Sverige kan börja utvisa till Syrien

ÅTERVANDRING. Migrationsverket arbetar med att utforma en praxis för att kunna utvisa personer till Syrien, rapporterar Ekot. Noterbart är att Sveriges Radio illustruerar Syrien med en dam i burka och ett flyktingläger när det finns så mycket annat. 

Detta efter ett rättsfall i augusti, då myndigheten i ett asylärende bedömde säkerhetsläget i vissa regioner i Syrien som bättre än tidigare. I praktiken innebär det att det blir möjligt att verkställa utvisning av syrier som söker asyl. Hittills har i stort sett alla som sökt fått tillfälligt uppehållstillstånd.

– Sverige kan bli ett av de första länderna i Europa som utarbetar en praxis för utvisningar till Syrien, säger Fredrik Beijer, Migrationsverkets rättschef, till Ekot.

-Pettersson har svårt att förstå varför det ska vara några problem med utvisningar till Syrien. Mängder med människor, även från Sverige åker till Syrien på semester, några åker till och med dit på bröllopsresa.

Enligt 4 kap 5§ Utlänningslagen ”En flykting upphör att vara flykting om han eller hon av fri vilja på nytt använder sig av det lands skydd där han eller hon är medborgare”.

Undrar om Migrationsverket glömt det eller om de struntar i Sveriges lag.

  • Hur många ”ensamkommande barn” har inte fått hemresa betalt med skattemedel för att hälsa på sin familj som inte fanns när de sökte asyl?
  • Hur många somalier och irakier, med flera åker inte till hemlandet på semester så fort de fått uppehållstillstånd?
Bilden skärmdump från TV4.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Sverige kan börja utvisa till Syrien

  1. […] Ett sätt att göra det på kan ju faktiskt vara att se över det rådande asyl- och bidragssystemet. Ett system där man inte kan åka på semester till det land man säger sig ha flytt ifrån. Om ni inte visste det så upphör en flykting att vara flykting då hen återvänder till landet hen flytt från Sverige kan börja utvisa till Syrien […]

  2. Bosse S , vet vi inte att Morgan m.fl redan glömt den utfästelsen . Mvh Sjöström

  3. Vilken tur att somliga redan har åkt dit på semester. Tänk bara hur mycket pengar vi kommer att spara.

  4. MGV arbetar med att utforma… Hur många år tar det?
    Sverige börjar med att utvisa 10 syrier till att börja med.
    Fyll hela flyget och ta med alla, som lever här på bidrag.

  5. Dom syriska kvinnorna som blev lämnade kvar åt sitt öde efterlyser nu männen och ber dom återvända.Många av dessa kvinnor håller på med återuppbyggnadsarbete av sitt land.Vad är det för män som lämnar sina kvinnor och flyr hals över huvud så bara tofflorna blev kvar ?? Åk hem och hjälp till.Ni behövs bättre där än på ett sofflock i Sverige !!

  6. Syrien ligger formellt fortfarande i krig med en ”stat”, legitim eller ej, nämligen Israel.

  7. i somras röstade regeringen JA till att förlänga den två åriga gränsen för skyddsbehövandeuppehållstillstånf ytterligare två år till.

    regeringen vill INTE skicka tillbaka syrier

    Inta bara det. OM de FÖDER BARN så blir barnen svenska medborgare och taaadaaaa när barnkonventionen går igenom som lag 2020 så kommer alla tillfälliga uppehållstillstånd bli permanenta

    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/forlangning-av-lagen-om-tillfalliga-begransningar_H601SfU26

  8. Ett mycket glädjande besked! Då är nästa steg att utvisa alla de övriga som är är i Sverige och som inte har någonting i landet att göra.

    • OBS!
      KAN BÖRJA UTVISA , är det ett löfte eller skall det tillsättas flera kommsioner för att ta beslut?

  9. Lögner för att stoppa väljarflykten. Kommer aldrig att ske. Ingen har väl glömt de 80 000 som skulle utvisas.

Kommentera