”Vi ska använda könsneutrala uttryck och gå ifrån tvåkönsnormen”

GENUSIDIOTI. -Pettersson börjar bli för gammal för sådant här, som farsan tjatade om innan han seglade vidare till de sälla jaktmarkerna ”mycket ska man höra innan öronen trillar av”.

Pressbild

Trelleborgs bibliotek kommer nu ut ur garderoben som den första kommunala verksamhet som blivit hbtq-certifierad. Utbildningen kostade 133.000 kronor.

”I det fysiska rummet så skyltar vi just nu med böcker med hbtq-relaterat innehåll på många olika platser, vi har också regnbågsflaggor framme på våra informationsdiskar och på andra platser i biblioteket. Framöver kommer vi även att ha en särskild hylla där valda delar av vårt bestånd av böcker med hbtq-relaterat innehåll kommer stå.”

Vidare syns certifieringssymbol och regnbågsflagga på bibliotekets fasad, och på deras hemsida syns det genom bok- och filmtips med hbtq-tema.

”I CERTIFIERINGSUTBILDNINGEN så arbetade vi bland annat mycket med normkritik och bemötande, exempelvis är vi nu mer medvetna om samhällets normer och har reflekterat över dem för att förbättra vårt bemötande, vårt arbete och vårt bestånd. Vi tänker också mer på att till exempel använda könsneutrala uttryck, såsom vårdnadshavare istället för mamma/pappa, både i tal och i tryck och att gå ifrån tvåkönsnormen. Certifieringen är inte heller någon avslutning utan starten på ett treårigt arbete där vi ska utveckla och förbättra verksamheten i enlighet med den handlingsplan vi tagit fram.”

Utbildningen, som ges av RFSL, kostade 133.000 kronor, så RFSL är nöjda, vad skattebetalarna tycker framkommer inte.

Lokaltidningen

-Pettersson kan på tio sekunder utbilda lika bra som RFSL och det gratis. Använd sunt förnuft, var artig och behandla alla lika.

Vårdnadshavare i stället för mamma och pappa, ja du farsan du fick inte höra allt innan öronen trillade av…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 thoughts on “”Vi ska använda könsneutrala uttryck och gå ifrån tvåkönsnormen”

  1. Att vårt land sköts enormt dåligt kan inte döljas av dessa reformerare som alltid skall ändra på det gamla just för ändringens skull, utan att uppnå några förbättringar.

  2. Samtidigt blir det kränkande mot de personer som är mamma eller pappa men inte vårdnadshavare… ack alla dessa dilemma 😉

    • Hur blir det med mamma- eller pappaledigheten i fortsättningen då, ska dom ta bort den helt tro ?

      Den könsneutrala rörelsen skjuter sig i båda fötterna, för att vara helsäkra på att man har gjort bort sig med flummandet

  3. Att bo i Sverige liknar mer och mer att vara en sund människa som bli inspärrad i ett mental sjukhus!

  4. Några små frågor om detta med HBTQ
    Hur kan man vara homosexuell, om det inte finns några kön typ man och kvinna ? Även samma med dom andra orden i förkortningen, det är något som motsäger sig med ordet könsneutral. Så fort dom nämner könsneutral så försvinner förkortningen HBTQ

  5. Könsneutrala ?? Gå ifrån tvåkönsnormen ??
    Vi är alla sexuella varelser och det finns två olika kön. Man och kvinna. Hur fan skulle vi annars fortplanta oss ?? Är du osäker på om du är man eller kvinna – dra ner byxorna och titta efter. Hur långt ska detta trams få gå ??
    Vi kan inte ändra på allt som tur är. Det är dags att sätta ner foten mot allt vansinnigt genustrams.

  6. Det var bättre förr, det var bättre när Sverige var ett hemskt patriarkaliskt samhälle.
    Idag är vi ett feminint dårhus och ni som inte håller med mig kan gå in på valfritt utländskt forum och sök på Sverige.

    • Hörde på radio i går att Sverige utomlands betraktas som det tryggaste landet på jorden!?
      Och det var inte Anders Lindberg som talade.
      Jag fick mig ett gott skratt eller bättre sorgset sinnesstämning.

  7. Personen som citeras låter som en scen ur ”Solsidan”, helt utspacad. I framtiden kommer det skämtas mycket om den här eran…

  8. Sverige framstår mer och mer som jordklotets dummaste land.
    Om man tittar runt om i världen så är det så att fler och fler länder demonstrerar mot sina ledare som inte begriper att dom har människor som bor i landet och som byggt upp det. Det är snart bara Sverige som har så idiotiskt styre så hela landet gått åt helvete.
    Nej snälla rara Svensk. BEVÄPNA ER OCH GÅ UT PÅ GATOR OCH TORG OCH VISA VAD NI TYCKER. Sitt inte bara hemma och tyck synd om er själva.

  9. tankesmedjan har slagit till
    Som Pettersson säger, Vanligt hyfs är gratis
    var skriver vi in Användar kurs för hbtq i betygen,
    Vad händer nu om hela biblioteket blir sönderslaget eller nedbränt av bokstavstrogna muslimer!!! (något som absolut jag inte har som önskan)
    Kommer komunen då förlåta alla i en stor gruppkram för att de utsatt personal och besökande indirekt fara samt ersätta gärningsmän för smädelse av religion.

  10. Det är alltid roligt att läsa om skit som det här. Larvet har ett enormt högt nöjesvärde. Jag brukar alltid läsa lite om genus”vetenskap” när jag är nedstämd och genast känner jag mig glad igen.

    Den här är min favorit: https://www.youtube.com/watch?v=BDQSAlcZPVk

    Förr räckte det med att titta på en bild av Schyfferts nylle och kontemplera över hans utbildningsbakgrund. Nu, när det svenska förfallet gått så långt krävs det genus för att pigga upp sig. Något mer löjeväckande är svårt att hitta.

  11. Denna politiska korrekthet tycks ha stigit politiker, journalister samt samhällsinstitutioner åt huvudet, men att landet är på väg att slås i spillror är det ingen som yppar någonting om.

  12. Offentlig sektor befolkas nu av de galnaste och dummaste i samhället och de försörjs av de normala, arbetande medborgarna.

  13. Varför ska bara hbtq-gruppen ha en egen flagga?

    Det finns ju massvis med olika handikapp; Synskada, hörsel nedsättning,
    halta, deprimerade m.m., som skulle kunna ha egen flagga.

    ”Allas lika värde”! – vad betyder det?
    Hur mäts ”värde”?
    Vem sätter ”mätvärdet”?
    Vilken måttenhet har mätvärdet

  14. Tack Olof för att du dödade det strikta tjänstemannaansvaret och plockade in mediokra tjänstemän i den ofantliga förvaltningen. 😉

  15. Hur har detta beslut fattats ? Är det folkets vilja. Är det klubbat i kommun-fullmäktige ? Eller är det möjligen ett diktat från en genus-modifierad feminist-flata ?

  16. Bloggen Toklandet har uppmärksammat detta tidigare. Är det Trelleborg verkligen först?

    Det är nästan som någon slags gangsterliknande beskyddarverksamhet. Ni ger oss pengar så låter vi er vara ifred, typ. Det är ju inte så svårt att räkna ut vad som händer när tillräckligt många hoppat på detta. Då blir det svårt för andra att säga nej och slippa nästan 150 000 kr i beskyddararvode.

    Och allt det verkar vara är en kurs i att vara trevlig mot folk samt intala sig själv bluffen att det finns mer än två kön.

    Visst kan man säga ”vårdnadshavare” istället för mamma och pappa men om man är osäker kan man ju alltid fråga istället. Är inte det ännu mer trevligt och personligt? Vårdnadshavare täcker ju inte heller allt så det kan också bli fel. Tänk om det är ett äldre syskon som följer med ett barn? Detta är dyrt kvalicficerat och meningslöst trams.

    Sedan kan man ju alltid ta sig en funderare på varför inte minst vanliga pojkar inte har någon lust att läsa böcker. Detta är också en form av exkludering nämligen.

  17. Könsneutral föräldraskapsrättslig reglering. – Nu är ingen mamma eller pappa längre…..

    Barn i familjer där fler än två vuxna tar föräldraansvar ska inte hamna i kläm. – nu är erkänner sverige polygami…

    Vår strävan att lämna den begränsande heteronormen bakom oss…….okej….Hur får man barn utan hetro par???

    Åsa Lindhagen (MP), jämställdhetsminister

  18. Ska de slopa flick resp pojknamn också Så Roland o Ellen kommer i framtiden inte säga ngt alls Utan det är helt enkelt en mänsklig varelse

    • Nej, att tänka i kategorin mänsklig är ”artism”. En ”biologisk enhet” får man eventuellt säga fast biologi är väl en form av förtryck så det får väl bli enhet eller blobb?
      – Hej blobb vill du ha tips på något att läsa?
      – Ja tack.
      – Nej tyvärr det kan vara kränkande innehåll i alla böcker. Läs ingenting. Hej då blobb.

Kommentera