Vänsterpartiet: Stoppa våldet med ökad jämlikhet

BROTTSLIGHET. För att bryta våldsspiralen med gängkriminalitet och skjutningar krävs förebyggande arbete på flera nivåer i samhället, skriver tio vänsterpartister på Aftonbladets debattsida.

Artikelförfattarna menar att de polisiära insatser som nu diskuteras i samtal mellan riksdagspartierna inte kommer att få avsedd effekt om det inte också kombineras med en ekonomisk politik för ökad jämlikhet.

”Det är hög tid att återupprätta det förebyggande arbetet och utforma insatser som faktiskt bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Inga fler unga ska behöva sätta livet till innan det blir verklighet” skriver de i debattartikeln.

-Pettersson noterar att hos de vänsterblivna är allt som vanligt, mer av samma, som de senaste 40 åren. Det vill säga högre skatter och att ungdomarna måste få alternativ till kriminaliteten.

Vad jag vet har de kriminella ungdomarna samma chans att gå i skola, skaffa sig utbildning och jobb som andra men de snabba stålarna hägrar.

Albert Einstein lär ha sagt att “Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig andra resultat.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Vänsterpartiet: Stoppa våldet med ökad jämlikhet

  1. Otroligt farligt det här som V håller på med!

    Tuta i folk att om dom känner sig fattiga och misslyckade, så skall dom ha någon sorts rätt att bete sig illa!

  2. Mer jämlikhet hjälper inte. Muslimerna vill bli härskarklassen som förtrycker ursprungsbefolkning.

  3. Har invandrare sämre lön och är utestängda på arbetsmarknaden?

    De vuxna i åldern 25–64 år med utländsk bakgrund som bor i icke utsatta delar av landet har nästan lika hög utbildningsnivå som sina grannar med svensk bakgrund – i alla fall om man mäter utbildningsnivån med hjälp av andelen som har någon form av eftergymnasial utbildning. 42,4 procent av dem med utländsk bakgrund och 43,6 procent av dem med svensk bakgrund har studerat vidare efter gymnasiet.

    Lönenivå följer utbildningsgrad och arbetslivserfarenhet inte etnicitet.

    Undersökningar visar att ca 80 % av vuxna utlandsfödda män har arbetat i sitt hemland och ca 40% av utlandsfödda kvinnor har arbetat i sitt hemland vilket kan bero på status och olika kulturer. I vissa kulturer är det låg status om ens fru måste jobba i andra kulturer har kvinnan inte ”fått” jobba pga landets förutsättningar i andra länder har både mannen och kvinnan jobbat.

    https://jarvaveckan.se/wp-content/uploads/2019/06/Fakta-f%C3%B6r-f%C3%B6r%C3%A4ndring-Final-version.pdf

    • Vad hjälper det oss när dom går omkring utan jobb
      och alltså inte tjänar in några pengar till det allmänna.

      Det där med hög utbildning, ja alla Svenska Byråkrater
      har väl någon form av så kallad hög utbildning, men
      svårt att tro när man ser resultatet av deras framfart.
      Fast dom är duktiga på att tala om att dom har hög utbildning.

  4. Hur många miljarder skattekronor har man inte lagt på verkningslösa sociala projekt genom tiderna. Det liknar en form av mutor till småbarn, ”om ni får det här lovar ni att inte göra si eller så?” Det kan ibland tyckas orättvist att de, som är benägna göra brott erbjuds minst lika fina val för sin start i karriären, som skötsamma plugghästar t.ex.
    Vissa kriminella kör omkring i dyra bmw, audi eller andra lyxiga bilmodeller, feta guldhalsband, guldarmband och rolexklockor men har inga jobb. Vissa är försiktigare och skyltar inte med ev. rikedom men skulle aldrig byta liv. Jag tror inte vänstern eller regeringen har något intressant alternativ att få dem att byta livsstil. Det ska löna sig på alla sätt att inte vara brottsling i annat fall har samhället misslyckats grovt.

  5. Flera falska identiteter ger väldigt höga bidrag…
    (”Kränkande” att kontrollera, så det är Jättevanligt och helt utan risk just i Sverige !)
    Bara för en person blir det mycket mer än vad ett helt arbetsliv för en fattig Svensk ger i pension.
    Äldre utan minsta koppling till Sverige får även de mycket mer.
    Denna ekonomiska apartheid där skötsamma fattiga Svenskar systematiskt förtrycks är inget annat än ren rasism.
    Lyssna på vad de import-kriminella själva säger!
    De sa leva i lyx. De ska vara ”Herrefolk”. De med ”fel” Svenska rastillhörighet ska vara rädda för dem o alla deras vapen. Polisen och media ska lyda dem.
    Kort sagt de vill vara som SS-män i Polen 1943!
    Vänstern vill att deras omgullade import-kriminella rasistapor med juridisk immunitet ska ges ännu mer status som ”Herrefolk”!
    En ren ockupation med tusentals Svenskar som brottsoffer med sina liv söndertrasade. Månad efter månad!
    Om det ändå funnits en frivillig armé som kunde sätta stopp för denna rakt igenom ondskefulla mentalsjuka cancer!

  6. V P Suck. Är det dom metoderna som brukar användas i kommunistländer Jonas? Och kommer all knarkförsäljning att försvinna då? Vad tror denne vänster fåne att alla uppgörelser o skjutningar beror på, inte fan är det för att dom går omkring o känner hopplöshet, det vittnar inte alla dessa fina vrålåk i miljonklassen på, det handlar om vem som ska bli Maffia ledare.
    och så småningom klanledare.

    För Jonas, inte är väl Socialbidragen så höga att det går att köra omkring i feta Mercedes, BMW, och dyraste Audi? Det har i vart fall aldrig Svenska arbetare kunnat göra, vare sig dom haft arbete eller gått utan.

    Så ta och skrota ditt skitsnack om fler sociala åtgärder!

  7. GINI index är ett ekonomiskt mått man mäter hur länders ekonomiska distribution – transferering befolkningen i mellan.

    I denna listan är de som ligger först SÄMST på att se till den gemensamma välfärden i sina länder.

    Av 160 olika länder finns det bara 10 länder som ger MER än sverige.

    Så frågan är varför är invandrare såååååå jävla missnöjda med allt DE FÅR i sverige när de fått NOLL i sina egna länder?

    https://www.indexmundi.com/facts/indicators/SI.POV.GINI/rankings

    • Så när folk börjar tjafsa om ojämlikhet och hur hemskt det är i sverige hänvisa till gini index eller gini koefficienten. Kallas lite olika men är samma sak.

  8. Kanske dags att inse att invandrare inte är intresserade av jämställdhet, genus, feminism och annat trams, sånt skit är för Svenskar.

  9. Jämlikhet för svenskar efterlyses. När ett gäng somalikvinnor hoppade på mig i Barkaby , skulle jag ha ringt polisen hade nog jag åkt dit fast de var 20 stycken turister på väg hem med dyra barnvagnar från Ikea.
    En svensk kvinna som satt bredvid mig kommenterade barnvagnar och undrade vad allt dett a kostar, det blev jag som fick ta emot skäll som ”j-lä hora”. Det har de lärt sig. Minsann.

  10. I dagens förvirrade läge kan ju ”ökad jämlikhet” endast innebära att vi, hårt betyngda, skattebetalande infödingar äntligen också får en del av kakan. Tackar, tackar !

Kommentera