Hovrätten höjer straffet för mordbrännaren Sari Mert

BROTTSLIGHET. Först brände Sari Mert ihjäl en 58-årig kvinna. 17 dagar senare tände han eld på ytterligare ett hus där en kvinna var nära att dö. Sedan dömdes Sari Mert till 12 års fängelse för försök till mord, vållande till annans död, grov mordbrand och mordbrand.

Sari Mert

Domen mot Sari Mert som dömts för grov mordbrand och grovt vållande till annans död samt mordbrand och försök till mord i samband med två bränder i Sollentuna förra året står fast, förutom att hovrätten skärper straffet till 14 års fängelse.

Den 16 juli förra året blev en bostad i ett radhus i Rotebro totalförstörd av en brand. I samband med detta avled även en kvinna som befann sig i bostaden. Den 2 augusti brann det i en lägenhet i Rotebro. Den kvinna som bodde i lägenheten räddades undan branden av brandkårspersonal.

Sari Mert dömdes av tingsrätten för brotten. Det har i och för sig inte funnits något vittne som sett mannen inne i bostäderna i samband med att det brunnit eller någon bindande teknisk bevisning. Mannen har dock varit i omedelbar närhet av båda platserna då det brunnit.

Den första händelsen rubricerades av tingsrätten som grov mordbrand och grovt vållande till annans död, den andra som mordbrand och försök till mord.

Tingsrätten bestämde påföljden till fängelse tolv år, men hovrätten skärper straffet till 14 års fängelse.

Motivet till bränderna var att Merts flickvän gjort slut. Exflickvännen jobbade som personlig assistent åt personer i huset där kvinnan dog. I det andra huset bodde exet.

Mert hade blivit utslängd av sin flickvän. För att hämnas och få kontakt med henne så bränner han upp hennes arbetsplats. Hon jobbar som personlig assistent men är inte på plats den här natten. Kvar i huset finns den här 58-åriga kvinnan som dör i branden. Det blir ett eldhav, sa åklagaren Ashraf Ahmed om den första branden. Han fortsatte att förklara den andra branden: – Sen så blir de ihop igen. Efter ett par veckor upptäcker hon att han har en otrohetsaffär, och hon kastar ut honom på nytt. Då anlägger han en brand hos den andra, rörelsehindrade, kvinnan.

Sari Mert arbetade som flygvärd åt SAS men blev arbetsbefriad från sitt jobb. Det efter att han misstänkts för skadegörelse ombord på fem olika flygplan. Han ska ha klottrat i personalutrymmen och skrivit: ”knulla din mamma” och ”horunge” på väggarna. Efter en dryg vecka sa han upp sig frivilligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Hovrätten höjer straffet för mordbrännaren Sari Mert

  1. Ytterligare exempel på vad uselt kontrollerad invandring leder till. Hur försvarar migrationsverket sina importer av dödliga samhällshatare.

  2. Man borde ju vara van, men ändå frågar man sig varje gång: hur är det möjligt att domstolarna får döma ut sådant trams! Det borde vara förbjudet!

    Varför ges det mängdrabatt? Vad ska till för att livstid, som ingår i straffskalan för grov mordbrand, skall dömas ut! Varför finns det över huvud taget något som heter försök till! Hur kan det inte räknas som grov mordbrand när en person håller på att brännas inne!

    Så här borde det se ut!

    Försök till mord= livstid.

    Grovt vållande till annan död= 6 år.

    Grov mordbrand= livstid.

    Grov mordbrand= livstid.

  3. OT: Kollar Opion live 10/10-19.
    Varför ifrågasätta Public Servis? Korta svaret; Minst 70 procent av dom som jobbar där är kommunister och MP, Och dom har ju genom halleluja om massinvällningen satt Sverige i skiten. Ingenting i debatten tar upp det! Vårt jävla helvete dom har bidragit till att försätta oss i pratar man inte om!

  4. Och sen har vi problemet med platsbrist i fängelserna.
    Sverige kan bli världsledande här med flest antal mördare per capita? Vem behöver skräckfim? Som motgift? Överdriver lite kanske men ändå.

    • ”Världen har vänt oss ryggen,”sade en kvinna på TV, Trump är en farlig person sade alla när USA gick in i Syrien. Trump är en ansvarslös ledare säger alla när han lämnade landet.
      Kan inte Özz med kompaniet åka hem och hjälpa de nödställda?

  5. Mert Sari är tidigare dömd för vårdslöshet i trafik och rattfylleri. Han har även åtalats för butiksstölder men för dessa medgivits åtalsunderlåtelse.

    tänk om han blivit utvisad redan då……..

    Nä…….

    Vi gav honom chans på chans tills han brände ihjäl människir

  6. Jag blir så förbannad när jag läser att han har arbetat som flygvärd. Finns det inga bättre kandidater? För bedrövligt att såna som han trots ett bra arbete visar noll respekt för Sverige och dess befolkning.
    Svenska ungdomar får ingen chans till ett bra arbete trots att de är mycket bättre uppfostrade och har studier samt meriter och ett utseende passande för flygbranschen
    Utvisning omedelbart!

  7. Ont om fängelseplatser. Enkel biljett hem är MYCKET BILLIGARE. Varför ska vi betala hans uppehälle och när han väl kommer ut så börjar han om på nytt igen. Vill vi ha det ?? Nej tack

    • Av me huvet såvida exet inte räknades som förrädare.
      Den gamla damen som fick sätta livet till, det har man inte fått läsa i vanlig media .

  8. Vad är poängen med att importera dessa sopor ? Finns det något skrivet dokument som reglerar denna bisarra import ? Eller är det så att uppgörelsen mellan såssarna och ”sveriges muslimska råd / muslimska brödraskapet”, får denna effekt ? Motprestationen är ju, som bekant, att dessa sopor ska förbinda sig att rösta på såssarna. Kriminellt upplägg ? JA !!!

Kommentera