De som förnekar verkligheten förvärrar problemen


INVANDRING. Politiker och opinionsbildare som kommer med floskler och reformer kring integrationen utan en tanke på konsekvenserna utgör en fara för välfärden. Och får SD att växa.

Annie Lööf. Pressbild Centerpartiet

I måndags skrev Annie Lööf (C) på Twitter: ”Det kommer att krävas 80 000 undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och annan vårdpersonal inom de närmast fem åren, för att klara välfärden. I partiledardebatten frågade jag Åkesson hur han har tänkt att vi ska klara välfärden med SD:s politik som vill stänga människor ute”.

Hennes starka motvilja mot Sverigedemokraterna verkar få henne att blunda för det faktum att de som har kommit hit som flyktingar snarare har hamnat i arbetslöshet än anställts i vården – samt att de snarare kostar för skattebetalarna än drar in pengar till välfärden.

Arbetslösheten bland de som är födda i Afrika är exempelvis 26,5 procent, och hur många av de som är sysselsatta som får lön av skattebetalarna är oklart. Men det vill Lööf inte prata om.

Samma verklighetsfrånvända syn hade Maria-Elsa Salvo från Reformisterna, som jag mötte i Dagens Industri tv i förra veckan. Hon påstod utan att darra på rösten att ”integrationen har fungerat väldigt bra i Sverige i internationella mått. De problem som kommunerna har idag, de hade man långt före 2015”, skriver den ofta kloka Carolin Dahlman i en ledare på Kristianstadsbladet. Läs hela där.

-Pettersson säger att Annie Lööf (C) är farlig. Vi har 400.000 arbetslösa, många av dem från dysfunktionella länder. Nu vill Lööf ta hit ännu fler utan att inse att efterfrågan på outbildade analfabeter är begränsad.

Asylinvandrare och anhöriginvandrare som grupp belastar välfärden. Fler innebär större belastning på vård och välfärd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


30 responses to “De som förnekar verkligheten förvärrar problemen

 • gamgubben

  Tror någon att de invandrade någonsin kommer att klara välfärden för sin egen grupp, långt mindre hjälpa oss att klara vår.

  Gilla

 • volse

  Operera bort Sveriges cancersvulst nu!

  Gilla

 • rune

  Annie Lööf (C) på Twitter: ”Det kommer att krävas 80 000 undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och annan vårdpersonal inom de närmast fem åren, för att klara välfärden”.
  Med stängda gränser och återvandring så klarar vi
  välfärden (som vi saknar pga regeringens vansinniga politik).

  Gilla

 • Rolf

  Det kommer att sluta med att de som jobbar, tvingas fortsätta tills 75, för att försörja alla de som inte är anställningsbara.
  De flesta nya jobb, är en direkt följd av invandringen. De nya kräver mycket service av samhället. Alla dessa jobb bekostas med skattemedel och tillför inte pengar som export industrin.

  Gilla

 • blabaris

  I Norge registreras alla barnafödslar där föräldrarna är nära släkt. Norska folkhälsoinstitutet har konstaterat att barn i kusinäktenskap löper 60 procent större risk att dö under graviditeten. Under första levnadsåret har de 150 procent ökad risk att avlida. Även efter ett års ålder är risken för att dö förhöjd (GP 23/3 2009).

  Gilla

 • blabaris

  Förståndshandikapp
  Svårt förståndshandikapp eller svår mental retardation (intelligenskvot < 50-55) ställer stora krav på omhändertagande. I vissa u-länder är förekomsten betydligt vanligare än i Sverige. En möjligt förklaring är inavel p.g.a. hög förekomst av äktenskap mellan nära släktingar. Förekomsten av äktenskap mellan kusinbarn (sysslingar) eller närmare släktingar (konsangvinitet) har rapporterats vara 67% i Jordanien, 46% i Pakistan, 35% i Turkiet, 25% i Libanon, 3-8% i Sydeuropa, och 0-2% i Nordeuropa och Nordamerika. I Botkyrka som har en hög andel invånare med utländsk härkomst var förekomsten av svårt förståndshandikapp i en studie 50% högre än den förväntade bland barn födda 1979–199

  Gilla

 • volse

  Det krävdes fler inom vården och pensionsräddare. Istället fick vi terrorister, multikriminella, raketforskare och analfabeter.
  Cancersvulsten sprider sig så det bara knakar.
  Svenskarna kräver resektion och deportation.
  Pronto!

  Gilla

 • blabaris

  forfarande är sverige knäpptysta om invavel och kusingifte

  Gilla

 • Billy Boy

  Förespråkarna för den okontrollerade massinvandringen av dysfunktionella individer från ”shithole countries” blundar för att med de s k ”flyktingströmmarna” kommer in en alltför stor andel våldsbejakande kriminella som vållar enormt stora skador för landet. I spåren av de importerade kriminellas aktiviteter ökar antalet brottsoffer där många blir vårdkrävande patienter för resten av sina liv.

  Den unga mamman med sitt lilla barn som sköts till döds i Malmö var ju utbildad läkare. Hennes liv släcktes på ett ögonblick av en medlem ur den gängkriminella maffian och Sverige förlorade därmed en läkare som landet redan har enormt svår brist på.

  Skulle vilja se och höra både Annie Lööf (C), Stefan Löfven (S) och deras trångsynta följare tillsammans öppet erkänna problemen de skapat genom att uppriktigt säga …

  Gillad av 1 person

 • Baba

  Av de 163.000 flyktingar som kom 2015 var det ungefär 150 som klarade testet för läkare. Med Annies retorik behövs det 1.000.000 flyktingar för att skrapa fram 1.000 läkare.

  Gilla

  • Pettersson

   Och utan Annie Lööf och de andras migrationspolitik räcker läkarna, sjuksköterskorna,lärarna och polisen. Dessutom får vi överskott på socialsekreterare och arbetsförmedlare som kan arbeta i äldrevården och omsorgen.

   Gillad av 1 person

   • Tony

    Ja och lägger vi ner Landstingen så blir det en massa händer lediga som också kan arbeta inom vården, då kan dom ju jobba med delade turer som dom pådyvlat andra.vårdare?

    Gilla

 • Weronica Selby

  Vi skickar tillbaka all som inte hor hit sa fixar vi det Annie

  Gilla

 • Tony

  Det är klart att ska Annie Lööf importera halva världen till
  Sverige så är det klart att det behövs en förbannat massa
  sjuksköterskor och vårdpersonal, men Annie löses det med
  massimport av människor som inte kan eller vens vill lära
  sig Svenska?, För det är ju dom som du och resten av vanstyret
  importerar, bland annat importerade ni 9700 Afghaner, hur
  många av dem finns i produktionen idag Annie????

  Gilla

 • Ture

  Gör vårdyrkena mera attraktiva och låt flera studenter komma in på läkarutbildningen, då många som vill utbilda sig till läkare inte får en chans att komma in på utbildningen till följd av orimliga krav. Problemet löst utan att vi behöver ta in en massa utlänningar som ska konkurera med svenskarna på arbetsmarknaden.

  Gilla

  • Ståfräs

   Ture, det räcker inte med Koranen, jag vill iaf att kraven för att bli läkare är stenhårda.
   Har själv sett väldigt många komma in med ”hjälp av genvägar” gäller de flesta högskoleutbildningarna, för att sedan inte klara tentorna förstås, eller menar du verkligen att man skall sänka kraven där också?

   Gilla

   • Ture

    Givetvis måste det vara höga krav för att bli läkare; det förstår alla. Men när det inte längre räcker med högsta betyget i snitt för att komma in på utbildningen och många begåvade studenter, trots toppbetyg, tvingas åka utomlands för att få sin efterlängtade utbildning, då lär det ju ändå vara fel någonstans.

    Gilla

 • Ståfräs

  Att förstå sakers orsaker är tydligen inte regeringen styrka, hur tänker dom?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  SD växer och dess väljarkår jublar, åt vad då vad kommer det att innebära i verkligheten för framtidens Sverige som genom 7 klöverns landsförräderi idag befinner sig i ett mångkulturellt kriminellt träsk ?
  Kommer Sverige att bli ett helt annorlunda om SD blir ännu större eller störst, vad konkret skulle SD kunna göra åt en drygt 40-årig totalt okontrollerad massinvandring tror verkligen någon på att något skulle förändras om exempelvis J.Å skulle bli statsminister ?
  Den som lever får se.

  Gilla

 • Kent

  Caroline Dahlman har en tuff uppgift att debattera med alla förnekare av verkligheten i diverse debattprogram.
  Annie Lööf tillhör det man kallar Stureplans centern. Enligt vad som sägs så snortas det mycket kokain där. Kan det vara så att hon och det entourage av andra stolliga personer hon omger sig med helt enkelt lever i en drogad värld.

  Gilla

 • De som förnekar verkligheten förvärrar problemen – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: INVANDRING. Politiker och opinionsbildare som kommer med floskler och reformer kring integrationen […]

  Gilla

 • Kristina

  Det är bedrövligt att de som styr Sverige ligger minst trettio år efter … Detsamma gäller BRÅ och ett flertal andra myndigheter.
  Det blir ungefär som att öppna kylskåpsdörren och, trots lukten, bedyra att förrförra julens delikatesser är i finfint skick och fullt ätbara.

  Gilla

 • blabarisen

  nu när det börjar sprängas på lidingö kanske det blir skillnad

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/foremal-kastades-in-genom-fonster-och-briserade

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Den extrema invandringen är ett stort misstag.
  Gör man om misstaget utan att ha analyserat konsekvenserna
  är det idioti.

  Gilla

 • Kvark

  Det sista som överger människan är hoppet sägs det. Så snart kommer den stora vågen och lyfter Noas ark med internationella mått. Övriga får tacka för väljarstödet.

  Gilla

 • Maya

  Om man tjatar och upprepar samma sak tillräckligt många gånger så blir det nog sanning för en själv.Fru Lööf verkar ha drabbats av den åkomman.

  Gilla

 • fjölet

  Det bästa motargumentet för att kräva 80 000 nya tjänster, ska vi ta in 800 000 tusen eller upp till 2- 3 miljoner av outbildad arbetskraft/ flyktingar som inget kan, för att skapa en skattegrund för det som ska betala.
  tror inte att det känns nyktert/ genom tänkt
  Dags att ta hand om det samhälle som vi redan har, det är illa nog.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Ni glömmer att den Svenska patienten inte begriper ett ord av vad den afrikanske låtsatsdoktorn säger.

   Gilla

 • SVENSK

  I dårhuset ”sverige” kallas de som säger sanningen för ‘förnekare’ t ex i klimatfrågan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: