Tidningen Proletären ska börja skriva om problemen med invandringen

KOMMUNISM. Tidningen proletären ges ut av Kommunistiska Partiet. Proletären grundades 1970 och kommer ut en gång i veckan.

Efter 18 år på Proletären har Jenny Tedjeza valt att avsluta sin anställning på tidningen. I den här krönikan förklarar hon varför.

Ny chefredaktör är Robert Wettersten, som arbetat på redaktionen sedan 2014, och under de senaste åren har varit ansvarig för arbetsmarknadsbevakningen i tidningen.

Wettersten säger: …Tittar man på vilka frågor som var viktigast bland LO-kollektivet i valet förra året, så är arbetsmarknadsfrågor över huvud taget inte någon stor fråga. Det betyder inte att vi ska fokusera mindre på de frågorna, men vi måste ta i fler frågor.

– Utöver sjukvården, som är en fråga vi har skrivit mycket om i Proletären, så hamnade invandring och integration samt lag och ordning i toppen bland de frågor som arbetarväljare tycker är viktiga. Det ses av många som typiska högerfrågor, och inget som en kommunistisk arbetartidning ska skriva om. Det tycker jag är fel. Är detta frågor som berör arbetare, då är det vår förbannade plikt att behandla dem i Proletären. Annars är vi bara en arbetartidning på pappret, inte i verkligheten. Rent objektivt så påverkar migrationen det mesta; arbetsmarknaden, bostadssituationen, kommunernas ekonomi, jämställdheten – you name it! Och det är främst knegare och vanligt folk som drabbas av brottsligheten. Så att detta är arbetarfrågor är det inget snack om, enligt mig.

-Pettersson läser Och det är främst knegare och vanligt folk som drabbas av brottsligheten i en kommunistisk tidning och säger, välkomna till verkligheten. Det tog tid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

19 thoughts on “Tidningen Proletären ska börja skriva om problemen med invandringen

  1. Det har gått några år nu sedan man kunde se Proletären-månglarna häcka utanför Systembolagen tillsammans med Vietnambulletinen-ditona..
    Det måste vara bidrag som får skräpet att fortfarande vara vid liv, eftersom ingen normal människa läser väl den ens gratis.

  2. Invandringen av bidragstörstande parasiter påverkar alla politiska områden.
    På vilket sätt är Alla Frågor Obekväma Frågor ?

  3. ”Knutars

    21 10 2019 at 17:28
    Någon med inblick och kunskap om denna okända grupp borde göra ett reportage eller åtminstone skriva en artikel eller allra minst en insändare.”

    Ingen idé att skriva insändare i svensk media.De tar ej upp fall som berör svenskar.
    Jag håller fullständigt med dig ,men skulle tro att sekretessen förbjuder att göra ett reportage.
    Tystnadsplikten gör att personalen vågar inte tala fritt.
    I Sverige är allting numera ”sekretess, enskilda fall” och annat trams så att vi inte skall få reda på sanningen.
    Litet sipprar det ut typ polismannen Peter Springare. Undrar hur mycket betalt han fick för att knipa läpparna?

  4. Och när tidningen Proletären korrigerat sig till att bli klimatsansare så ska jag överväga att åter ta en prenumeration. Nej, jag är inte anhängare av proletariatets diktatur . Jag är förespråkare av flerpartisystem och blandekonomi. Men de har skickliga journalister som inom vissa delområden avslöjar kapitalismens skuggor. Rättare sagt rofferiet.

  5. Kanske kan proletären ordna en ny ramsa till smårödingarna
    som Skanderar ”Inga rasister på våra gator”Denna enfaldiga
    ramsa som dom alltid använder till tillståndsgivna möten för andra,
    som man nu kört med i 25 års tid.

  6. Detta stora samhälls problem måste lyftas fram. Sverige kan INTE fortsätta med denna vansinniga invandring. Men det är tydligen viktigare att utreda om skatt på plastpåsar.

  7. När Proletären reagerar då vet man hur illa det är. Jag trodde de var de sista att upptäcka problemet. Förstår ni hur illa det är stållt i Sverige.

  8. Fiendes fiende är min vän! Kommunisterna och Sverigedemokraterna kämpar sida vid sida för den lille mannen och kvinnan i det här landet.

  9. Det är väl ingen nyhet att Sveriges arbetare, pensionärer och fattiga tagit mest stryk av denna hutlösa invandring. Dags att vakna nu?

    • Jag anser att vi har offrat våra unga utan hopp om framtiden också.
      Stora grupper mår dåligt psykiskt och fysiskt och börjar knarka.
      Våldtagna pojkar ,som min väninnas son tar hand om är många .de tappar totalt lusten till livet och blir apatiska, så personalen bevakar att de äter t.ex.

      • Jag är övertygad om att den fungerande delen av befolkningen dvs sd och afs väljare är bra föräldrar om inplementerar sunda och naturliga värderingar i sina barn.
        Vad resten gör är skit samma dom är tappade bakom en vagn.

      • Någon med inblick och kunskap om denna okända grupp borde göra ett reportage eller åtminstone skriva en artikel eller allra minst en insändare.

  10. Bättre dom lägger ner sig själva och tar farväl för evigt, dom har inte tillfört samhällsdebatten ett jota.

  11. Medhåll från oväntat håll. Fler som inser problemen istället för att avfärda allt som rasism är bra.
    Fast jag tror inte Vänsterpartiet Kommunisterna ändrar åsikt….

Kommentera