Friidrotts-VM i Doha, Qatar

KLIMAT. Idag drar friidrotts-VM igång. Jag tänker inte orda mer om förhållande i landet, Stefan skrev om Alla dessa tysta för några dagar sedan, utan om klimatet i landet och på arenan. 

Goal.com

Så här års är det upp mot 36-40 grader varmt i Doha och kanske varmare inne på Khalifa Internationella stadion, alla, utom Internationella Friidrottsförbundet, begriper att det är för varmt att prestera på topp i den värmen.

Men araberna har kanske löst problemet, de har installerat jättelika luftkonditioneringsanläggningar för att svalka atleterna och publiken.

Maratonlöparna som springer utanför stadion ska starta vid midnatt för att slippa den värsta värmen, då är det ”bara” 28-32 grader.

-Pettersson skulle inte bli förvånad om vi får uppleva några dödsoffer på grund av värmen, troligen på grund av att några delegater i Internationella friidrottsförbundet låtit sig mutas och lagt tävlingarna på en fullständigt felaktig plats.

Sedan får vi se hur om stavhopparna blåser bort eller om Greta blir förbannad, luftkonditionering utomhus är miljövänligt och trevligt.

Kylsystemet har egentligen byggts för fotbolls-VM som Qatar arrangerar 2022.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

9 thoughts on “Friidrotts-VM i Doha, Qatar

  1. Money money makes the world go round
    Några höjdare inom idrottsvärlden behöver inte längre oroar sig för fattigdom i ålderdom.

  2. Pettersson har så rätt
    Luftkonditionering utomhus???
    Har de ett smutsfilter om det blir sandstorm??
    Har de ett gigantiskt solfilter över hela VM arenan??
    här i sverige har vi elbrist och hiskligt dyr el som kommer stiga till oanade höjder!
    Luftkonditionering utomhus!!!!
    MP var tog ni vägen ???

  3. Jag begriper inte varför man i all större omfattning lägger stora idrottsevenemang till meteorologiskt olämpliga platser och/eller tidpunkter, med brist på snö och kyla för vinteridrotter och olidlig hetta för sommardito.

  4. Tänkte på en sak angående tävlingarna. Som alla vet så har ju kvinnorna i friidrotten minimala kläder på sig. I ett muslimskt land ska kvinnor ha på sig stora sjok av kläder för att inte visa en svajande gång eller för den delen lite skinn. Då undrar jag, kommer tjejerna som tävlar vara klädda i burkini eller kommer karlarna i publiken dö av kåtslag? Och bland prisutdelarna brukar det ju finnas en representant för värdlandet ingå, hur ska den personen kunna handhälsa pristagarkvinnorna

  5. Och största möjliga tyyysssdnaad råder för PK Sverige har fullt upp med att hata Trump, är han inte Svensk president? Verkar så med tanke på uppmärksamheten.

Kommentera