Socialdemokratiska ”tvingande solidaritet”

EU. Europeiska Unionen ska utse 19 EU-kommissionärer, 16 är utfrågade och godkända. Tre fick underkänt i utfrågningen, en av dem var socialdemokraternas Ylva Johansson. Det hindrade inte Johansson att i hela intervjun i gårdagens SVT Agenda prata som hon redan är godkänd EU-kommissionär. ”Jag har fått ett uppdrag”. 

Saken är att Ylva Johansson underkändes efter sin svaga prestation i utfrågningen av EU-parlamentarikerna. Hon verkar helt sakna verklighetsförankring och ödmjukhet, men det kanske inte är så konstigt eftersom kunskaper och sunt förnuft inte premieras i svensk politik.

Ylva Johanson väckte dock min uppmärksamhet med: ”Jag tror att det är helt nödvändigt att vi har en tvingande solidaritet mellan EUs medlemsländer”

SVT Play Kan ses till 5 november

-Pettersson undrar vad det betyder? Solidaritet är en känsla av samhörighet med och vilja att hjälpa andra människor. Familj, släkt, vänner, grannar, ett land eller hela världen. Men i min värld kan aldrig solidaritet vara tvingande.

Det är lättare att vara solidarisk med människor man litar på och känner tillit för men det samhället håller socialdemokraterna på att förstöra.

Tvingande solidaritet är något som kommunisten och nuvarande socialdemokraten Ylva Johansson kan försöka tvinga på polackerna, tjeckerna, ungrarna och slovakerna med flera så får hon se hur det går.

Blir Ylva Johansson (S) godkänd som EU-kommissionär med ansvar för EU:s invandringspolitik behöver vi inte vara oroliga för vad som kan gå fel. Vi vet redan svaret – allt. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Socialdemokratiska ”tvingande solidaritet”

  1. Den 1 november 2019 kommer Mrs Comeback börja driva igenom sin ”tvingande solidaritet” i hela EU. … Tyvärr!

    Citat

    EU-utskott godkände Ylva Johansson

    Ylva Johansson har godkänts som
    migrations- och inrikeskommissionär
    av EU-parlamentets utskott för
    medborgerliga fri- och rättigheter,
    rapporterar SVT:s EU-korrespondent.

    Ylva Johansson fick som väntat stöd
    från minst två tredjedelar av
    ledamöterna i utskottet.

    Definitivt klart blir inte till-
    sättandet förrän hela den nya
    EU-kommissionen godkänts, preliminärt
    genom en parlamentsomröstning den 23
    oktober. Vid ett godkännande kan Ylva
    Johansson tillträda kommissionärs-
    tjänsten den 1 november.

    Slut citat

  2. Som given EU – motståndare tycker jag det kan vara bra med Ylva i Bryssell . Hon ställer till det så aversionen mot EU ökar . Gillar man EU så blir det samma resultat , hon ställer till det . Vad övriga medlemsländer tycker om henne bör man inte uttrycka här vi är nog för känsliga . God kväll önskar Sjöström

  3. https://www.hd.se/2019-10-07/sa-kommer-du-till-ratta-med-huvudlossen
    Ovanstående rubrik och reportage om hur ”du” kommer tillrätta med,en av den återuppväckta invandraren o. ohyran l u s e n !
    Tydligen idag något vi som turistat eller vid besök i utlandet,tagit med oss hem till Abzurdistan ?
    När Stenbock gick i skolan på 40-talet,var löss på den tiden något så sällsynt,att det orsakade sensation !
    Men så var kanske hygien bättre och någon gen vi dåtida,föddes med ?

  4. Sossarna har redan infört ”tvingande solidaritet” för alla svenska kommuner, vi har ju sett hur det gick och nu vill tvångspartiet sossarna göra samma sak med resten av Europa. Svensk invandringpolitik är som en sekt, som nu vill sprida sin ”solidaritet” till resten av EU.
    Gissar att det inte är tänkt (eller i praktiken kommer) minska invandringen till Sverige utan bara öka den i de andra länderna, dvs man får fler länder att ”fylla på” tills det blir fullt.
    Man kan alltid hoppas det finns tillräckligt med länder som säger nej till en sådan minister.

  5. Om Ylva är det bästa vi kan skicka till EU. Då är det verkligen kris i Sverige.

    Kan inte någon i ansvarig kalla hem människan. Därefter sända ner en ny kompetent företrädare, som inte skämmer ut oss svenskar.

    Vakna nu Sverige. Beslutsblindheten i detta fall är ju enorm.

    • skicka någon kompetent? De vi kan skicka är like kompetenta som alla invandrade Hjärnforskare, Raket specialister och Kebab/Falafel ingenjörer

  6. Ett nytt, spännande Sverige!
    ”Mättande svält”, ”soligt mulet”, ”frivilligt obligatorium”… När kommer den riktiga (gammaldags?) nyordboken?

  7. öppna era hjärtan…..

    Om mitt hjärta är av sten som riddar Kato och det är min ofrivilliga funktionsnedsättning att ha ett dött kallt stenhjärta vad gör man då?

    Jag har en ofrivillig funktionsnedsättning med ett stenhjärta och har inget mjukt öppet hjärta.

    Får jag använda mig av diskrimineringslagen då att se mitt funktionshinder som en superkraft?

  8. jag vill inte tvingad till att bli sol och vårad av empatilösa organiserade ligor. Varför ???

  9. Tant Ylva är totalt livsfarlig, hon förstår inte sitt egna bästa och framför allt inte för andra människor vilken fara hon är. Hon hade med lätthet fått plats som Kims högra hand i Nord Korea.

  10. Samma tvingande solidaritet som håller på att driva svenska kommuner i putten. Ungern, Polen m fl ska inte backa en mm inför detta hot som tom är värre än kommunismen som dessa länder har bittra erfarenheter av.

  11. Det är det som är problemen för Sossarna, dom är lika
    usla allihop, från han som leker statsminister och långt
    långt ner i leden. Den siste som hade vett i skallen var
    Göran Persson, idag verkar det vara en tillgång att vara
    ovetande.

  12. Tvingande solidaritet är något om pådyvlas oss överallt i dag.Så det är inte så konstigt att hon häver ur sig det påståendet.Fy farao vad jag är less på sossepacket !!

  13. ”Tvingande solidaritet” är osolidariskt på samma vis som positiv särbehandling är diskriminering.

  14. 290 kommuner i Sverige lever för närvarande under ”påtvingad solidaritet”.

    Det har raserat & kommer att fortsätta rasera kommunernas ekonomi mm under oöverskådlig tid framöver.

    Den ”Påtvingade solidariteten” i Sverige kommer att dra hela landet djupt ner i avgrunden.

  15. Hon påstod sig dessutom vara stolt över att varit med om att ta in så många utlänningar i Sverige som gjordes då invandringsvågen till landet var som störst. Hon menade också att många av dessa integrerats i det svenska samhället och uttryckte därtill även en stolthet över detta.
    En sak är då säker, hon representerar inte vad en majoritet av svenska folket tycker. Snacka om att vara verklighetsfrånvänd.

  16. Det innebär i klartext att överstatliga EU skall få rätt att dumpa parasiter från mellanöstern,Somalia och Afghanistan i valfritt EU-land.

Kommentera