New York – Sydney, nonstop 19 timmar och 16 minuter

RESOR. Plan QF7879, en Boeing Dreamliner, från New York till Sydney har landat säkert efter 19 timmar i luften, en sträcka som är tänkt att bli världens längsta kommersiella rutt inom några år. Klockan 07.43 på söndagsmorgonen lokal tid tog flight QF7879 mark på Sydneys internationella flygplats.

Flygbolaget Qantas rapporterar att allt gått bra. Bolagets vd Alan Joyce var med ombord och han är nöjd med upplevelsen.

– Det kändes som om vi var ombord en mycket kortare resa, säger han till nyhetsbyrån Reuters.

Endast 49 personer fanns ombord på flygningen. Passagerarna fick lämna urinprov och såväl motorik som reaktionsförmåga testades före, under och efter flygningen. 6 piloter alternerade under flygningen.

Världens nu längsta kommersiella flyglinje går mellan New York och Singapore, och är ett par hundra kilometer kortare än sträckan till Sydney.

Om allt går bra hoppas Qantas öppna direktlinjer från London och New York till Sydney, Melbourne och Brisbane senast 2023. Förra året invigde bolaget sin just nu längsta rutt, mellan London och Perth i västra Australien. Den resan går på ”bara” 17 timmar.

-Pettersson säger att det är något för klimattyrannerna att testa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “New York – Sydney, nonstop 19 timmar och 16 minuter

  1. Jag sätter mig gärna på en 19-timmarsflygning. Bara vetskapen att jag kommer slippa mellanlanda i en sandlåda full av klänningsbeklädda män med deras insvepta fruar gör att jag hellre tar en blodpropp i benen. Och jag tar hellre ett skrikande barn bredvid mig i 19 timmar än att tvångslanda i en islamistdiktatur.

  2. Vem fan vill trängas i ett flygplan i 19 tim ???
    Är detta sånt vi behöver nu ?? Varför inte flyga varvet runt flera ggr.??

  3. I dessa genustider må den genusveteskapliga genusvetenskapsmannen vara en genusvetenskapskvinna . Om vi nu skall omnämna denna kvinna över huvudtaget på denna seriösa sida . Ha det gott kamrater , Sjöström

  4. Peta in Sverige där och statisiken är komplett. Finns det något samband, vi tar emot, fler än något fler Afgahner än något land.
    Jag spyr, på Centerns politik,

    • Jag stavar som en kratta, meningsbyggnaden är under all kritik. Hoppas ni ändå förstår andemeningen :-/

Kommentera