Libanons regering halverar sina egna ersättningar

UTRIKES. Libanons premiärminister Saad al-Hariri har enats med sina koalitionspartner i regeringen om ett reformpaket som ska få bukt med den ekonomiska krisen, skriver Reuters.

Hundratusentals libaneser har de senaste dagarna demonstrerat mot korruptionen och regeringen som nyligen aviserade skattehöjningar. Politikerna stjäl våra pengar varje dag och sedan beskattar de fattiga, säger demonstranterna.

I det nya reformpaketet finns inga höjningar av skatter eller avgifter för medborgarna. Däremot ska landets privata banker och centralbank bidra med 3,3 miljarder dollar till budgeten och det politiska ledarskiktets halverade ersättningar.

-Pettersson läser, det politiska ledarskiktet ska halvera sina ersättningar. Vad tror du Stefan, skulle du klara dig på halva lönen – 88.000 kronor i månaden?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Libanons regering halverar sina egna ersättningar

  1. En mycket bra ide. Sänk ALLA löner till riksdagsledamöter och regering till hälften.
    Dessutom INGA extra tillägg utöver lönen.
    Alla tjänsteresor med tåg och buss så långt det är möjligt. Inga kontokort. Man lägger ut själv och får tillbaka mot kvitto. Samma pensionsvillkor som vanligt folk. Inga gräddfiler på nånting. Här finns mycket att spara på. Alla måste hjälpa till att spara skattepengar här.

    • Idén är bra men det kommer aldrig att förverkligas i stormakten Sverige. Kungen Lövén har ju makten. Han styr Sverige från sin tron .Ingen kan störta vår ”Humpty Dumpty.”

  2. ”Svammelman” behöver inte någon lön, han är troligen avlönad från andra uppdragsgivare för att sänka Sverige till U-landsnivå.

  3. Det är väl inga problem att sänka ersättningarna! Dessa är väl bara en liten sidoinkomst till dom stora inkomsterna och går att offra!

Kommentera