Tre kronor i skatt på bärkassar, det är socialism, inte miljöpolitik

SKATTER, KLIMAT & MILJÖ. Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat i fortsättningen, och 30 öre kommer varje liten plastpåse du brukar ha frukt och grönsaker i att kosta. Det framgår av regeringens lagrådsremiss på skatteförslaget.

Förslaget är en följd av januariavtalet mellan regeringen och Centerpartiet och Liberalerna. Och det är de senare som särskilt drivit kravet på skatt på plastkassar, inte Miljöpartiet, som inte är särskilt förtjust i förslaget.

Skatten, som ska träda i kraft 1 maj nästa år, tas ut med tre kronor per plastbärkasse. I dag kostar en sådan redan mellan två och tre kronor i butiken, så priset för kund kommer att hamna runt fem – sex kronor.

Det är idiotiskt för plast är ett jättebra och energisnålt material rätt använt. Språkrör för miljöpartiet, biträdande finansminister, finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund hävdar helt felaktig att många av de plastpåsar vi svenskar använder, hamnar i naturen. Bolund ljuger.

Miljöpartiet behöver inte fakta för att stifta lagar och regler, de hittar på allt eftersom det passar deras ideologi och eftersom de hatar plast är detta naturligt och de andra partierna hänger på för att det låter bra.

Nu är det så att de plastpåsar som säljs i Sverige inte hamnar i naturen, de blir till fjärrvärme.

De påsar som hamnar i havet kommer från världens tio största floder, varav 8 ligger i Asien och 2 i Afrika. Inga påsar som flyter iland på svenska stränder kommer i princip från Sverige, förutom någon enstaka från någon båt etc. Majoriteten slängs däremot i de asiatiska och afrikanska floderna som sedan tar med sig skräpet till havs. Ny skatt på plastpåsar handlar inte om klimat och miljö, det handlar om pengar. Skatter och socialism, politikerna är övertygade om att de kan använda dina pengar bättre än vad du kan.

Nåväl, nu räcker det inte med skatt på plastpåsar. Nu förbereder regeringen en skatt på andra engångsartiklar enligt ett pressmeddelande. Allt handlar naturligtvis om att förbättra statskassan för att finansiera onödiga utgifter.

Även om vi stänger hela Sverige och lägger oss ned och dör kommer inte det globala klimatet eller miljön bli bättre. Kinas koldioxidbidrag på 38 miljoner ton per dygn motsvarar hela Sveriges årliga koldioxidbidrag.
Kina ökar dessutom med flera Sverige årligen, helt enligt Parisövernskommelsen, twittrar Jan Lind.

-Pettersson konstaterar att regeringen med stödpartier tänker rädda jorden genom skatt på plastpåsar och engångsartiklar. Tror ni det hjälper?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Tre kronor i skatt på bärkassar, det är socialism, inte miljöpolitik

  1. Våra miljövänliga plastkassar bränns upp och hamnar inte i nåt hav. Ändå påstås skatten vara därför, värre lögn är svårt att hitta på. Vi ska kramas åt så vi betalar även den sista kronan till staten, de har stora omkostnader för att rädda världen, Afghanistan, Somalia och Syrien m.fl.

  2. Jag har ett förvarings doseringskärl till mitt kaffe som är tillverkat i hårdplast ,38 år gammalt användes varje dag c:a 27000 gånger är det använt.
    Snacka om hållbarhet.men snart står väl Säpo utanför dörren och tar den i beslag

  3. Släng påsen sen utanför riksdagshuset.
    Så dårarna kan dra den över huvudet!
    Och sen hoppa i ? !

  4. Tycker att alla som bekänner sig till socialism borde få betala minst tusen kronor i extra skatt. för sin stupiditet!

  5. Jag har skrivit till ICA-centralt som säger att det är folkets ansvar att se till att plast-påsen inte hamnar i havet.
    Enklast av allt är att ta bort plastpåsarna, med de tjänar för bra för detta.
    Papperspåsar duger lika bra.
    Köp inga påsar alls, ta med din egen tygkasse, men släng in den i tvätten ibland.
    En del vill ha plastpåsarna till soppåsar, men släng soporna i tunnan utan påsar, bäst för miljön.

  6. Ska inte ta små plastpåsar isf. Lägger upp potatis, lök,tomater med. m. m löst på bandet och lägger sedan i egen kasse. Undrar vad kassapersonal kommer tycka om detta ?

    • Kan det kallas afgankramarpåsar eller invällarbidragskassar för det är en ren och skär penningkonfiskering för att få in pengar till den horribla politiken!
      köp en riktig plastkasse hos biltema för 8 kr, den räcker minst ett år
      komihåg hur det gick med elektronikskatten, back nån miljard för regeringen som vanligt, vi kollar kossa söker muuu, präst söker jesus o dobbeldoo och sticker huvudet i sanden

  7. Hej på er Sverigevänner!!! Jag kommer att använda kompostpåsar till frukt och grönt. Sen är det bara att använda påsarna till kompost.Kostnadsfritt!!!!!

  8. F’ låt f’låt
    för att jag inte bor på andra sidan världen.
    f’låt stackars Miljöpartiet att jag bär mina sopor till sop kärlet att jag sop sorterar och betalar multum till komunen för sop kärlen de hämtar varanan vecka.
    F’ låt att ni importerat helt handikapade mäniskor som öppnar dörren och slänger skiten rakt ut oavsett vad 7 våningar rakt ned på marken.
    F’låt att jag inte rösta på er och de andra 4% dårar som nu styr sverige till en avgrund.
    Ni har då lyckats ordentligt idiot förklara en hel befolkning.
    F’låt men den här är verkligen något som vi aldrig kommer att glömma, väx upp i från sandlådan och bli vuxna.
    vad tror ni att ni verkligen åstadkommer med det här, era nya lekkamrater kommer att smuggla in plastpåsar till den svarta marknaden och får skapa plast pås poliser som utreder ful försäljning av påsar, men ni tänkte aldrig så långt att man kunde befintlig lagstiftning för att bötfälla nedskräpare!!!!

  9. Detta har naturligtvis inget med miljön att göra, bara ytterligare en åtgärd att pina folket och skaffa medel för att betala notan för massinvandringen.

  10. Så nu blir det en ny äppelpallartid, när folk trycker frukt och grönsaker i fickor.
    Allt som de nya får gratis tings vi betala .
    I Rinkeby har de gratis el och bredband, det är kanske därför bränderna har avtagit. De fick även ett löfte om 700 kronor i rabatt på hyran när det brann som värst.

Kommentera