärt men, döms för trolöshet vid förhandling med främmande makt till fängelse på viss tid, lägst två och högst arton år, eller på livstid.”

    Detta måste väl räknas att inte företräda riket ????

  5. Bodil Ondner hycklar igen, typiskt sossebeteende!! Ge tanten en enkel nånstans där hon inte kan förstöra för vanligt arbetande människor

  6. De invandrare som inte arbetar försörjs ju av olika former av bidrag. Nu agerar somliga kommuner för att locka iväg dessa bidragstagare från den egna kommunen till någon annan kommun och därmed slippa kostnaderna.

    Delcitat

    Här är ett exempel från Hagfors.
    ”För många med problem har hamnat på samma plats.
    Lokala partiet Oberoende Realister, frontat av poliser, tog i höstas makten i värmländska Hagfors och kastade ut Socialdemokraterna efter nästan 70 år.

    Nu kämpar nya kommunalrådet Jens Fischer för att annat än tomma, förfallna lägenheter ska locka till inflyttning.

    ”…rika storstadskommuner exporterar kostsamma invånare till orter som Hagfors, där situationen har förvärrats för en redan pressad socialtjänst och nya problemområden vuxit fram.” (Publicerat 20 jul 2019).

    Slut delcitat

    Bl a är Stockholm, Södertälje m fl kommuner omnämnda i reportaget.
    En ung ensamkommande syrier, som drömde om att kunna flytta till Södertälje, höggs ihjäl av sin exflickvän på gatan en julinatt.

    – Mordet hade kanske kunnat undvikas om den oro som lyftes hade tagits på allvar, säger målsägarbiträdet Gina Samaan.

    Läs mer på …

    https://www.expressen.se/gt/politisk-revolution-i-fattiga-kommunen/

    Det är lätt för kommunalråd i vänsterstyrda kommuner att offentligt spela god och välkomnande (som Bodil Godner i Södertälje m fl) medan man bakom skynket agerar för att skicka de olönsamma till någon annan vänsterstyrd kommun långt bort där invandrare har mycket svårt att få jobb och dessutom tvingas leva i misär i nedslitna och otrivsamma lägenheter.

  7. Och Bodil Godner klagar på Leif Östlings uttalande hon håller i princip med honom.
    Men Bodil Godner vill väl bli minister som sin kollega till stolpskott Helen Fritzon. Då får man vara så pk som det bara går att vara.

  8. Ja tänk vad Sandviken har håvat in pengar, wow. med invandringen. Duktigt folk i Sandviken, 50miljoner överskott eller är det 500 milj. Bodil kan väl höra med partikompisarna hur dom gör istället för att sitta o gnälla i intervjuer. Ut o jobba med dig sosse, vi skattebetalare betalar dig för att du skall leverera.

  9. Tycker det är rasistisk av henne då vi bara fått in ett kompetensregn som GER pengar enligt offentlig media de senaste 5 åren.

Kommentera