Tveksamt om någon av imamerna kan utvisas

ISLAM. De sex radikala islamister som Säpo tagit i förvar kommer kanske inte kunna utvisas på grund av att männen riskerar förföljelse i sina hemländer – trots att de klassas som säkerhetshot, skriver TT/Omni.

Steget Efter

– Det är osannolikt att de kommer att kunna utvisas. Det handlar också om att deras ursprungsländer måste vara villiga att ta emot dem. Om de opponerar sig går det inte att utvisa, säger Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan.

I stället kan de komma att hållas i förvar i max tolv månader, för att sedan släppas fria.

-Pettersson säger att lagen är ett skämt, andra ska bestämma om vi ska utvisa personer som inte är svenska medborgare och är ett hot mot oss. Snacka om att Sverige är en terroristmagnet…

Filmen från 2016.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Tveksamt om någon av imamerna kan utvisas

  1. En rättelse vill jag göra. Denne islamist i Norge som de påstår inte kan utvisas p g a risk för repressalier i Irak heter Mulla Krekar inte Omar Krekar som jag skrev. Jag vill göra ett tillägg i centurions inlägg om vilka personer man kan placera dessa terrorklassade islamister hos. Du glömde att ta med Maria Ferm bland dessa kända PK-ister

  2. Jag väntar med att tro på utvisningen, tills jag ser det.
    All skit som andra inte vill ha skickas till Sverige.

  3. Blir naturligtvis inga utvisningar av dessa Imamer från dagens Islamistiska satelitstat Sverige !
    Är bara rent skitsnack från landsförrädiska politiker och Säpo.
    Kanske de blir utvisade när J.Åkesson blir statsminister vilket han väl blir efter valet 2022 nu när SD siffror är höga ?

  4. Skänk dem till det land som förvarar dem för billigast kostnad, och straffet skall vara inlåsning tills de kan utvisas för gott!

  5. När jag hörde talas för första gången om dessa imaner av media som skulle utvisas p g a terrorhot så slog det mig direkt. Dessa personer kommer förmodligen inte att utvisas p g a risk för tortyr. förföljelse och dödsstraff i hemlandet. Så rätt jag fick. Vårt grannland Norge är inte mycket bättre. De har ju sin Omar Krekkar som de påstår inte går att utvisa till Irak p g a av repressalier såsom tortyr eller döds-straff. Han stod där sedan på ett foto med en segertumme uppåt och hånlog. Att inte dessa går att utvisa som rättsväsendet påstår är som att beskydda mobbare mot de mobbade som i detta fall är det svenska resp norska folket

  6. Att de förföljer oss här i vårt land ? Kan tänka mig att företaget Norma kan tillhandahålla antiislamistiskt destruktionsmedel ! Kan det inte träda fram en riktig Ledare i detta lilla land och ställa tillrätta situationen ? Vi är alla så trötta på dalt o fjäsk . Ut med alla de som inte behövs här och det nu . Mvh Sjöström

  7. Sex stycken imamer som deras hemland inte ens vill ta i med tång. Alltså ;
    inte ens islamisterna vill ha med dem att göra. Men vårt land har välkomnat dem med öppna armar….Jösses !
    Förslag var vi kan placera dom tills vidare :

    1 st. till Marlena Ernman
    1 st. till Kjell Bergkvist
    1 st. till Isabella Lövin
    1 st. till Stefan Löfvén
    1 st. till Gustav Fridolin
    1 st. till Jonas Sjöstedt
    1 st. till Hanna Stjärne
    1 st. till Katrin Stjernfeldt
    1 st. till Anders Lindberg
    1 st. till Henrik Arnstad
    1 st. till Mattias Gardell

    Det blev visst några extra, men det kan nog behövas för VOLYMERNAS skull.

  8. Det är inte Sveriges problem om dessa personer riskerar förföljelse i sitt eget hemland. Detta borde de ju ha känt till innan de de försatte sig i den situation som de hamnat i. Om personer som utgör en säkerhetsrisk för Sverige, eller begår brott i landet, blir utvisade och därtill förföljda efter utvisningen, borde de väl ändå leva extra hederligt i det nya landet och inte göra någonting som strider emot den nationens lagar, regler eller principer. Om inte annat så får man väl skylla sig själv om man väljer att bryta emot allt detta och det får oönskade konsekvenser.
    Det får bli ett slut på detta eviga daltande nu. Sverige har inte råd med allt detta och kan inte heller ta ansvar för hela världens befolkning.

  9. Deras problem med sitt hemland angår inte oss. Enkel biljett hem. Vi kan inte ta ansvar för allt och alla. Ut med dom nu utan medias snokande. Det är ju media som är problemet. Det dom inte vet har dom ju inte ont av……

  10. Varför är sverige och svensk media så kritisk till EU ?

    EU och EU domstolen har 100 ggr hårdare lagar än sverige.

    I frankrike dömdes IS terrorister till fängelse i sin frånvaro för terrorbrott när de krigade i syrien och blev av med medborgarskap.

  11. Äe det inte konstigt att imamer riskerar förföljerser i muslimska länder?
    De har inte konverterat och är inte homosexuella
    Låter som ett svepskäl tycker jag

  12. Att ta hänsyn till en mördares personliga välfärd vid utvisning till hemlandet är ett direkt hån av hans offer.

  13. EU-domstolen uttalar att det ankommer på varje medlemsstat att utse säkra ursprungsländer i enlighet med det förfarande som anges i artikel 36 och 37, vilket innebär att den nationella lagstiftaren ska anta en förteckning över säkra ursprungsländer utifrån vissa kriterier i direktivet samt besluta om närmare regler om tillämpningen. En medlemsstat som inte har genomfört dessa bestämmelser kan inte kan åberopa den motbevisbara presumtionen som finns för säkra ursprungsländer, att det finns ett tillräckligt skydd i ursprungslandet.

  14. bullshit !!!

    Finns EU dom att sverige måste följa eu lagen och utvisa till ett tredje land som ALLA andra eu länder gör.

Kommentera