SKL – gymnasielagen en katastrof

INVANDRING. Gymnasielagen som gav ensamkommande unga rätt att stanna i Sverige är svårtolkad och måste ses över, skriver SKL:s ordförande Anders Knape i en debattartikel i Dagens Samhälle.

”Morgan Johansson möter ensamkommande ungdomar” by Socialdemokrater is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Lagen trädde i kraft den 1 juli 2018 och omfattar 7.800 ungdomar som registrerats som barn innan den 24 november 2015. På punkt efter punkt har farhågorna kring lagen besannats, enligt Knape. Efter 15 månader ska de unga nu ansöka om förlängt uppehållstillstånd med stor ovisshet som följd, skriver Knape.

Knape nämner bland annat att skolpersonal står utan vägledning, att utbildningsplatserna är för få och kostsamma och att många unga drabbas av psykisk ohälsa. Han varnar också för ett växande parallellsamhälle när unga som omfattats av lagen får avslag på ansökningar om förlängning.

-Pettersson undrar om S, MP, C och V som var de som godkände lagen inte visste vad de röstade på? Eller var det en medveten handling för att ge människor utan asylskäl möjlighet att stanna i Sverige?

Hade Sverige följd lagar och regler hade grabbarna inte fått stanna utan fått åka hem till Iran för länge sedan. Detta slirande på vår lagstiftning gör bara saker och ting värre.

Ungdomarna har inte tillräckliga förkunskaper, särskilt i svenska språket, för att klara utbildningen och därmed kunna ansöka om förlängt uppehållstillstånd.

Enligt den tillfälliga lagen ska den sökande, efter fullföljd utbildning, inom sex månader ha en varaktig anställning som möjliggör försörjning under en längre tid, en anställning som varar i minst två år från beslutstillfället. Hur många ungdomar, även svenska, har det direkt efter skolan?

97 procent av de som söker uppehållstillstånd efter den nya ”gymnnasielagen” är ljugande män utan id-handlingar, som saknar asylskäl och som i huvudsak kommer från Afghanistan, Iran och Pakistan.

Tragiskt är könsfördelningen bland de sökande. Sedan den 1 juli 2018 har det totalt kommit in 10.557 ansökningar. Av dessa är dock bara 353 kvinnor. (siffran gäller oktober 2018)

Merit Wager Twitter. Varför följer inte myndigheterna lagen? 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “SKL – gymnasielagen en katastrof

  1. Den är väl en produkt av kontraktet, som socialdemokraterna,
    LANDSFÖRRÄDARNA, skrev med Muslimska Brödraskapet
    redan 1999.

  2. Det stämmer väl med att dom skiter i Svenska folkets åsikter,
    Annie Lööf är en fullständig katastrof, det är förödande för
    inte bara Centern utan för hela Sverige att hon är en fiende
    till landsbygden, detta trots att hon påstår att hon kommer
    därifrån, vi måste ha en levande landsbygd , för det räcker
    inte bara att visa upp Stockholm o Göteborg,, där snart ingen
    vågar sig dit, Malmö är redan körd, där är det bara Bron till Köpenhamn. som drar.!

  3. De kommer aldrig att utvisas. MP & C kommer att se till att de får stanna. Nu med skälet att de rotat sig i Sverige.
    Att de skulle få jobb är lika sannolikt som en riksdagsman som skriver in sig på Arbetsförmedlingen…

  4. Kanske det sträcker sig utanför ämnet lite, men Ole Dammegård vet mycket om hur det står till. Det är omöjligt att säga om han har rätt i allt, men att tvivelsutan i MYCKET!

  5. HMF-lagen och gymnasielagen är två lagar som aldrig borde kommit till och som enligt mig är helt sinnessjuka.

    Sverige gör sig till åtlöje ute i världen….jag trodde aldrig för 20 år sen att jag skulle skämmas för mitt ursprung (Svensk).

  6. https://h24-original.s3.amazonaws.com/246105/26287908-vEchL.jpg

    Bild från Blått Norrbotten (Länk nedan)

    Delcitat

    Enligt den gymnasieamnesti som Socialdemokraterna och ytterligare några partier röstade igenom, så frångår lagen principen om att man måste kunna styrka sin identitet för att få uppehållstillstånd via studier.

    Utöver detta avkrävs en vandelsprövning. Problemet är att man inte kan göra en vandelsprövning på någon som har en oklar identitet. (Publicerat 6 juli 2018)

    Slut delcitat

    Läs mer på:

    http://www.blåttnorrbotten.se/2018/07/06/migrationsdomstolen-vi-tänker-inte-tillämpa-gymnasielagen-40038782

  7. Allt som ärthjärnan Lööf rör vid blir totalt kaos, återspeglar nog ganska väl hennes krampaktiga försök att tänka logiskt….

    //Gunnar

  8. Hmm.. med tanke på demografiska förändringarna så skulle en könskvcotering 50/50 vara en bra början. Bör i önsketänkandet vara retroaktivt. Vilket 7-helsikes jobb.

  9. Det var väl som vanligt landskatastrofen miljöpartiet som ställde ultimatum med Tokan Annie Lööf och vänsterpartiet som supportrar.

Kommentera