Priset på odlat kött pressas

VETENSKAP & TEKNIK. Den första hamburgaren på odlat kött presenterades 2013 och beräknas ha kostat drygt 2,5 miljoner kronor att tillverka. Att få ned priset har varit den största utmaningen för bolagen som vill kommersialisera ett slaktfritt kött.

Odlat kött

Men nu berättar israeliska Future Meat Technologies att de har tagit in motsvarande drygt 140 miljoner svenska kronor för att bygga sin första pilotanläggning. I och med detta ska de kunna sänka priset på det odlade köttet rejält.

Läs vidare på MSN Nyheter.

-Pettersson säger att detta är odlade muskelceller identiska med naturligt kött och ska inte förväxlas med substitut som ”sojakött”  eller vegokorv som är och smakar annorlunda.

Future Meat Technologies menar att deras tillverkning kan minska utsläppen av växthusgaser med 80 procent jämfört med konventionell köttproduktion, och minska behovet av landareal med 99 procent.

Greta Thunberg med rådgivare och fans borde gå tillbaka till skolan och läsa till ingenjörer och forskare och utveckla världen i stället för att försöka cykla tillbaka till medeltiden som en religiös sekt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Priset på odlat kött pressas

  1. Herr Pettersson
    Du har som vanligt rätt
    Men om mäniskan äter gräs får hen inga muskler utan blir mest dålig i magen, tyvärr
    Kram

  2. Vad det handlar om är att några stycken skall roffa åt sig några hundra miljarder kronor som om inte vet var dom skall göra av.

  3. Kommer muslimer och judar verkligen att äta odlat kött?

    Båda grupperna kräver ju att djuret slaktas på ett brutalt och plågsamt sätt där blodet sprutar ur avskurna halspulsådrar tills det dör av blodförlust. Halalslakt och kosherslakt.

    Men Greta kanske kan övertyga dom att äta odlat kött för klimatets skull.

  4. Fungerar det bra med människans matsmältningi så kan det vara värt ett test. Hellre det än insekter.

    • är det här ett skämt??
      odlat kött!!!
      Eller är det här, vad veganer längtar efter?
      Kan bara tänka mig idioter som inte tycker att detta är sjukt suspekt
      Det här går ut på marknadsföra världens största idiot reklam för något som skall ut på marknaden och att alla kommer köpa denna dunder uppfinning att äta till ett otroligt sjukt pris.
      Eller är det världens största superbluff för investerare???
      skall vi helt plötsligt tro att kött som produceras i ett labb kan ersätta djur?
      med vad för ämnen föds detta kött upp på?
      det svindlar i hjärnan över vad , vi kommer stoppa i oss för kemikalier ellar annan skit de tillför för att producera detta.
      Och sedan skall vi utrota alla kor gris och kyclingar för de äter upp allt gräs eller vad ?
      eller blir de lyxvara till enbart supermiljardärer!! Fundera en stund på detta !
      Det är som taget ur en dålig fantasy/ serietidning
      världen blir bara sjukare och sjukare.

Kommentera