Fick sparken för svarta löner, får nytt jobb på regeringskansliet

KORRUPTION. Regeringen kommer i nästa vecka att fatta beslut om att anställa Thomas Carlzon som generaldirektör med placering i Regeringskansliet. Thomas Carlzon lämnar därmed uppdraget som landshövding Kalmar län.

Thomas Carlzon, Facebook 

Det var i förra veckan som P4 Kalmar kunde avslöja att landshövdningen betalat svarta löner till serveringspersonal på privata fester. Thomas Carlzon höll kort därefter en presskonferens där han bad om ursäkt och lovade att göra rätt för sig – nu lämnar han i stället sin post och flyttar till Stockholm.

Thomas Carlzon kommer från och med den 21 oktober till och med den 31 augusti 2020 att vara anställd som generaldirektör i Regeringskansliet. Nästa vecka väntas regeringen fatta beslut om detta.

– En hög tillit till och ett stort förtroende för den offentliga sektorn är en central del av regeringens förvaltningspolitik. Mot bakgrund av händelseutvecklingen vid Länsstyrelsen i Kalmar län är jag och Thomas Carlzon därför överens om att han ska få nya arbetsuppgifter, säger civilminister Ardalan Shekarabi i ett pressmeddelande.

– Det har varit en ära att få vara landshövding i Kalmar län under dessa år. Det är viktigt att myndigheten nu får arbetsro och kan fortsätta att utvecklas under en ny ledning, säger avgående landshövding Thomas Carlzon som tidigare var vd på IKEA Sweden AB.

-Pettersson har svårt att fatta, avgår på grund av fiffel och får nytt jobb av fiffelministern Ardalan Shekarabi (S) som säger – En hög tillit till och ett stort förtroende för den offentliga sektorn är en central del av regeringens förvaltningspolitik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Fick sparken för svarta löner, får nytt jobb på regeringskansliet

  1. Alla kriminella verkar samlas i Riksdagen.
    Jag har nästan lust göra något kriminellt och se om jag också får en välbetald plats där.

  2. Det anses väl meriterande med kriminella handlingar i sossarnas CV. Titta bara hur långt Mona Muslim kom

  3. Så går det till i den egenmäktiga Sossevärlden, om en helt
    vanlig människa gör något idiotiskt så får denna Sparken,
    men hos Sosse adeln får man en spark uppåt i hiearkin,

    Om han nu var olämplig på detta jobb, vad säger att han
    inte är lika olämplig här. Han kunde lika gärna blivit kvar

    Endast ett lumpet spel för galleriet!

  4. Den som uppnått sin inkompetensnivå, kan avancera hur långt som helst.

    Fast det gäller ju inte oss, vanliga knegare.

  5. Naturligtvis, i de kriminellas paradis Sverige ska självklart brottslingar belönas !
    Hela den landsförädiska 7 klövern belönas ju hela tiden.

  6. Att ljuga har blivit en ful ovana för (S) politiker i Sverige.
    Kan det vara p.g.a samarbetssavtalet med muslimerna de har lärt sig den konsten. Dom hade ju läromastare som t.ex. Bagdad Bob.
    Tur att man sympatiserar med SD. Då behöver man inte ljuga.

  7. Den korrumperade politiska adeln, ett gammaldags frälse i modern tid! Intet nytt under solen.

    Men hyckleriet skorrar illa mot bakgrunden av papegojupprepade floskeln om ”alla människors lika värde”. Blir påmind om Magnus Uggla och hans berömda sång om illamåendet!

  8. Som sagt! Kriminalitet eller andra tvivelaktiga eller skumma beteenden verkar ha blivit en grundförutsättning för att få anställning inom Lövenregimen!

  9. Tja! Carlzon får rätt och slätt sparken på S/MP-sätt. Därmed tystas Carlzon från att skvallra på S/MP-regeringen. Snart nog så är han också flyttad till en ”riktig” generaldirektörstjänst, där han kan dröja sig kvar minst tid enligt förordnandet.

  10. Socialdemokraterna lönar de sina.Löneförhöjningen smakade bra antar jag ?? Det är så man avpolletterar folk.Ge dom redigt betald på den nya posten så håller dom truten.

  11. Maria Ågren, chef för Transportstyrelsen, fick först sparken för något hon inte gjort så nog går det att bli av med de utnämnda ämbetsmännen. Det gäller bara att tillhöra frälset.

  12. Jaha om det står att man har fifflat i sitt CV så vips så står det en generaldirektörsstol ledig som man kan placera sin breda bak på . Undrar hur många generaldirektörer behövs det i detta arma land .

  13. Samma här Pettersson , svårt att fatta ! Lika barn leka bäst . Så är läget i landet . Vill inte läsa någon kommentar : vart är vi på väg ? Vi är redan där . Mvh Sjöström

Kommentera