Gängen stjäl obehindrat för 7-8000 kronor om dagen i matbutiken


BROTTSLIGHET. Medan Stefan Löfven är i New York och skänker bort svenskarnas skattepengar så går livet vidare i det Nya Sverige. Willys stormarknad i Märsta centrum har drabbats av en brottsvåg. Personalen får utstå kränkningar – både verbalt och med våld – och ingen får lämna butiken ensam efter de sena passen.

Det rör sig bland annat om gäng, utrustade med vapen och masker för att dölja ansikten. – Det är mycket stök. Folk kommer in och äter helt obehindrat ur salladsbaren och från brödavdelningen, säger butikschef Anna Nyberg till DI. Nu har matbutiken tvingats kalla in säkerhetsvakter.

Sedan 2017 har en brottsvåg drabbat personalen med hat, hot, och snatterier – en ohållbar arbetsmiljö. Trots kriminaliteten har Nyberg försökt styra butiken in på rätt bana igen. Alla i personalen har utrustats med personlarm, och ett säkerhetsbolag har kopplats in som stationerat vakter i butiken.

Under tiden som butikschef har hon sett gäng med dolda ansikten rusa in i butiken, utrustade med hockeyklubbor och käppar, för att skrämma personalen. Även ”soft guns” har förekommit, berättar hon.

– Vissa har gått in i butiken med ”soft guns” i byxlinningen, men vi vet ju inte vad det är för vapen. Det är mycket stök. Folk kommer in och äter helt obehindrat ur salladsbaren och från brödavdelningen, säger hon till DI.

Enligt butikschefen stoppar personalen folk med kött i väskorna, med ett värde kring sju till åtta tusen kronor – varje dag. Dessutom har de anställda fått höra att våldsverkarna väntar på dem utanför, varför de inte längre lämnar butiken ensamma sena kvällar.

Att brottslighet är ett problem för företagarna, kan kommunen bekräfta. – Det kan vara ungdomsgäng som hänger i centrum. Vi har också mer strukturella bekymmer, som dieselräder och stölder av lastbilar i Rosersberg. En restaurangägare blev utsatt för ett sprängattentat. Vi ser hela skalan, men det går åt rätt håll, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun, till DI.

Sedan årskiftet har situationen emellertid förändrats åt det bättre för Anna Nyberg och hennes personals, detta efter att säkerhetsbolaget kopplats in.

-Pettersson säger att det är det Nya Sverige och som vanligt talar inte folk klarspråk om att det är invandrargäng som härjar. Förresten, ni har hört många gånger att det går bra för Sverige och att landet är tryggt. Är det någon som begriper varför det diskuteras så mycket om brottslighet och polisresurser?

Läs om Märsta på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Gängen stjäl obehindrat för 7-8000 kronor om dagen i matbutiken

 • Antonio

  Stefan Löfven måste avgå: han kan inte stoppa våldet som bara ökar och ökar.

  Gilla

 • ruben

  Det är samhällsarkitekternas kriminella installationer mot svenskarna. Varför vill inte myndigheterna vidta några avgörande åtgärder? Det är bara att placera en lämpligt beväpnad insatsgrupp att vänta i affären, klubba ned dem och släpa dem till häktet för att åtalas och utvisas. Inga fler problem från dem och inga extra kostnader av extra vaktbolag. Hur svårt kan det vara? Det finns inga rimliga skäl att svenskar i sitt eget land ständigt ska terroriseras av kriminella främlingar utan minsta anknytning till Sverige. Det är nog regeringen i grunden, som ska stå till svars varför det ser ut, som det gör. Jag hoppas väljarna vaknar innan hela Sverige helt gått sönder och landets alla kommuner går minus likt Malmö. Den, som stöttat den utvecklingen är skyldiga till en allvarlig form av maktmissbruk, men det räcker för mej att de blir entledigade från sina uppdrag och lever på a-kassa tills de får nya jobb.

  Gilla

 • Argus

  Willys tillhör Axfoodkoncernen vars huvudägare Antonia har kommit ut som flyktingkramare:

  ”– Vi måste göra allt vi kan för att anställa människor. Vi måste öppna dörrar, den ena efter den andra. Många som flyr är oerhört välutbildade. Det är människor vi behöver.”

  ”Hon menar att det krävs ett reformpaket med fler bostäder och utbildning och snabbare vägar in på arbetsmarknaden.”

  ”Alla pantpengar hos Willys och Hemköp som går till SOS Barnbyar eller Rädda barnen öronmärks för just flyktingkatastrofen.”

  Hon är dessutom ”liberal” och suttit i kommunstyrelsen för Folkpartiet i Upplands Väsby i flera år. Med sina 50+ miljarder skulle hon kunna ställa upp för de ekonomiska migranterna? Nej just det, det är ju vad Migrationsverket kostar (kostat?) under ett år. Tack för det Reinfeldt och Löfven.

  Gilla

 • Tore

  Tur han blev klokare för inte blev du det.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det ska märkas för ”VANLIGT FOLK ” säger han som inte klarade svetsutbildningen !
  Alltid det där nedsättande VANLIGT FOLK från politiker från alla partier som en markering på VI OCH DOM-samhället, etablissemang mot icke etablissemang !
  Måtte straffet för alla landsförrädare och femtekolonnare inom kort bli MYCKET HÅRT.

  Gilla

 • Hajo

  Det går bra för Löfven…

  Gilla

 • Urban

  Så ska det låta!

  Gilla

 • Olof.p

  Var i Malmö en gång och åt på Ikea. Det kom in en hel zigenarfamilj och ställde sig och äta ur salladsbaren. Efter det gick dom före alla i kön och köpte mat till barnen.
  Sicken jävla stad. Ge bort den till danskarna, om dom nu vill ha den.
  Såg också Vilks mohammedkonstutställning. Säker 20 poliser var där och krypskyttar på taken. Hur tänker våran fjant till statsminister?

  Gilla

 • Stenbock

  Bara att luta sig tillbaka,o. vänta ”på lite längre sikt,när de blir lönsamma ”
  Axfoods aktieägare tillhör dem med öppna hjärtan…. 😉

  Gilla

 • age

  ”Öppna ERA hjärtan!”

  Hur snabbt utvecklas hans Alzheimers?
  Någon son vet om han har körkortet kvar?

  Gilla

 • Tore

  När Löfven tycker det går bra för Sverige
  Kommer utländsk media och rapporterar hem om ett land i fritt fall.

  Gilla

 • blabaris

  Enligt åklagarmyndigheten finns det ett internt beslut om att polisen inte behöver lagföra personer som begått brott till ett värde under 60 kronor. Det innebär att det är okej att snatta bara man håller sig under den gränsen.

  Så om du snattar för max 60 kr 500 ggr om dan…….taadaaa inget brott

  https://www.livsmedelshandlarna.se/fritt-fram-att-stjala-for-under-60-kronor/

  Gilla

 • blabaris

  en svensk 4 åring vet skillnad mellan ditt och mitt. Hur hög IQ har en 4 åring? Inte så hög……

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: