Kommunen misstänker skenskilsmässa – maken skriven i industrifastighet

BIDRAGSBROTT. Södertälje kommun misstänker en skenskilsmässa mellan makar och nekar därför kvinnan försörjningsstöd. Kommunen upptäckte att mannen folkbokförts i en industrifastighet där det saknades sovplats, rapporterar SVT

Kvinnan överklagade Södertälje kommuns beslut till Förvaltnngsrätten och fick där rätt. Men då överklagade kommunen – som nu får rätt av Kammarrätten.

Socialnämnden i kommunen skriver i sin anmälan att det finns anledning att misstänka att det rör sig om felaktig folkbokföring samt att det faktum att kvinnan inte sökt efter inneboende kan förklaras med att den före detta maken fortfarande bott kvar i bostaden. Nämnden misstänker bidragsbrott.

Kvinnan, som tillsammans med sina två tonårsbarn bor i en fyrarums lägenhet och som tidigare fått nästan 10 000 kronor i månaden i ekonomiskt bistånd för sin hyra, nekar till brott. Hon uppger att familjen träffas ofta och att barnen har behov av att träffa sin far.

Jihan Bakistani, född 1973, i Syrien kom billigt undan, en enkel biljett hem hade varit lämpligt…

Några rader ur domen:…”Det har kommit till nämndens kännedom att Jihan Bakistani har lämnat oriktiga uppgifter till nämnden och att hon därför inte har varit berättigad till ekonomiskt bistånd under de aktuella perioderna. Hennes f.d. make är folkbokförd på en industrifastighet där det inte finns någon säng. Det finns därför anledning att misstänka att det är fråga om en felaktig folkbokföring. Att hon har varit sammanboende med sin f.d. make kan också vara en anledning till att hon inte har velat söka efter en inneboende. Nämnden
ger bl.a. in en anmälan om bidragsbrott, i vilken det anges att det finns
anledning att misstänka att Jihan Bakistani har oredovisade inkomster eller tillgångar…”

I september 2013 blev Jihan Bakistani och hennes tre barn utan bostad. För sju månader sedan kom hon till Södertälje från den hårt krigsdrabbade staden Aleppo i Syrien. Hennes man är kvar utomlands. – Men här i Sverige finns det värre krig, säger Jihan. Då förlorade hon sin hyresrätt på grund av ogiltig andrahandsuthyrning.

-Pettersson säger att det är inte dåligt. Kommer ensam med tre barn, får lägenhet, sju månader efter ankomst åker man dit för fusk, andrahandsuthyrning och nu dömd för bidragsbrott.

De hånskrattar åt oss
Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Kommunen misstänker skenskilsmässa – maken skriven i industrifastighet

  1. Korkade tjänstemän på kommun, FK, AF, mfl. Muslimerna från Mellanöstern kommer att ta alla breda vägar inkl genvägar för att sno åt sig så mycket av våra pengar dom bara kan. Dom kommer att skita fullständigt i lagar och regelverk.
    Rätta mig gärna om jag har fel.

  2. Hehe, ”Bakistani” det finns tydligen ingen gräns för vad utlänningar får heta i ”sverige”?!

  3. Är dom skilda eller inte? Kollar inte kommunen upp det?
    Och hur svårt är det att kolla upp hans boende? Gå dit och kolla, fråga barn och grannar mm.

Kommentera