Har poliserna bråttom får dom göra som alla vi andra och hoppas dom inte blir allt för sena

MEDIA. Ingalill Sundhage, är journalist och chefredaktör. Sundhage har gått i pension men har återkommit och är nu chefredaktör Bohusläningen och Strömstads Tidning. 

 

Lördagen den 19 oktober publicerades en ledarkrönika skriven av Sundhage i Bohusläningen.

Krönikan börjar med ”Polisbilen gör mig till en arg tant” och ”Gör som jag säger och inte som jag gör, sa ridläraren och satt upp på hästen utan hjälm”. 

Sedan tar damen upp exempel ”…det finns också tillfällen där det inte är okej att glida på skalan göra och säga. Ett sånt exempel är polisen. Som att bli omkörd av en polisbil när man ligger på hastighetsgränsen. Eftersom det är polisen som kontrollerar vår hastighet är det direkt olämpligt, tycker jag, om polisen själv har svårt att ställa in farthållaren på rätt hastighet.

Eller när en polisbil blinkar med helljuset för att jag ska flytta på mig. Det här händer mig lite väl ofta på tvåfilig 70-väg. På 45:an genom Trollhättan, som är en 70-väg, är det flera av- och påfarter till såväl vänster som höger…”

”…flera gånger har polisen med hjälp av blinkande helljus uppmanat mig att flytta på mig. Nån gång har jag gjort det, andra gånger har jag legat kvar vilket i sin tur har lett till att jag fått onda ögat av den som kör polisbilen…”

”…I såna lägen blir jag arg tant och hade jag sett numret på bilen hade jag ringt polisen och frågat vad det är de sysslar med.

Har poliserna bråttom får dom göra som alla vi andra, ta skeden i vacker hand, acceptera regelverket och hoppas dom inte blir allt för sena. Är det utryckning, ja då har bilförarna både blåljus och sirener att ta till…”

-Pettersson undrar om det inte är dags för redaktör Sundhage att lämna in körkortet och gå i den pension hon gått i tidigare. Helt uppenbart kan inte Ingalill Sundhage trafikreglerna ”Poliser måste inte använda sirener eller blåljus när de kör för fort eller mot rött. Av olika skäl måste de ibland köra utan sådana här anordningar. Till exempel när det är bankrån, överfall, inbrott men också självmord”

Sundhage erkänner att hon flera gånger hindrat ett utryckningsfordon och det är fullständigt oansvarigt.

”Har poliserna bråttom får dom göra som alla vi andra, ta skeden i vacker hand, acceptera regelverket och hoppas dom inte blir allt för sena” tycker redaktör Ingalill Sundhage.

-Pettersson tycker att Ingalill Sundhage ska sluta köra bil, gå i pension och sluta skriva felaktigheter i tidningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

17 thoughts on “Har poliserna bråttom får dom göra som alla vi andra och hoppas dom inte blir allt för sena

  1. ” TÄNKANDET är det hårdaste arbete som finns. Det är förmodligen därför som så få ägnar sig åt det”

  2. Har tanten inte hört talas om TYST utryckning, så buset inte skall bli varnade att polisen är på väg?

  3. Man skall alltid hålla till höger på tvåfilig väg.
    Vänsterfilen är till för omkörningar. Dessutom måste man släppa fram utrycknings fordon.
    Damen bör förnya sitt körkort.

  4. Så damen anser att hon har rätt att uppfostra polisen som dessutom är i ett utryckningsärende.Man tar sig för pannan !! Dra körkortet bums….Hon kan ta cykeln i fortsättningen.

  5. Tänk att hennes dotter blir kidnappad! -Ringer du polisen så dödar vi henne!

    Så glad hon hade blivit då om polisen hade kommit med sirenerna på!

    Men hon vill väl ha sitt drömsamhälle där alla brottslingar som det är så synd om, hör på mils avstånd att polisen kommer och hinner i lugn och ro smita!

  6. Undra va hon säger när hon utsätts för brott och är i behov av polisen.
    Inte konstig att Sverige ha blivit som det är idag, kan bara säga igen ”Die Dummen Schweden”

  7. Har svårt med bilister som vill uppfostra andra. Har någon mera bråttom än jag släpper jag förbi för att bli av med irritationsmomentet och ev. olycksrisk!

  8. Jag tror tanten är en sådan person som tycker att hennes position i samhället gör att lagar inte ska gälla för hennes anhang bland
    politiker och journalister..

  9. När man når punkten där man tror att det inte kan bli mer korkad, hör man plötsligt: ”Håll min mjölkdryck!”, från Ingalill Sundhage…

    Jisses, idiot-skalan verkar tydligen helt sakna ett minimivärde.

  10. Men herre je! Tanten stod nog, redan i sjuan, på barrikaderna för att skolan skulle inrätta en rökruta… och sedan har det bara fortsatt. På samma nivå!

  11. Sådana som Sundhage får mig att förlora hoppet om folk… Hör de inte själva hur urbota korkat deras resonemang är?
    Saknar de helt förmågan att ta ett annat perspektiv än sitt eget lilla inskränkta?

    Hur pedagogisk måste man vara för att få sådana som Sundhage att tänka längre än näsan räcker?

    ”Så om du eller dina barn råkat ut för något, säg en bilolycka, så ska polisen ta det lugnt? Vägrar du flytta på dig för ambulansen med blåljus också, Sundhage? Det kan ju vara DIN man som fått hjärtstillestånd.”

    -Undrar om det skulle hjälpa sådana som Sundhage att tänka lite längre?

  12. Man kan tro att det är satir!? Den riktige polisen blinkar väl med helljuset då ouppmärksamma inte flyttar sig?. Detta bevisar annars hur vansinniga censurmedierna och deras anställa har blivit!

Kommentera