Världens bästa sjukvård har stängt

SJUKVÅRD. Akademiska universitetssjukhus i Uppsala ställde in sina operationer tillfälligt fredagen den 11 oktober, de skulle öppna måndag den 14 igen. Av detta blev inget, nästa bud var att allt skulle fungera normalt onsdagen den 16 oktober. Akademiska är fortfarande stängt. 

I onsdags beslutade region Västmanland att ställa in sina operationer, Dalarna är senast, även Örebro och Södermanland har drabbats.

Detta efter att regionerna har haft allvarliga leveransproblem av sjukvårdsartiklar. Distributören Apotekstjänst har inte klarat att leverera enligt avtal sedan de blev ny leverantör den 1 oktober.

Detta är den officiella förklaringen.

-Pettersson är övertygad om att den förklaringen är delvis rätt men i grunden felaktig. Hela systemet är sjukt, inköparna och ekonomer räknar kronor och ören på varje pryl men inte till totalkostnader för samhället. Distributören Apotekstjänst har tidigare haft problem, ändå anlitas de för att de är billigast, 25 procent billigare en konkurrenterna, som inköpare skulle jag dra öronen åt mig och kontrollera noga, men snålheten bedrar visheten.

Om krisen eller kriget kommer hette en broschyr som i maj 2018 delades till alla Sveriges alla 4,9 miljoner hushåll. Innehållet tar upp hur vi ska bli bättre förberedda på följderna vid allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker, strejker eller militära konflikter. Kort sagt ibland fungerar inte samhället som det är tänkt och då ska vi klara oss ändå under en tid.

Det verkar inte som våra myndigheter har tagit broschyren på allvar. Nu sjukvården, tidigare skogsbränderna, vad händer vid en riktigt stor olycka eller terrordåd med operationssjukhusen stängda på grund av materialbris?

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har det övergripande ansvaret, men många är medskyldiga…

Steget efter…katastrofen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Världens bästa sjukvård har stängt

  1. Men Mohammed får ju gratis körkort och skyhöga bidrag , så var inte negativa utan gläds istället .
    Vi måste sluta tjata om välfärd , det är inte modernt , vi måste inse att välfärd passar inte i Sverige längre .
    Nu är det nya tider , Islamistiska tider , eller hur Annie Lööf .

  2. Undrar om det finns något i det offentliga Sverige idag som fungerar klanderfritt.
    Vi har ett av världens högsta skattetryck och det öses in pengar i den offentliga verksamheten och vad får vi ut ? Lidet med alla som har krämpor och som nu inte kan behandlas.

    Undrar om man kan stämma staten för utebliven, betald samhällsservice?

    • Två skäl:
      – Usla chefer på toppnivå som inte törs vara chefer och vet hur man är chef. Således våga röja i organisationen om den inte fungerar mot huvudmålet.

      – Inget lagligt tjänstemannaansvar som gör att du direkt kan kickas och ställas till ansvar mot skattebetalarna.

  3. Vissa har tydligen redan börjat förbereda sig inför framtiden såtillvida att de kommer att ha läs-material/praktisera på döda djur i hur man amputerar eller genomför en förlossning/kejsarsnitt. Kvinnor och barn måste ju alltid ha högst prioritet?

    Självklart tillkommer att lär sig sy sår, avlägsnar splitter och avlägsnar projektiler osv.

    En annan viktig del är att Ordna rent vatten, värme och hygien.
    I 1000-tals år har man tvättat kläder i aska ifrån en eldhärd/ugn.

  4. Seså allt är inte nattsvart, vår eminente och talangfulla statsminister har faktiskt vittnat om att de anställt två nya sjuksköterskor någonstans i Norrland…

  5. Skicka ett Herkulesplan med rikligt med mutpengar till något U-land och något FN-lager så kommer man nog hem med resurser från deras välfyllda lager.

  6. Välkommen till valfritt u-land 2019 alternativt Östeuropa 1970, snart fungerar ingenting i landet Sverige mer än regimmedias och övrig PK-sekts medias massiva propaganda för massinvandring och för klimathysteri. Vänstern och dess aktivister blir inte nöjda förrän alla har det lika fattigt, alla drabbas av sprängningar/skjutningar, alla skolor blir lika dåliga, alla slutar åka bil och flyga, alla slutar äta kött, alla får uppleva elbrist och kyla på vintern, alla skall integrera sig ihop med medeltida kulturer och religioner, alla………………osv osv.

  7. Nu är det riktigt illa,och värre lär det bli.Lagren töms.Det skylls på leverantörsproblem ! Det här tror jag inte ett dugg på.Det här kallas för inkompetens och absolut ingen framförhållning.Vem ansvarar för MSB ? Nu handlar det om nedrustning på ALLA plan.Det fria ordet och kritiken mot rådande förhållanden skall tystas ned
    med alla medel.Vi är inte på väg mot diktatur.Vi är redan en diktatur.Jag mår lika illa som Magnus Uggla !!

  8. Absolut ingenting är heligt längre, förutom den socialdemokratiska maktfullkomligheten.
    Död åt regeringen och packet till finkan!
    Tammejfan.

  9. Det börjar bli precis tvärtom nu, världens sämsta sjukvård med västerländska mått mätt!?

  10. LOU är dysfunktionell, upphandlingsförfarandet och lagerhållningen måste ändras från grunden.

  11. Jodå, nu rasar landet ihop på riktigt, för se sådan är socialismen.

    Venezuela, föregångsland för våra politiker, snart så har vi det lika fantastiskt som dom har där!

  12. sveriges landsrapport eu 2019

    Sverige har ett välfungerande hälso- och sjukvårdssystem, och är fortfarande bland de medlemsstater som har högst utgifter för hälso och sjukvård (cirka 10,9 % av BNP). Andelen offentliga utgifter för hälso- och sjukvård är en av de högsta i EU (där mer än en fjärdedel av
    utgifterna gäller för långvarig vård och omsorg).

    Antalet läkare ligger över EU-genomsnittet, men andelen allmänläkare (mindre än 20 %) är lägre än i de flesta EU-länder

    För att säkerställa att det finns ett lämpligtantal sjuksköterskor och att de har rätt kompetensnivå, har regeringen investerat 3 miljarder kronor i utbildning och resurser för att öka antalet anställda

    Låter fint som snus va?

    https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/file_import/2019-european-semester-country-report-sweden_sv.pdf

  13. Så fort en viss person sätter sig på generaldirektörstronen så går det åt helvete för den myndigheten.

Kommentera