Är det dags att lägga ned Liberalerna?

SKATTER OCH KLIMAT. Motorvägsavgifter har hittills varit ett europeiskt fenomen för svenska semesterfirare som tagit bilen ned genom Europa. Men nu vill Liberalerna att en avgift ska införas även på svenska vägar. Inför L:s landsmöte i november har partistyrelsen skrivit en klimatrapport som man vill att ombuden ska ställa sig bakom. Det är en del i L-ledaren Nyamko Sabunis arbete med att profilera partiet i klimatpolitiken rapporterar Aftonbladet.

-Pettersson undrar om det inte räcker med nuvarande skatter på bilismen som är ungefär dubbelt så höga som de kostnader bilismen orsakar.

Bilisterna betalar moms, 25 procent på bilens pris, 25 % på reparationer och service samt 25 procent på drivmedel. Vi har drivmedelsskatt, trängselskatt, fordonsskatt, energiskatt, koldioxidskatt, skatt på trafikförsäkringspremie och säkert något jag glömt.

Nu ska vi dessutom betala för att åka på dom vägar vi själva äger tycker Liberalerna.

Liberalerna är dessutom dom som ligger bakom skatten på plastpåsar! Allvarligt talat Nyamko, är det inte dags att lägga ner Liberalerna?

Om exempelvis flyget skulle betala lika mycket som bilismen gör, skulle en Thailandsresa kosta ungefär 8-10.000 extra per person. Hur många familjer skulle då ha råd att flyga till värmen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Är det dags att lägga ned Liberalerna?

  1. Liberalerna har kört in på en farlig väg.

    Helt klart är inte detta något som ger Nyamko Sabuni ett lyft.

    Liberalerna var ivriga förespråkare för den dumma plastpåseskatten. Nu även ett förslag om avgifter, på en del av vägnätet.

  2. Det bästa vore att höja spärren från 4% till 10%.
    Med den enkla åtgärden skulle vi snabbt bli av med ALLA små skitpartier på en gång 😄😄

    • Det hjälper inte att höja till 10%, då blir valmyndigheten tvungen att flytta 6% från DS till MP och L.

  3. Tänkte så här, hur mycket transport av livsmedel sker via motorvägarna i Sverige. Om då leverantörerna för höjda transportkostnader, så måste dom höja priset till butikerna som i sin tur höjer priserna som kunderna få betala. På så sätt får Svensson betala motorvägsavgift två gånger

  4. de försöker göra en klassresa!!!
    Teslabilar skall vara avgiftsfria och övriga fattiglappar får stå för notan?????
    på samma motorväg!!!
    hur fan tänker dom

  5. Först försöker hon höja sin % med att införa Svenskprov för Medborgarskap.
    Sedan sänker hon sin % med att föreslå motorvägsavgift.
    Det partiet kommer att ersättas av Afs.

    • Jag är inte säker på att L är onödigt, partiet är viktigt i splittringen av PK-rörelsen.
      Ju fler partier som slåss om vänsterväljarna desto mindre makt för dem.
      Politiskt tusenbrödraskap har tidigare skyddat oss från vänstern.
      Kan nu alla nya manifestationer av vänstern börja slåss inbördes kanske vi överlever även denna fasansfulla tid.

  6. Iofs bra med färgnyanser bland partiledarna men jag uppfattar fröken Nyamko som bland det mest inkompetenta ämnet inom svensk politik. Kön och ursprung gick tydligen före kompetens.

    • En av många onödiga, dumma och samhällsskadliga tilltag en svensk regering hittat på. Den skatten är rena förtrycket. Det räcker alltså inte att försäkringsbolagen i sin tur betalar skatt på det de får in när kunderna betalar försäkringspremierna. Kunder ska alltså med sina skattade pengar betala till staten för att få betala sin bilförsäkring.

  7. Trodde faktiskt att dom skulle öka i opinionen med den nya kolsvarta partiledaren….men ack så fel jag hade men inte gråter jag för det.

  8. Per Garton var folkpartist/liberal innan han bildade miljöpartiet.
    Om nu liberalerna vill bli det nya miljöpartiet så finns det redan och är något större än liberalerna så potentialen är inte så stor.
    Nyamko Sabuni trodes vara frälsaren för liberalerna men hon spelar bort förtroendet på plastpåsar och vägavgfter.

    • Det tråkiga är bara att valmyndigheten tilldelar dessa partier lite extra så de kommer över 4%.

      • Om inte valfusk hade förekommit vid senaste valet, så åtminstone MP aldrig klarat sig! Och då hade vi haft ett bättre Sverige nu!

Kommentera