Stäng

Människor kom hit och reste hem så fort dom fått tillstånd med våra bidrag intakta

Katta Svenssons Facebook

Jag jobbade på Migrationsverket i 29 år. De sista åren jobbade jag med att återkalla uppehållstillstånd för människor som inte bor här och som inte har någon som helst rätt att ta del av vårt ”välfärdssamhälle” om vi nu kan kalla det idag.

Steget Efter

Sista åren var vi 2 som jobbade med dessa ärenden och när min kollega slutade var det bara jag. Jag hade jättebra kontakt med FK (kontrollgruppen), SKV,SÄPO,CSN m fl myndigheter. Så mycket fusk.

Människor som kom hit och som reste hem så fort dom fått tillstånd med våra bidrag intakta. Människor som bodde i 40 kvm delade på nästan 100 pers för att behålla bidrag. Människor som lånade hur mycket för studier som helst och sedan drar härifrån till länder dom kom ifrån där det aldrig går att få tag på dom eftersom det inte ens finns postadresser, t ex Somalia, Afghanistan och Irak.

Hörde av personal på svenska ambassaderna i Abu Dhabi och Dubai att dom ”stackars” syrierna som kom hit hade välbetalda jobb i deras länder, bodde superfint i flotta områden. Gick att leva ännu flottare med våra bidrag. Pensioner betalas ut till människor som inte gjort ett handtag här.

Efterlevandepensioner till barn (upp till 22 år) vars föräldrar sägs ha avlidit. Upp till över 70000:- trots att förälder/föräldrarna aldrig satt sin fot här och trots att det inte ens finns dödsintyg. Ingen har blivit återbetalningsskyldig när förälder/föräldrarna återuppstått???!!!!!

Ja, det här är en bråkdel av mitt liv som beslutsfattare på rättsavdelningen på Migrationsverket. Läs och begrunda ni som orkar. Glad att jag gick i förtidspension.

Katta Svensson

Ewa Kahnlund – Söderberg Ja det du skriver låter bekant. Har själv jobbat i Försäkringskassans kontrollgrupp så det är så det är. Men sanningen verkade för svår för våra politiker så man organiserade om hela kontrollgruppens verksamhet till en skrivbordsprodukt. Tidigare var vi ute och jagade fuskarna. Så dom får hålla på…

-Pettersson minns när försäkringskassan kollade folks sjukskrivningar, gjorde hembesök och ringde arbetsgivaren. Då var det inte frågan om invandrare utan om svenskar, men det ansågs att kontrollerna behövdes även om få fuskade, moralen var hög.

Sedan gick någon LO-chef ut och sa att ”våra medlemmar fuskar inte” och det gick som det gick…men vi ska komma ihåg att fuskarna inte är det stora problemet utan de som gör det möjligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 reaktioner på “Människor kom hit och reste hem så fort dom fått tillstånd med våra bidrag intakta

 1. Katta
  Du ”gick i förtidspension”. Är det inte att leva på bidrag?
  Det finns naturligtvis fuskare bland flyktingar liksom det finns bland svenskar. Om de har möjlighet att återvända till sina hemländer som raserats av de brutala krigen så är det väl bra. Och om man inte känner till deras adresser så kan väl knappast några bidrag skickas dit. Och har de inte haft sjukpenninggrundande inkomst SGI i Sverige så har de ju ingen sjukpenning.
  Om jag tycker att du överdriver.
  Träffar många asylsökande som kommer från fruktansvärda krig och som funnit en fristad här. De har haft anhöriga som våldtagits och sedan avrättas. Att de har flytt kriget borde alla kunna förstå. Att kalla dom ”lycksökare” är ju vidrigt

 2. Helt sjukt system. Ingen borde få bidrag som inte har jobbat i detta land och gjort sig berättigad till välfärden. Massor av parasiter och lycksökare kommer hit till Sverige och stjäl våra skattepengar. Tycker att den svenska regeringen gjort sig skyldig till landsföräderi och borde stå till svars för det. Varför är man rasist om man värnar om sitt hemland???. Om ca 10 år finns inte landet Sverige om detta vansinne får fortsätta.

 3. Finns ju flera versioner av samma sak!
  Bland ”De stackars syrierna” fanns det många som inte flög hit, båtar istället – om de alls kom hit, å många långa promenader. Stämmer inte detta mr p?
  Isf skulle det vara intressant att höra om annat – finns det t ex en mur mellan Israel å Palestina? Har Sverige haft slavkolonnier?

  1. Fråga istället Tony, om dom nu går varför går dom ändå till Sverige.
   Dom går igenom flertalet säkra länder men lika förbannat går dom dit bidragen är högst.
   Men det där förstår inte din hjärna.

 4. Såhär blir det när det absolut värsta som kan hända är att bli kallad rasist. Man blir fullständigt överkörd och ett globalt åtlöje. Sverige och svenskarna grundlurade och ändlöst utnyttjade av simpelt kamelfolk i över 50 år. Intelligens finns i många varianter.

 5. Hur svårt är det t.ex att kolla upp hur många som ”bor” i en lägenhet?

  När ska det bli ordning i vårt land??
  Snart försent.
  Skriv ut denna artikel och posta till våra ”politiker”.

 6. Det är tydligen slafsigare och ovarsammare hantering än man i sina värsta stunder fantiserat om. Vem bryr sig om registrera något i ett obefintligt system för invandring? Det är grovt olagligt slarv med vår gemensamma välfärd men det ska döljas för allmänheten. Att regeringen kan ha så många väljare trots att de lurar så många är obegripligt. Vad lönar det att olika partier hackar på varandra när de aldrig vågar eller vill stoppa Sveriges pågående undergång.

 7. De 20 årens sista svenska regeringar skall ställas till svars för alla de brott de utfört mot det svenska folket, ju förr desto bättre.

 8. Våra styrande kommer aldrig att göra någonting åt detta, deras hjärnkapacitet räcker inte till att göra någonting vettigt för det egna folket. Dom ser sig själva som Messias och upphöjer sig själva genom ryggdunknade på andra med samma euforiska delirium, ta bara mantrat att det är många välutbildade som kommer hit.

  Det enda dom styrande klarar av är att sätta dit pensionärer, som skriver sanningen efter att dom slutat jobba. En pensionär är bara en belastning på skattemedel enligt dom styrande, därav att denne ska sättas dit

  Men om våra så kallade pensionsräddare gör något då händer ingenting, för enligt våra styrandes euforiska delirium är dom pensionsräddare och inget annat

 9. Jag skäms över att vara Svensk.Trodde väl aldrig att den dagen skulle komma.År av missbruk med våra gemensamma surt förvärvade skattemedel gå rakt ner i halsen på alla satans lycksökare som sökt sig hit till bankomaten Sverige.Detta land har blivit en surrealistik mardröm.Tack för det !!

  1. Man verkar ha marknadsfört Sverige som den stora ”bankomaten” full av generösa regler som går att utnyttja på ett elller annat sätt, lagliga som olagliga, med myndigheternas tysta medgivande.

 10. Snart går väl alla våra skattepengar till invandringen eller som vår Svetsare åker omkring i världen som en jultomte och delar ut miljarder när kommunerna står på ruinens brant fattigpensionärerna blir fler och fler välfärden är i fritt fall. Detta är faan mej värre än Quislings bravader.

 11. Hade varit kul och se hur många med ersättning som verkligen bor där de skall bo, men det kommer aldrig hända att man sätter åt mena fuskande folk.
  och vad skall de sedan göra om de finner att 25-50 % gör detta. troligtvis fortsätta betala ut pengar för det är synd om stackarna.

 12. Är det sånt här vi skall höja vår pensionsålder för att finansiera?
  Misstänker att det här är bara ”toppen av ett isberg” som det heter….

 13. Alltså.. är det nån som är förvånad?
  Vårt mönsterland med hycklarpolitik och blåögd, feg självförnekelse är på nedförsbacke.
  Ingen kommer att stoppa detta.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: