Flera påkörda av stulen ambulans i Oslo

BROTTSLIGHET. Minst en person, eventuellt två, har stulit en ambulans i Oslo och därefter kört på flera personer, rapporterar norska medier. Ambulansen kapades i området Torshov i centrala Oslo. Polisen har gripit en man efter skottlossning och letar efter en kvinna.

Norsk polis skriver i sina sociala medie-konton att en kvinna med en barnvagn och ett äldre gift par har körts på eller tvingats hoppa ur vägen. Kvinnan och barnen, två tvillingar på 7 månader har förts till sjukhus. Polisen säger att inget tyder på att dådet är terrorrelaterat.

NRK:s reporter på plats, Ann Iren Finstad, säger att flera personer har körts på, och hon beskriver även hur en barnvagn och trafikskyltar ska ha körts på. I barnvagnen fanns två tvillingbebisar. Ett tjugotal polisbilar ska finnas på plats.

– Folk är väldigt rädda och bekymrade, säger Ann Iren Finstad i NRK:s direktsändning.

Strax efter klockan 13 hade polisen fått kontroll över ambulansen och kunnat gripa en person, skriver man på Twitter. Polisen avfyrade skott mot ambulansens däck för att stoppa den.

”Vi har kontroll över en ambulans som blev stulen av en beväpnad man. Skott avfyrades för att stoppa gärningsmannen, han är inte kritiskt skadad”, skriver Oslopolisen på Twitter.

Polisen sökte vid 13.30-tiden efter ytterligare en gärningsman. Polisen skriver att de söker efter en kvinna som varit involverad i trafikolyckan och som de sätter i samband med rånet av ambulansen. Enligt norska medier ska den gripne vara en man.

Den misstänkte gärningsmannen. Han ser inte ut att att heta Hansen eller Andersen. Foto Tipsare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Flera påkörda av stulen ambulans i Oslo

  1. Han var pixlad på SVT. Då är han garanterat muslim. Hade han varit skandinav hade SVT visat honom utan pixel.

  2. …”en ambulans som blev stulen av en beväpnad man. Skott avfyrades för att stoppa gärningsmannen”..
    ”Polisen säger att inget tyder på att dådet är terrorrelaterat.”
    Milde himmel vilken vilka dårar det finns !!!! Visst f-n handlar det om en terrorhandling.

    • TT- ”Mannen är misstänkt för dråpförsök och ska medvetet ha kört på trottoaren för att skada människor.” OBS ! Medvetet !!!

Kommentera