S-politiker byggde på kommunens mark – ”Det här kan ju inte störa någon”

INRIKES. Den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter publicerar idag ett reportage om den socialdemokratiske politikerna Inge Ståhlgren. Han har för länge sedan lagt beslag på en bit av kommunens mark där han byggd en liten bod. 

Socialdemokraten Inge Ståhlgren med bod. Skärmdump från Södermanlands Nyheter.

Intressant är att Inge Ståhlgren i många år varit ordförande i miljö- och byggnadsnämnden och borde känna till vilka regler som gäller.

Inge säger dock att han köpte fastigheten för 33 år sedan och fick ingen information då.

– Det är så fånigt alltihop. Det här kan ju inte störa någon. Det här kan bara vara för att sätta dit mig, säger Ståhlgren (S).

-Pettersson tycker det säger en hel del om politikern och tidigare ordföranden i socialdemokraterna i Oxelösund. Det här kan ju inte störa någon!

När sossen och miljö- och byggnadsnämndens f.d. ordförande inte har koll på sin egen tomtgräns är det fånigt. Undrar om det argumentet gäller alla?

Stör ingen säger Inge!, tidigare ordförande i miljö- och byggnadsnämnden precis som att plan och bygglagen ger utrymme för förhandlingar. Herr Ståhlgren vet mycket väl att lagen ska gälla alla, även socialdemokraternas f.d. ordförande och det är hans skyldighet att känna till lagar och regler.

Hur många beslut som inte stör någon som Inge Ståhlgren fattat vet jag inte men det är många, bland annat såg Inge Ståhlgren (S) till att den vänstra delen på byggnaden nedan Q-märkes och hindrade fastighetsägaren att bygga balkonger till lägenheterna. F.d. Folkets Hus ägdes tidigare av den socialdemokratiska Folkets hus-föreningen men gick i konkurs sedan de borgerliga tillsammans med vänsterpartiet stoppat skattebetalarnas bidrag till föreningen och socialdemokraterna inte vill offra egna pengar.

Inge Stålgren såg också till att fasaden Q-märktes efter att den nye ägaren köpt huset. Q-märkningen innebär att det kulturhistoriska värdet kan finnas kvar och berikar samhället.

På vilket sätt berikas samhället genom att byggnaden saknar balkonger Inge? Vem hade störst av några snygga balkonger i passande stil på huset Inge?

Riv nu boden, köp marken du ”lånat” av kommunen till marknadspris och bygg upp boden igen, enligt plan- och bygglagen som andra är tvungna att följa.

 

Folkets Hus i Oxelösund, byggt 1956. Inge Ståhlgren såg till att fasaden på den vänstra delen Q-märktes och fastighetsägaren inte fick bygga balkonger. Vem balkongerna hade stört vet vi ej. 
C-skolan, mer än 50 år äldre än Folkets Hus fick bygga fina balkonger trots kulturskydd. Har dock ej samma ägare som Folkets Hus.
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “S-politiker byggde på kommunens mark – ”Det här kan ju inte störa någon”

  1. Sverige bör återupprätta tjänstemannaansvaret, som togs bort -76 av Olof Palme med syfte att tjänstemän och politiker har en sk immunitet i alla lägen.
    Men vem lyssnar på mina önskemål.
    Det är så skönt att missbruka sin position utan att behöva stå till ansvars .

  2. Apropå ”vad som stör”………..

    Oxelösunds kommun har öppnat 16 tillsynsärenden som gäller fastigheter vid Jägarvägen. Det här handlar alltså inte bara om Inge Ståhlgren.

    Fast det är Inge själv, som drar slutsatsen att det är riktat mot honom.

    Genom sitt uttalande, …..”det här kan bara vara för att sätta dit mig”.

    Frågorna blir då. Hur kan han veta det? Vem vill sätta dit honom?

    Inge Ståhlgren är en trevlig person. Att han har missat detta avtal, som fastighetsägare, är väl inte hela världen. Finns ingen anledning att misstro honom på det han säger.

    Fast nu vet han vad som gäller och vad som står skrivet i avtalet.

    Då får han nog rätta sig efter det bullerplanks-avtal som finns sedan tidigare. Om icke-bebyggelse på kommunens mark, kopplat till dessa fastigheter på Jägarvägen.

    Vad som sedan kommer att bli resultatet av kommunens tillsynsärenden. Återstår att se.

  3. Inge Stålgren var folkpartist tidigare men där kom han inte så långt
    i det röda Oxelösund så han blev sosse. Dom förnekar sig inte dom
    får göra som dom vill tror dom . För många år sen när det var val så
    när mina föräldrar var och röstade så stod Majvor Lundberg och
    plockade om SD.s valsedlar så att dom inte skulle synas och hon
    var ordförande i kommunstyrelsen SOSSE alltså som visar sig på sin
    rätta sida helt vidrigt och så 2011 så plogade jag snö vid Netto i Oxelösund
    och vid återvinnings stationen en tidig Morgon vid fem så plötsligt
    står en bil bakom traktorn när jag ska backa jag hoppar ut och frågar om
    hon har huvet att sätta mössan på i stället för att tänka, vad hände
    jo jag blev av kontraktet till förmån för kustbostäder den som satt i bilen
    var Majvor Lundberg Kommunstyrelsens ordförande SOSSE Jo Man
    Tackar

  4. Inge det kan absolut inte störa någon att du följer reglerna och lagarna som gäller, istället för att grina ut i MSM. Gör om gör rätt

  5. För att använda ett socialdemokratiskt uttryck ”det vet väl varje rättänkande människa” att sossepolitiker snabbt blir pampar och gör vad de själva tycker är bäst för dem.

      • Persson t.ex med sin herrgård. Han sade upp sin granne ,som hade bott på tomten i ett antal årtionden.

  6. Man hade kunnat bygga väldigt fina balkonger på fastigheten till vänster där folk hade kunnat sätta ut blomlådor, och gjort det trevligt.
    Inte bara för dom själva, men även för andras ögon.

    Förövrigt måste jag säga att den lilla parken med fontänerna vid Oxelösunds Centrum var Enormt fin och trevlig i somras, med alla blommor och Grönska!.

    Genomtänkt, rent och fint.!

    Heder till de som jobbar inom parkförvaltningen i Oxelösund.! vill jag säga!

    • Och här finns det återigen en som inte gillar att det är fint ! Sjukt att tumma ner .Vad är det för fel på folket?

Kommentera