”Vi ska använda könsneutrala uttryck och gå ifrån tvåkönsnormen”


GENUSIDIOTI. -Pettersson börjar bli för gammal för sådant här, som farsan tjatade om innan han seglade vidare till de sälla jaktmarkerna ”mycket ska man höra innan öronen trillar av”.

Pressbild

Trelleborgs bibliotek kommer nu ut ur garderoben som den första kommunala verksamhet som blivit hbtq-certifierad. Utbildningen kostade 133.000 kronor.

”I det fysiska rummet så skyltar vi just nu med böcker med hbtq-relaterat innehåll på många olika platser, vi har också regnbågsflaggor framme på våra informationsdiskar och på andra platser i biblioteket. Framöver kommer vi även att ha en särskild hylla där valda delar av vårt bestånd av böcker med hbtq-relaterat innehåll kommer stå.”

Vidare syns certifieringssymbol och regnbågsflagga på bibliotekets fasad, och på deras hemsida syns det genom bok- och filmtips med hbtq-tema.

”I CERTIFIERINGSUTBILDNINGEN så arbetade vi bland annat mycket med normkritik och bemötande, exempelvis är vi nu mer medvetna om samhällets normer och har reflekterat över dem för att förbättra vårt bemötande, vårt arbete och vårt bestånd. Vi tänker också mer på att till exempel använda könsneutrala uttryck, såsom vårdnadshavare istället för mamma/pappa, både i tal och i tryck och att gå ifrån tvåkönsnormen. Certifieringen är inte heller någon avslutning utan starten på ett treårigt arbete där vi ska utveckla och förbättra verksamheten i enlighet med den handlingsplan vi tagit fram.”

Utbildningen, som ges av RFSL, kostade 133.000 kronor, så RFSL är nöjda, vad skattebetalarna tycker framkommer inte.

Lokaltidningen

-Pettersson kan på tio sekunder utbilda lika bra som RFSL och det gratis. Använd sunt förnuft, var artig och behandla alla lika.

Vårdnadshavare i stället för mamma och pappa, ja du farsan du fick inte höra allt innan öronen trillade av…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


32 responses to “”Vi ska använda könsneutrala uttryck och gå ifrån tvåkönsnormen”

 • gamgubben

  Att vårt land sköts enormt dåligt kan inte döljas av dessa reformerare som alltid skall ändra på det gamla just för ändringens skull, utan att uppnå några förbättringar.

  Gilla

 • Maria

  Samtidigt blir det kränkande mot de personer som är mamma eller pappa men inte vårdnadshavare… ack alla dessa dilemma 😉

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Hur blir det med mamma- eller pappaledigheten i fortsättningen då, ska dom ta bort den helt tro ?

   Den könsneutrala rörelsen skjuter sig i båda fötterna, för att vara helsäkra på att man har gjort bort sig med flummandet

   Gilla

 • Kurt

  Att leva i Sverige kan jämföras med att bli som frisk inlåst på psyket.

  Gillad av 1 person

 • Kurt

  Att bo i Sverige liknar mer och mer att vara en sund människa som bli inspärrad i ett mental sjukhus!

  Gillad av 1 person

 • Dome

  Låt om oss bedja för Judas den fähunden som var av judisk börd och därför förrådde oss i den helige sonens namn.

  Detta visste Hitler och därför beordrade han alla gasugnar från Trelleborg till Ystad att vara i beredskapsläge.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Några små frågor om detta med HBTQ
  Hur kan man vara homosexuell, om det inte finns några kön typ man och kvinna ? Även samma med dom andra orden i förkortningen, det är något som motsäger sig med ordet könsneutral. Så fort dom nämner könsneutral så försvinner förkortningen HBTQ

  Gilla

 • Kungen

  Könsneutrala ?? Gå ifrån tvåkönsnormen ??
  Vi är alla sexuella varelser och det finns två olika kön. Man och kvinna. Hur fan skulle vi annars fortplanta oss ?? Är du osäker på om du är man eller kvinna – dra ner byxorna och titta efter. Hur långt ska detta trams få gå ??
  Vi kan inte ändra på allt som tur är. Det är dags att sätta ner foten mot allt vansinnigt genustrams.

  Gilla

 • Maja

  Det tredje könet ?…..Hästkvinnan Caroline

  Gilla

 • Tore

  Det var bättre förr, det var bättre när Sverige var ett hemskt patriarkaliskt samhälle.
  Idag är vi ett feminint dårhus och ni som inte håller med mig kan gå in på valfritt utländskt forum och sök på Sverige.

  Gilla

  • Maja

   Hörde på radio i går att Sverige utomlands betraktas som det tryggaste landet på jorden!?
   Och det var inte Anders Lindberg som talade.
   Jag fick mig ett gott skratt eller bättre sorgset sinnesstämning.

   Gilla

 • SVENSK

  Ett klart symptom på den rådande masspsykosen!

  Gilla

 • Hanna

  Personen som citeras låter som en scen ur ”Solsidan”, helt utspacad. I framtiden kommer det skämtas mycket om den här eran…

  Gilla

 • grunehetgrot

  Sverige framstår mer och mer som jordklotets dummaste land.
  Om man tittar runt om i världen så är det så att fler och fler länder demonstrerar mot sina ledare som inte begriper att dom har människor som bor i landet och som byggt upp det. Det är snart bara Sverige som har så idiotiskt styre så hela landet gått åt helvete.
  Nej snälla rara Svensk. BEVÄPNA ER OCH GÅ UT PÅ GATOR OCH TORG OCH VISA VAD NI TYCKER. Sitt inte bara hemma och tyck synd om er själva.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Eftersom Jag är PAPPA så älskar jag mina BARN.

  Gillad av 1 person

 • Fjölet

  tankesmedjan har slagit till
  Som Pettersson säger, Vanligt hyfs är gratis
  var skriver vi in Användar kurs för hbtq i betygen,
  Vad händer nu om hela biblioteket blir sönderslaget eller nedbränt av bokstavstrogna muslimer!!! (något som absolut jag inte har som önskan)
  Kommer komunen då förlåta alla i en stor gruppkram för att de utsatt personal och besökande indirekt fara samt ersätta gärningsmän för smädelse av religion.

  Gillad av 1 person

 • Genusmyndighet

  Det är alltid roligt att läsa om skit som det här. Larvet har ett enormt högt nöjesvärde. Jag brukar alltid läsa lite om genus”vetenskap” när jag är nedstämd och genast känner jag mig glad igen.

  Den här är min favorit: https://www.youtube.com/watch?v=BDQSAlcZPVk

  Förr räckte det med att titta på en bild av Schyfferts nylle och kontemplera över hans utbildningsbakgrund. Nu, när det svenska förfallet gått så långt krävs det genus för att pigga upp sig. Något mer löjeväckande är svårt att hitta.

  Gillad av 1 person

 • Ture

  Denna politiska korrekthet tycks ha stigit politiker, journalister samt samhällsinstitutioner åt huvudet, men att landet är på väg att slås i spillror är det ingen som yppar någonting om.

  Gilla

 • Mike E

  Offentlig sektor befolkas nu av de galnaste och dummaste i samhället och de försörjs av de normala, arbetande medborgarna.

  Gilla

 • age

  Varför ska bara hbtq-gruppen ha en egen flagga?

  Det finns ju massvis med olika handikapp; Synskada, hörsel nedsättning,
  halta, deprimerade m.m., som skulle kunna ha egen flagga.

  ”Allas lika värde”! – vad betyder det?
  Hur mäts ”värde”?
  Vem sätter ”mätvärdet”?
  Vilken måttenhet har mätvärdet

  Gilla

 • Argus

  Tack Olof för att du dödade det strikta tjänstemannaansvaret och plockade in mediokra tjänstemän i den ofantliga förvaltningen. 😉

  Gilla

 • blabaris

  ”Alla svenskar ska skadas”,skrek mannen på bussen och blev gripen för fylleri och inte hets eller hot mot folk grupp fastän folk var skiträdda

  https://www.skd.se/2019/10/18/maskerad-man-hotade-busspassagerare/

  Gilla

 • centurion

  Hur har detta beslut fattats ? Är det folkets vilja. Är det klubbat i kommun-fullmäktige ? Eller är det möjligen ett diktat från en genus-modifierad feminist-flata ?

  Gilla

 • Ilvar

  Bloggen Toklandet har uppmärksammat detta tidigare. Är det Trelleborg verkligen först?

  Det är nästan som någon slags gangsterliknande beskyddarverksamhet. Ni ger oss pengar så låter vi er vara ifred, typ. Det är ju inte så svårt att räkna ut vad som händer när tillräckligt många hoppat på detta. Då blir det svårt för andra att säga nej och slippa nästan 150 000 kr i beskyddararvode.

  Och allt det verkar vara är en kurs i att vara trevlig mot folk samt intala sig själv bluffen att det finns mer än två kön.

  Visst kan man säga ”vårdnadshavare” istället för mamma och pappa men om man är osäker kan man ju alltid fråga istället. Är inte det ännu mer trevligt och personligt? Vårdnadshavare täcker ju inte heller allt så det kan också bli fel. Tänk om det är ett äldre syskon som följer med ett barn? Detta är dyrt kvalicficerat och meningslöst trams.

  Sedan kan man ju alltid ta sig en funderare på varför inte minst vanliga pojkar inte har någon lust att läsa böcker. Detta är också en form av exkludering nämligen.

  Gilla

 • blabaris

  Könsneutral föräldraskapsrättslig reglering. – Nu är ingen mamma eller pappa längre…..

  Barn i familjer där fler än två vuxna tar föräldraansvar ska inte hamna i kläm. – nu är erkänner sverige polygami…

  Vår strävan att lämna den begränsande heteronormen bakom oss…….okej….Hur får man barn utan hetro par???

  Åsa Lindhagen (MP), jämställdhetsminister

  Gillad av 1 person

 • Lars Nilsson

  Ska de slopa flick resp pojknamn också Så Roland o Ellen kommer i framtiden inte säga ngt alls Utan det är helt enkelt en mänsklig varelse

  Gilla

  • Japs

   Nej, att tänka i kategorin mänsklig är ”artism”. En ”biologisk enhet” får man eventuellt säga fast biologi är väl en form av förtryck så det får väl bli enhet eller blobb?
   – Hej blobb vill du ha tips på något att läsa?
   – Ja tack.
   – Nej tyvärr det kan vara kränkande innehåll i alla böcker. Läs ingenting. Hej då blobb.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: