Hur förbannat är polischefen nu? 50 bilar förstörda


BROTTSLIGHET. Som vi skrev nedan den 8 oktober så var polischefen förbannat då. Undrar hur arg han är nu? Mellan den 27 september och 7 oktober har 94 incidenter inträffat där bilar, busskurer och fönster fått skador efter beskjutning med luftvapen.

Natten till söndag var det dags igen. Kring Järnvägsgatan i Klippan har ett 50-tal bilar fått sina rutor förstörda.

Polisen

TIDIGARE 2019-10-08. Polischef är riktigt förbannad

Från Polisen Nordvästra Skåne

Den senaste tiden har ett antal fordonsägare fått sina fordon beskjutna med troligtvis luftvapen. Under natten till onsdagen utsattes inte mindre än 14 fordon för skadegörelse.

Foto: Polisen

Skadegörelsen har inträffat över hela Kullabygden, som exempelvis Höganäs tätort, Mölle, Nyhamnsläge, Farhult och Jonstorp. På den sistnämnda platsen har också vittnen observerat en individ som skjutit med ett luftvapen och det är uppgifter vi arbetar vidare med.

Senaste dygnet har även ett tiotal fordon på Söderåsen också råkat ut för samma sak. Det kan finnas en koppling mellan samtliga händelser där tillvägagångssättet är liknande.

På lokalpolisområdena LPO Ängelholm och LPO Klippan förstår vi att denna form av skadegörelse skapar stark irritation, tidsödande verkstadsbesök och pappersjobb för de utsatta.

– Även jag som både polis och privatperson är riktigt förbannad för det här är så totalt meningslöst. Så därför vädjar jag till den eller dem som har information att höra av sig till oss på 114 14 eller www. polisen.se/kontakt/mejla-region-syd/ för tips eller annan information. Vi är glada dock att ingen skadats då även exempelvis luftgevär kan orsaka fysiska skador i bland annat ögonen, säger polischefen i LPO Ängelholm, Karim Ottosson.

Då inte kamerabevakning på allmän plats finns på många ställen är polisen mycket beroende av vittnesuppgifter för att utredningarna ska kunna komma vidare.

-Pettersson säger att detta är terrorbrott, det är inte bara bilar, utan även busskurer och hus som drabbats och kostar samhället enorma pengar. Pengar som borde kunna användas till annat, återvandring i stor skala exempelvis.

Allt för många har kommit till Sverige på felktiga grunder, de ska uppmuntras att återvända.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Hur förbannat är polischefen nu? 50 bilar förstörda

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: