Invandrare som drev Storlien Food Handel misstänks för omfattande kriminalitet

BROTTSLIGHET. Livsmedelsbutiken Storlien Handel i Åre kommun tvingas stänga efter att tio år gamla livsmedel, avfall, skadedjur och bristande rengöring konstaterats.

Det var efter ett tips om livsmedelsfusk som kommunen gjorde en inspektion där flera brister kunde konstateras. ”En fara för människors liv och hälsa”, skriver kommunen på sin hemsida.

Ett ton omärkta lammkroppar hittades i affären. Var de stulna och olagligt slaktade?

Flera livsmedel hade passerat bäst före-datum, vissa med tio år och åtalsanmäler kommunen butiken.

 – Man har påträffat skadedjur i samtliga lager. Det handlar om insekter och mjölbaggar och stora mängder avfall. Och sedan var det de här produkterna som man såg inte uppfyllde lagstiftningen gällande märkning. Bland annat hittade man stora mängder lamm, över ett ton. Det är ganska allvarligt, säger Daniel Fackel, miljöchef på Åre kommun.

Samhällsbyggnadsnämnden konstaterade även att verksamheten sysslade med ommärkning och ompaketering av livsmedel, något som åklagare nu utreder.

– Det är mycket allvarligt. Vi konsumenter måste kunna se ursprunget och vad det är för varor vi äter. Fuskar man med det så vet inte vi vad vi stoppar i oss, säger åklagare Catharina Kjelsson, som utreder ärendet. Hon säger att det kommer bli en lång och omfattande utredning.

Butiken är nu tillfälligt stängd. Kommunen har också omhändertagit livsmedel. Dessutom har 1,5 ton tobak för lågt räknat tre miljoner kronor beslagtagits.

Vidden av det hela stod klart när myndigheterna – Åre kommun, gränspolisen, polisen, tullen och skatteverket – gjorde en samlad inspektion i butiken.

Här kan ni se filmer från tillslaget mot butiken

-Pettersson ser att kommunen hotar med 100.000 kronor i böter, det är skrattretande, ägarna/styrelsen består av ordinarie styrelseledamot Bassem Hussni Abdel-Ghani, född 1971, skriven i Storlien och Bassima Hikmat Siklavi, född 1974, bosatt utomlands.

Styrelsen verkar dock lite rörig:
2019-09-17 Nytillträdda:
  • Abdel-Ghani, Bassem Hussni, LE

Avregistrerade:

  • Abdel-Ghani, Firas, LE
ÄRENDE
2019-09-17
Eget utträde för företrädare

Ärende hos Bolagsverket
Ärendets Diarienummer:2019/511035

STYRELSEUPPGIFT
2019-05-02

Nytillträdda:

  • Abdel-Ghani, Firas, LE

Avregistrerade:

  • Abdel-Ghani, Bassem Hussni, LE
  • De redovisar 0 (noll) kronor i omsättning
  • 0 (noll) kronor i skatt
  • 0 (noll) kronor i löner
  • 0 (noll) anställda
  • De sålde Halal-produkter
  • Kommunen säger att butiken ska hållas stängt till 14 oktober!
  • Jag menar att dessa ägare ska aldrig mer få göra affärer, det är inte lite fusk utan grov kriminalitet.

Stefan Löfven (S) har lovat redovisa förtjänsten längre fram

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 thoughts on “Invandrare som drev Storlien Food Handel misstänks för omfattande kriminalitet

  1. Men herrejävlar. Vad händer med vårt land. 10 år gamla varor. Snacka om bristande kontroll eller vågar dom inte konfrontera våra parasiter med rädsla att bli kallade rasister. Ut med skiten direkt. Sverige måste rensas från diverse parasiter omedelbart.

  2. Hur gick det till när de fick överta verksamheten?
    Var det en gåva från stat eller kommun?
    Det allra bästa jobben går till brottslingar.

    • Skulle inte förvåna mig om det var en gratis lokal med hela inredningen och två år momsbefriad inkomst. Sedan glömde kommunen uppenbarligen bort företaget.
      Att inte Miljöförvaltningen reagerade? Mutor kanske.

  3. Kriminalitet enligt samhällsarkitekternas ritningar, dvs. blankt i deras konsekvensanalyser. Jag förstår inte kommunens lama konsekvenser för den graden av kriminalitet. Det är allmänfarlig verksamhet en miljon i böter och utvisning är både hänsynsfullt och rättvist för allmänheten.

  4. Jag anser att Åre kommun brustit i sin tillsyn, 10-år gamla varor?
    När gjorde Åre kommun förra inspektionen?

  5. vi har fått 2000 års grundläggande kunskap inprintat i oss genom obligatorisk skola för att kunna fungera någorlunda med varandra i sverige.

    Sedan tar vi in 25% utrikesfödda som har 2000 års icke demokratisk korruptions kunskap som de använder som värdebas……

  6. Regeringen, 7-klövern o PK idioterna borde tvångs sondmatas med detta avfall så dom för njuta av avfall med rätt värdegrund samt mångkulturen fullt ut som dom älskar högre än allt annat. Det vore också bra för miljön! En win-win mao!!

  7. Fräscht! Man säljer stöldgods och gammal mat blandat med annat som infesterats av ohyra. Kassera tobaken som hittades och ge aporna 3 dagar att lämna EU för gott. Vad håller vi på med? (nu menar jag inte vi på Petterssons).

  8. Hur är det möjligt att ha en omsättning på 0 kronor, när SKV kortterminal och kassa är kopplade till just SKV. Titt som tätt får man en påminnelse om att man är synad från det enda som verkar vara aktivt i landet, SKV.
    de brukar kolla butiker med låg omsättning på plats har jag hört. Stickprovskontroller är mer en lag än undantag.

Kommentera