Två döda vid skjutning i Tyskland

TERRORISM. Minst två personer har dött i en skjutning i tyska Halle, skriver den lokala polisen på Twitter. Skjutningen har inträffat i närheten av en synagoga. Utöver de döda ska ytterligare personer ha skadats.

Ögonvittnen berättar att gärningsmannen var iförd stridsmundering och hade flera vapen.  Den eller de misstänkta skyttarna ska ha flytt i en bil. Senare skriver polisen att en misstänkt har gripits, men uppmanar fortsatt allmänheten att hålla sig inomhus. Enligt den tyska polisen var gärningsmannen en 27-årig tysk med troligen högerextrema motiv.

Polisen rapporterar om ytterligare skottlossning i Landsberg 15 km bort.

Welt.de

14 thoughts on “Två döda vid skjutning i Tyskland

  1. EU har särskilt intervjuade även unga judar mellan 16-34 år i EU i en helt egen rapport ang hatbrott i en särskild rapport. 80% säger att hatbrott mot judar är ett stort problem i deras land i eu och ökat de sista 5 åren.

    så två olika EU rapporter som visat hat & våld & hot mot judar från muslimer inom EU

    https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra_uploads/fra-2019-young-jewish-europeans_en.pdf?fbclid=IwAR2cMUTOzjiyBX1toSCdfvrYIWWrtcuhv5bhkTYyU-VOecykTdR4mDEK9-8

  2. EU intervjuade judar i 12 EU länder om Antisemitism och 90% av judarna säger att hot och våld har ökat mot dem de senaste 5 åren. Särskilt mycket i Sverige, Frankrike, England och Tyskland och Belgien. 8 av 10 intervjuade uppger att det är ett mycket allvarligt problem. De som uttrycker mest hat identifierar judarna som muslimer och vänsterfolk och de som utgör minst hot är gruppen högerfolk. Man kan anta att gruppen judar som är utsatta inte har någon anledning att ljuga om vem som utgör störst hot mot dem då EU vill sätta in insatser. (källa: Experiences and perceptions of antisemitism/Second survey on discrimination and hate crime against Jews in the EU)

    https://fra.europa.eu/en/publication/2018/2nd-survey-discrimination-hate-crime-against-jews?fbclid=IwAR1i1TeRkLBzD3eI_wsv6l61EwdTy73tQKE_FaIojw6Jh85AzyktbJqyNF4

  3. Det finns i såväl Halle,som i inte långt därifrån belägna Leipzig,enorma mängder av alla de slags lyckosökare.
    Ingen tillfällighet,att PEGIDA bildades just i dessa områden.
    F.ö. påstås i nyheterna,att en 2:a misstänkt gripits på vägen mellan Halle/Leipzig. Gripandet skedde sedan bilen han körde,vid ett vägarbete kraschade frontalt mot en lastbil. I hans fordon hittades bl.a. ”en mängd vapen”.
    Som jag redan skrivit,är den utrustning o. de vapen som användes inte i första hand,anpassade för Islamister.
    Vidare vet jag att det finns många s.k. verkliga ”högerextrema” i området,som mycket väl kan tänkas angripa Judar.
    Däremot är nyheterna från polisen så knapphändiga,att de påminner om Allans Söner.Bl.a. skall någon av dem,ha kastat syra mot några personer i Synagogans närhet.Två av dem som träffats av vätskan,behandlas på sjukhus.
    De som orkar följa fallen,får väl i sin tid svaret.

  4. Vad kostar polisstyrkan inom EU efter invasionen?
    Som de sade i Sverige, vi får många flera arbetstillfällen.Javisst har vi fått det. Flera domare, poliser, vårdpersonal, MGV personal. Helt sjukt.
    Tack Reinfeldt.
    Och i dag som grädde på moset hör man att vi är på väg mot en kraftig lågkonjunktur.
    Var är papegojan Magdalenas prognos nu om en god ekonomi i landet.Det är väldigt tyst.

  5. Att något är fel i huvudet på vissa individer är uppenbart
    vem har utsett dessa förvirrade idioter till skarprättare.

  6. https://www.mz-web.de/image/33290128/max/600/450/fd657c33e3bbcb4440b128dbfd5017db/cF/qelle-dirk.jpg
    Att det just inträffar i dag är ingen tillfällighet när det nu bekantgjorts,att Judarna idag firar en av sina största helgdagar. ”Jom Kippur”,en form av försoningsfest.
    Vad som stör Stenbock lite,är den utstyrsel som en av terroristerna bar,på
    bilden av honom. Inte brukar väl Islam kläda sig i väst-typisk stridsutrustning ? Eller är det kanske för att förvilla ?

Kommentera